Komentari

merkat.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Antifona

    sv. Augustin: "Ako snažnom mišicom želite satrti najpogubnijega borca protiv vjere,
    ništite zlo i grlite dobro. Želite li tako trčati da pobijedite, bježite od Opakoga i slijedite Pravednoga.
    Ako kanite tako udarati rukama da ne mlatite po zraku, već da muški tučete neprijatelja,
    krotite svoje tijelo i držite u podložnosti.
    Uzdržavajte se od svega. Pravilno se borite: kao dionici nebeske nagrade
    i neraspadljivoga vijenca pobjede."

    avatar

    29.08.2009. (00:00)    -   -   -   -  

  • merkat

    Sjajno govori sv. Augustin ! Da bi se borio, valja biti jak. Ojačati u Duhu. Na sebi raditi prvo. Ali valja se boriti. Ne boriti protiv nego za. Jer zlo se bori uvijek protiv. Kako Isus kaže, tko nije samnom, protiv mene je. U posljednjim vremenima se takvi sve više pokazuju. Mi se nikako ne smijemo skrivati pod nekom krinkom miroljubivog kršćanstva jer znamo što je Isus rekao o mlakima. Mlakost ustvari nije ništa doli lijenost i strah. Boreći se za Isusa, dužni smo štititi svoje. Istinom, hrabro. Malo nas je al' nas ima.

    avatar

    29.08.2009. (00:33)    -   -   -   -  

  • merkat

    Uh, morat ću s drugovima u ilegalu po šumama i gorama Bileće. Ja, tj. Che, Mile Konj, Krvavi i mala Mo. A sad idem još jednom zaplakat uz Azru, jer čeka me najmanje desetljeće skrivanja po bespućima povijesne zbiljnosti !
    A šta daaaa raaadim, kad odu prijatelji mojiiiii....

    p.s. a to što spavam s barbikom je stoga što mi još nisi vratio kena !

    avatar

    30.08.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Ovaj Pavičićev tekst me zamalo nasmijao - ali samo do suza...
    Zašto neki ne znaju pod stare dane zadržati dostojanstvo i otići u miru?

    P.S.
    Tješi ti i dalje Brabiku, @merkate. Pusti Kena...
    A što se tiče ilegale : imaš li upražnjeno mjesto komesara? Ja se javljam dragovoljno. Samo nemoj nikome reći (osobito Didi, sumnjiv mi je) : plan mi je Bibliju umotati u crveni papir i onda svake večeri...uz logorsku vatru...pšssss....pšššps....kužiš?

    avatar

    31.08.2009. (10:47)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Znaš da u ovom tvom promišljanju ima nečeg što drži vodu. Treba njega objesiti na zidove svih javnih ustanova. Ne samo do novih izbora, već i kasnije. On je čovjek koji je doživio i preživio sve sustave i uređenja, i uvjek je bio na vlasti. Mesić ima neka obilježja križa. Vertikalno prema Bogu, horizontalno prema ljudima, ali iskre iz njega i lijevo i desno smjernice ovisno kako vjetar puše. To mi u Istri zovemo "šetebandjere" ili "vrtisekakovjetarpuše" . Zato On voli Istru.

    avatar

    31.08.2009. (13:18)    -   -   -   -  

  • merkat

    @ljubice, nemoj se ti zakat. ti si kao i dido bila u ratu i na crnoj si listi predsednikovih ljudi. uzet će vam sva odličja i poslat u haag. pa ti ne preostaje da kao fašistkinji samnom kreneš u šumu. samo ponesi nešto hrane jer mala Mo nevoli kuhat. tamo ćemo biti dok se ne promijene okolnosti, tj. dok Isus ne dođe na veliko pospremanje.

    @dejmon, :)))), neki je novinar jednom rekao za predsednika da jednostavno je uvijek znao prepoznati što je in. sad je moderan antifašizam. druga je priča što je kod nas antifašizam malo drugačije nego recimo, francuski. ali koga briga. i drugo je što je u cijeloj europi osuđen komunizam kao zločinačka ideologija s najviše ubijenih. drugo je također što je tito na listi amnesty intrnationala među 10 najvećih ratnih zločinaca u povijesti.
    sad bi se netko pitao što to predsednik prepoznaje kao trend gdje se da uvući ?
    ma rekao bih ja da prepoznaje trend gospodara svijeta koji upravljaju našim političarima, makar bio u suprotnosti s europskim i svjetskim. jer i europska i svjetska politika ima različita pravila za različite narode. kako se već uklapaju u plan najnovijeg poretka.

    avatar

    31.08.2009. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...