Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (70)

Marketing


  • KO JE TU ZAKINUT

    čestitke! mandalina=magdalena; manda=magda.
    gospa=gospođa, žena. gospić=gospin, ili ženin grad. e sda, vjerojatno je to ona gospa s velikim g. zašto današnje žene nisu gospe, nego samo žene?
    hoćemo li čekati babicee, tetkice i rode da ovaj narod povedu na banske dvore, jer one se dobro bore za svoje nazore. nama treba netko da natjera one u saboru da napokon odobre lijekove za teške bolesnike. zar je to tako teško shvatiti? da svi dođemo u zagreb i ponesemo transparente: kad je u pitanju život, hrvatska kaže ne? jer ima dosta blogera koji plaćaju velike troškove liječenja. a tko je moj bližnji? tko je najmanji? e da je doći do lijeka... tu je leglo korupcije.

    avatar

    21.07.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Ironično, zapravo, kako u društvu prividne slobode sloboda biva sve minimalnijom. Naravno, zbog sve upitnije egzistencije.
    Kako se devedeset posto stanovništva u Hrvatskoj deklarira Katolicima, s nestrpljenjem očekujem poteze Crkve po danim pitanjima.
    Mač egzistencije mnogim ljudima opasno visi nad glavom.
    Angelo, kako je krenulo, mogao bi se za nekoliko mjeseci zaželjeti nas kritičara, ukoliko nas situacija nagne da prestanemo koristiti Internet preraspodjeljujući novac sa svrhom kupnje kruha i mlijeka...
    Čestitam na Danu grada i svako dobro!

    avatar

    21.07.2009. (20:23)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Cestitke za Dan Grada! Prisjetih se i jedne (davne ;) ) Magdalene, ne bas daleko od tamo ... ;))

    avatar

    21.07.2009. (21:26)    -   -   -   -  

  • Microsoft Azerbejđan

    Simptomatično je da na ovim sjednicama o rebalansu proračuna nije niti jedanput spomenuta crkva kao izvor uštede. sic!

    avatar

    22.07.2009. (00:08)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ako odustanu @pokojni moji kritičari - onda ću i ja za njima (idemo svi na kruh i mlijeko)!

    avatar

    22.07.2009. (01:10)    -   -   -   -  

  • angelo

    Eto što je život - kaže narod - baš na moj prvi gospićki Dan Grada moram na sprovod: umrla mi je strina u Ernestinovu (kod Osijeka)! Počivala u miru Božjem!

    avatar

    22.07.2009. (08:40)    -   -   -   -  

  • svinjce

    istina Done, nema za vas recesije...

    avatar

    22.07.2009. (11:01)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Angelo, taj znak, @, ne možeš koristiti baš na svakom mjestu u rečenici. Pročitaj rečenicu još jednom, pa će ti biti jasno. Vjerujem da shvaćaš semantiku tog znaka. No, dobro, poruka mi se svidjela. Naprotiv, svećenici u katoličkom narodu moraju biti inicijatori borbe za dostojanstvo, baš kao što to rade redovnici u Južnoj Americi - u jednoj ruci Biblija, u drugoj šmajser. I život za svoje stado, poput Isusa! Živio!

    avatar

    22.07.2009. (12:15)    -   -   -   -  

  • Microsoft Azerbejđan

    Povrh svega, baš nam fale @popovi @s @šmajserima. Zamisli šou, u nedjelju patrola popova ide po gradu i puca na svakog tko nije na misi :-)

    avatar

    22.07.2009. (12:37)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    Približavamo se dakle bananama državama Južne Amerike. Samo što smo mi u kori od banane jer prave banane ne rastu samo tako ovdje.
    Croatia Jesus te ama!
    Lijepo će biti kad ti pop zašmajsa mecima tu poruku na zidu svoje crkvice.
    Treba imati za metke a i zid mora biti što veći.

    Teologija oslobođenja kod nas će se Hrvata pretvoriti u teologiju iskupljenja.

