Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • merkat

    Kako mudro ! Sjajno !

    avatar

    22.10.2009. (12:53)    -   -   -   -  

  • Ema

    "a primio sam bolest da činim još bolje stvari"

    da, a ne za kaznu

    avatar

    22.10.2009. (22:26)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Bog je Otac koji kori i odgaja one koje ljubi (Otk 3,19). Bog s nama postupa kao sa sinovima: a ima li koji sin kojega otac stegom ne odgaja? (usp. Heb 12,7)

    Ti kaznama popravljaš čovjeka
    i sve mu najdraže kao moljac rastačeš:
    tek dašak je svaki čovjek.
    (Ps 39,13)

    Bog često šalje bolesti tijela da izliječi bolesti duše, piše brat Lawrence u 11. pismu. Kome zdravlje postane idol, zar nije pravedno da bude kažnjen bolešću? Vremenitom kaznom radije nego vječnom? U isto vrijeme, postoji li neki bolji lijek za tu pogubnu bolest duše? Božja pravednost je neodvojiva od njegovog milosrđa.

    Naravno, ne znači to da je svaka bolest nužno kazna za grijeh. Treba se čuvati ishitrenih i preuzetnih zaključaka, pogotovo ako se odnose na druge ljude. No treba se čuvati i jednako preuzetnog mišljenja da neka bolest sigurno nije kazna za grijeh. Rijetko kada to možemo pouzdano znati. Pa ti procijeni koja je preuzetnost štetnija za dušu.

    avatar

    23.10.2009. (06:48)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Znano-neznana, osvjedočio sam se već da što god napišem, koga god da citiram, tebi su to "jeftine spike" i "jeftine laži". Čemu da se dakle trudim odgovarati? Zaključujem da si ovdje došla provocirati, a to ne dozvoljavam nikome. Pozdravljam te do neke sljedeće prilike.

    avatar

    23.10.2009. (11:16)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam: život i smrt, blagoslov i prokletstvo. (Pnz 30,19)

    Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno Ime - Gospodina, Boga svoga - Gospodin će tebe i tvoje potomstvo teško ošinuti velikim i dugotrajnim bičevima, pogubnim i dugim bolestima. (Pnz 28,58-59)

    Teško onima koji preziru mudrost i stegu! Isprazna je nada njihova, napori uzaludni i poslovi bez probitka. Žene su im bezumne, djeca opaka i proklet njihov rod! (Mudr 3,11-12)

    Bog se oholima protivi, a poniznima daruje milost. Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. (1 Pt 5,5-6)

    Od oholosti čuvaj slugu svoga da mnome ne zavlada. Tad ću biti neokaljan, čist od grijeha velikoga. (Ps 19,14)

    avatar

    23.10.2009. (11:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...