Komentari

opsa.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • berlusconi

    ITALIJA se danas oprostila od šest vojnika ubijenih u samoubilačkom napadu u Kabulu u četvrtak. Pogreb se održao u Rimu uz sve državne i vojne počasti, a u Italiji je današnji dan proglašen danom žalosti.

    Povorka s tijelima stradalih se prvo zaustavila u Bazilici sv. Pavla gdje se ljesovima vojnika poklonio državni vrh, među kojima su bili predsjednik Giorgio Napolitano, premijer Silvio Berlusconi i svi ministri, predsjednici obaju domova parlamenta te vrh vojske i policije. Predsjednik vlade Silvio Berlusconi je prije početka pogreba izrazio sućut obiteljima stradalih vojnika.

    Povlačenje talijanskih trupa?

    Povorka s ljesovima s posmrtnim ostacima šestorice vojnika je krenula iz vojne bolnice gdje su dopremljeni direktno iz Kabula. Pred bazilikom je tijela pozdravilo nekoliko tisuća ljudi, prenosi BBC.

    Samoubilački napad u Kabulu u četvrtak je bio najsmrtonosniji udar na talijanske trupe u Afganistanu od 2003. godine. Italija je u Afganistan poslala 2.800 vojnika, te još dodatnih 500 nakon posljednjih predsjedničkih izbora.

    Nakon ove tragedije, talijanski premijer Berlusconi je rekao da smatra da bi najbolje rješenje bilo povlačenje talijanskih trupa iz Afganistana.

    avatar

    21.09.2009. (14:52)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Imate već naš blog post o ovom tragičnom događaju: http://opsa.blog.hr/2009/09/1626732234/drzavni-pogreb-talijanskih-vojnika- ubijenih-u-afganistanu.html

    avatar

    21.09.2009. (15:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...