    Živi bili i što dalje od toga bjesnila.

    avatar

    22.07.2009. (13:39)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Jučer sam bila pod opsadom jednoga koji mi je napisao :

    "isprdak nedoraslog uma...blesavo zanovjetalo oboljelo od ovisnosti ...ovisnost o gluposti i ograničenosti...tvoja majka i otac i tvoj djed bili bolesni i sada nije čudno da se bolest prenijela na tebe ...je to problem incesta ili razmnožavanja u obitelji...pristran, ograničen, neprijateljski nastrojen, nespreman, samoljuban, samodostojan, samodopadajući, sveprisutan, sveživ, blogoprisutan, blogokomentator, osvježivač daha, čistač roštilja i WC osvježivač. ..možda bolesna osoba kojoj je Krist samo utjeha...zaključio sam da previše pišem glupanu.... prekrasan citat. Sve potpisujem dvaput..."

    a sve zato što je bio iznerviran jednim mojim komentarom koji u sebi nije imao niti jednu gadost, ali...

    Molila bih da mi netko rastumači značaj i dobrohotnost aluzija: "svećenici sa šmajserima koji pucaju na svakoga tko nije na misi", "šmajsanje poruke Croatia Jesus te ama na zidu crkvice".

    Bilo bi lijepo da ove živopisne komentare protumače sami autori...

    avatar

    22.07.2009. (14:36)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @ ljubice kad govore šmajseri znači da nema više argumenata ni u Bibliji.

    Kako smo u lijepoj kori od banana a gazda Ivo je na 20 metarskoj jahti, nedeljom ide braci na misu-bracina ljubavnica je onda zaključana u podrumu da se ne vidi, Jaca se trudi da od govna napravi salatu te da nahrani narod opljačkane nam države. Preostaje jedino da se službenici duhovite organizacije bace na šmajsere te da rokaju poruke koje će narodu pomoći da se izvuku iz krize-kad u južnuameričku stvarnost klize.

    Zato bušenje fasada svih crkava ima svoju poruku a to je da je crkva spremna rupama u svojem tijelu dokazati ljubav Kristovu prema jednom narodu koji je dozvolio da je vlastiti kurvini sinovi opljačkaju, novčano siluju već 18 godina, zlorabe kao Vatikansku provinciju koja im daje godišnji danak u novcu i duhu.

    Veoma je to jednostavan razlog, zar ne?

    avatar

    22.07.2009. (14:59)    -   -   -   -  

  • Ivo Lola Ribar

    Pozdrav svima. Nije me bilo nekoliko dana, pa eto da vam se samo kratko javim.
    Isporučio sam pozdrave baki, ali ne vrijedi da joj objašnjavam odkud i kako pozdravi stigli, jer ne kuži što je to internet. No u svakom slučaju, hvala svima.

    avatar

    22.07.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @Pjesniče

    Imaš li što reći na ovo objašnjenje prizora svećenika koji iz šmajsera puca po fasadi crkve?

    @oblačak

    Zašto to ne napišeš na e-mail Vlade? Ako je tako kako ti kažeš, nije li onda Vlada malko odgovornija za stanje u državi od Crkve i , konkretno, don Anđelka na čijem blogu si ovo napisala?

    avatar

    22.07.2009. (15:41)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Razderani Oblače, dopusti mi pojašnjenje.

    Kada sam mislio na taj metaforički prizor - u jednoj ruci Biblija, a u drugoj šmajser - mislio sam na odlučnost svećenika da se svim sredstvima bore za dostojanstvo svoga stada. A kako smo mi pretežno katolički narod, to bi uistinu bilo dobrodošlo od njih.

    Kao što si primijetio, ni ja se u mnogim stvarima ne slažem sa stavovima Crkve, ali postoje situacije kada se valja ujediniti sa zajedničkim ciljem očuvanja, kao što rekoh, dostojanstva... jer ovo u što sada ulazimo upravo vodi prema gubitku dostojanstva, prema poniženju i nemoći, a naš je narod indolentan i zapravo je nevjerojatno koliko smo mi u stanju trpjeti, a da ne reagiramo.

    Neće nas mobilizirati oporba, o ne, oni će sutra na vlast i oni će sutra biti u poziciji zbog koje su tako rezervirani. A narodu treba predvodnik.

    Kako je utjecaj Crkve na javno mnijenje velik, mišljenja sam da bi ovdje Crkva učinila plemenitu stvar potičući narod na odupiranje ovakvom zlu koje nas je snašlo.

