Komentari

pisanje.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • toluen

    Prvo dio teksta me baš podsjeća na opis Pakla - da bi i Dante pozavidio. A zapravo je kultura u kojoj živimo. Neću reći svijet jer još ima puno dijelova planete na kojima nas (naše kulture) nema pa je barem privremeno pošteđen naših puberterskih djelovanja. Pubertetskih jer očigledno se ne ponašamo kao zrelo društvo već nemarno uništavamo baš sve čega se dohvatimo. No vjerujem da će i tome toći kraj. Ne nužno smak svijeta ili potop, ali buđenje iz ovog pijanstva u kojem živimo ne neki način.

    Nadam se da će nam se jednom ukazati (ne mislim u religijskom smislu već kroz sve dostupne vidove spoznaje i buđenja) prava Istina zašto je to tako. To je jako važna stvar jer dok se ona ne pojavi maniupulacije lažima koje samo izgledaju kao Istina će kontinuirano podgrijavati stanje u kojem jesmo čineći stanje sve težim.

    I zaista je izvrsno to što se eto upravo preko blogova otvaraju određena vrata percepcije da ima sve više ljudi koji su ovoga svjesni i nisu samo čiste ovce za šišanje. Blog ima jednu nenadmašnu prednost nad svi ostalim medijima. Daje kreatoru slobodu izraza (kroz koju se i sam razvija) i čitateljima mogućnost da nešto novo spoznaju, ali i direktno komuniciraju razmjenjujući iskustva i uvjerenja na korektan način što nijedna druga forma ne dozvoljava.

    Dakle ipak evoluiramo i razvijamo se unatoč apokaliptičnom dojmu koji kultura u kojoj živimo ostavlja na sve nas. Pozitivno.

    :-)

    avatar

    23.07.2009. (12:12)    -   -   -   -  

  • Teofil

    Toluen! Hvala na komentaru i javljanju na mom blogu! Potvrđuješ da je blog dobra stvar... ali nisi prijavljen... tj. nema linka na tvoj blog, pa ako ga imaš - ostavi mi ga. Vidim da imaš neke spoznaje...

    avatar

    23.07.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Teofil - hvala tebi. Ne postoji moj blog. Hoće li postojati - možda. Ako ga otvorim - svakako ću ti dojaviti. Za sada volim slobodu koju ostavlja mogućnost komunikacije preko komentara koja je također vrlo efikasna. Blog je danas doista najmoćnije sredstvo da se sruše barijere kod otvaranja komunikacije između u principu potpuno nepoznatih ljudi, a koji slično rezoniraju što je izvrsno.

    Spoznaje koje spominješ su duboko osobne, proživljene, ali i rezultat nepresušne žeđi za otkrivanjem što je istina o svijetu u kojem postojim (ili postojimo). Zahvaljujući opet internetu moguće je saznati gotovo sve što danas postoji. Gotovo kao da najavljuje svijet budućnosti kada se jednom riješimo ovih stvari koje si opisao u onome što danas svijet jest, a što izgleda kao prikaz pakla.

    I u tome istraživanju sam otkrio da je jedna od najjačih prepreka napredovanju - u nama samima, točnije u nesposobnosti da shvatimo i prihvatimo da naša vlastita uvjerenja ne moraju biti uvjek ispravna i da i ona s vremenom i iskustvom moraju evoluirati.

    Sa ovom spoznajom (koja nije došla slučajno jer ne postoji slučajnost) sada promatram sve oko sebe, ali i samoga sebe. I prilično sam zadovoljan jer se čini da se vrata nepoznatoga puno lakše otvaraju kada ih ne silujemo nego dozvolimo da postoji određeni smisao i slijed u svemu tome.

    A moje iskustvo kaže da se odgovori na sva naša pitanja nalaze svuda oko nas i u nama. Problem je kako ih osvjestiti jer ne postoji jedinstveni način da se to napravi - svatko od nas ima doslovno jedinstveni put da to otkrije, naravno ako ga zanima. Pokucaj - i otvoriti će ti se. No ako navališ sjekirom - teško :-)

    Tako promatram sve informacije uključujući i one zapisane u svetim knjigama koje (ako se čovjek ikako može riješiti dogme tuđeg mišljenja) mogu dati jako puno svjetla na ono što danas vidimo i doživljavamo.

    Izvrsno pišeš i očigledno razmišljaš svojom glavom što meni osobno daje mogućnost da doista nešto novo spoznam jer čujem izvorna iskustva, a ne samo ona prepisana iz tuđih knjiga. Ovdje smo da učimo, ali i da budemo kreatori vlastitog svijeta.

    Naravno ne omalovažavam ničije napore da pronađe svoje mjesto pod suncem (čak ni onih koji još ne razmišljaju svojom glavom i ne slušaju vlastito srce) i bezrezervno podržavam sve koji se iskreno trude unatoč preprekama istinski shvatiti ovo u čemu živimo i dati svoj istinski doprinos da nam konačno svima bude bolje.

    Jer to je savršeno moguće.

    :-)

    avatar

    24.07.2009. (13:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...