    Dakle, o tome je riječ.

    Pucanje po Crkvi, dragi prijatelji, ne bi bilo samo pucanje po zgradi i pucanje po nečijim vjerskim uvjerenjima, već i pucanje po višestoljetnoj kulturnoj i duhovnoj baštini hrvatskoga naroda i tu bismo svi izgubili - i vjernici i nevjernici.

    Mi koji smo proživjeli rat znamo koliko nam je značio toranj Crkve. Sjećam se kada sam svojim očima gledao s ljudima kako se ruši... te ili iduće noći pao je i Vukovar. NIsmo svi bili vjernici, ali sjećam se kako je to odraslima utjecalo na moral. Te noći, vjerujem, svi su pomislili da je gotovo i da će Vinkovci pasti u ruke neprijatelja. Otac je poslao majku, brata i mene što dalje, majka je neutješno plakala, a brat i ja smo bili uvjereni kako je to posljednji put da smo vidjeli oca koji je s prijateljima branio grad...

    avatar

    22.07.2009. (16:13)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @Ljubac
    Vlada ima govana pune gaće pa nema vremena slušatii veselo plutajuće oblake iznad svojih glava.
    Don Anđelac živi od primanja dotacije ove države, pa bi bilo lijepo da se u doba procesije-odnoso recesije vrati ono što zaradio nije.

    I btw oblaci ti nijesu nisu rekli da su žene.

    avatar

    22.07.2009. (16:52)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @ Pip odnosno pokojnici i pijanci, djelomično se slažem s tobom.
    S time da nadodajem kako kod nas nema javnog mijenja već nešto što mijenja javno mnijenje.
    Kako je crkva samo institucija tako ona ne može biti reprezentativni uzorak naše nacije pa ni naroda. Hrvati su ipak malo više od toga.

    Zato moj šamajser govori da se crkva odrekne nečega u ime onog naroda kojeg toliko voli.
    Uostalom Hrvati se moraju konačno odreći lažnog mita da je crkva ta koja ga je spašavala stoljećima. Nas je održao inat kojeg imamo u velikim količinama vise nego duhovnosti.
    Dok je toga biti će i nas.

    avatar

    22.07.2009. (17:06)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @oblačak

    Ja se doista ispričavam ako sam pogriješila spol. Sorry, nije bilo namjerno.

    Neovisno o tome tko zašto ima vremena, treba probleme koje vidiš i osjetiš adresirati na pravo mjesto. Kako bi bilo da sad sve ovo ovdje napisano iskrcamo na tvoj blog i umjesto pojmova Crkva, svećenici, don Anđelko unesemo tvoje ime i proglasimo te odgovornim za stanje u državi? Naravno, uz sve stilske figure koje idu uz to . Pođi samo od sebe i tvoga "kićenja" , a da ne nabrajamo čime se sve "časti " Crkvu i njezine službenike...od strane ostalih, koji kad pljuju onda su "u pravu", a kad im se vrati onda su "neistomišljenici"...

    Inače, drago mi je što si "veselo plutajući" usred "banana države".

    avatar

    22.07.2009. (17:17)    -   -   -   -  

  • buha

    nas je održalo što smo UVIJEK vezali konja gdje nam AGA kaže.
    a sad kada je došlo vrijeme da sami odlučujemo , ne znamo šta treba raditi.
    pa se sklanjamo pod okrilje crkve i vlasti.
    Mi smo neslobodan narod još uvijek jer se ne usudimo reći POPU POP i bOBU BOB.
    crkva je ovom narodu pokazaal svoje prljavo lice VIŠE puta u poviesti .
    I najsvježiji je primjer agitacija kattoličke crkve u Njemačkoj za PROSVIJEDE (?!) protivu našega predsjednika zbog njegovog antifašizma... To je nastavak iste one crkvene politike , koja je imala svoje povijesno najmračnije .. trenutke u 2.ratu . i od kojih se uopće nije kako treba ogradila.... posjeta jasenovcu je jako jako daleko...

    avatar

    22.07.2009. (17:46)    -   -   -   -  

  • buha

    hoću reči, sve je jasnije da se crkva ne bavi onime šta joj je poslanje , dakle duhovnim stvarima, nego trgovinom, ekonomijom, politikom...
    javna je tajna da su neki zakoni u Saboru, primjerice ovaj o (ne) oplodnji , doneseni trgovanjem političara i stranaka na vlasti , s kaptolom..
    i tako se na crkvu sve više gleda kao na neki kartel.. a znamo šta iz toga temljnoga pogleda proizlazi. ..društvena kriza morala a ne samo love...

    avatar

    22.07.2009. (18:04)    -   -   -   -  

  • buha

    a sve ostalo kaj ljubica i njena ekipica tu blebeću je .. ah, bolje da ne znate kako sam nepristojna ponekada..

    avatar

    22.07.2009. (18:05)    -   -   -   -  

  • razderani oblaci

    @ljubac spol je samo obična identifikacija dok ga naša duša nema. Prema tome ne mari.

    Nije svećko Anđela kriv za to ali snosi krivnju za druge stavri jer ovaj narod zavarava religijom te ga duhovno obmanjuje tvrdeći kako je sve to istina. On je isti ka i naši političari pa čak i dobiva lovu od naroda za svoj uradak..

    Crkva je rigidna organizacija, trutina na živom društvenom tkivu, parazit koji ima perfidan softver izgrađen na našoj prirodi a testiran već dva milenijuma u našoj praksi. Teologija na kojoj ona počiva nije nikakva logija-znanost već samo obične nožice krpelja koji mu daju mogućnost da se ugnjezdi i siše, siše.

    Oblaci su sretni. Sreća je navika.

    avatar

    22.07.2009. (18:05)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Buho, Bozanić je, koliko znam, ove godine posjetio Jasenovac...

    A predsjednik je Mesić, nažalost, ipak branio Tita u više navrata.
    Antifašizam da, ali zločini su zločini, a njih je 1945., nažalost, bilo u izobilju.

    Dakako, svaka obrana NDH-azije po mom je skromnom mišljenju sramotna i nedopustiva.

    Inače, slažem se s ovim rečenim o krizi morala kao nusproizvodu pogrešno koncipiranog sustava vrijednosti.

    Ma, kod nas je problem bipolarnost, vječna bipolarnost, dok ljudi koji istinu traže negdje u sredini obično bivaju prešućeni ili ismijani.

    avatar

    22.07.2009. (18:32)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @oblačak

    Podsjećaš me na moje roditelje koji su me tako zvali ;))

    A sad, da te pitam nešto . Kad kažeš ovo :

    "Nije svećko Anđela kriv za to ali snosi krivnju za druge stavri jer ovaj narod zavarava religijom te ga duhovno obmanjuje tvrdeći kako je sve to istina. "

    "Crkva je rigidna organizacija, trutina na živom društvenom tkivu, parazit koji ima perfidan softver izgrađen na našoj prirodi a testiran već dva milenijuma u našoj praksi. Teologija na kojoj ona počiva nije nikakva logija-znanost već samo obične nožice krpelja koji mu daju mogućnost da se ugnjezdi i siše, siše."

    nemaš li osjećaj da nekoga vrijeđaš time?
    Možeš imati mišljenje kakvo god hoćeš o religiji, ali reći vjernicima kako ih netko obmanjuje govoreći da je "sve to istina" (valjda postojanje Boga) je duboko uvredljivo i nedopustivo.
    Niti su vjernici popili svu pamet svijeta, niti oni koji ne vjeuju, niti bilo tko treći, pa ni ti. Zato - ne vjeruj, ali pusti na miru one koji vjeruju i nemoj ih proglašavati idiotima koji dozvoljavaju da ime netko siše krv. P i ako dozvoljavaju - ti si se po prirodi stvari od toga ogradio, znači - ne tiče te se.

    Oblaci su privremeni : ili ih razbuca vjetar ili iscure i - nema ih! Tako je i njihova sreća samo kratkotrajan privid...

    avatar

    22.07.2009. (19:06)    -   -   -   -  

  • Microsoft Azerbejđan

    ljubice/anđelko: što se mene tiče u ovoj državi može biti i ljudi koji će tvrditi da je zemlja ravna ploča koju nose slonovi a sve njih divovska kornjača i to je u redu, barem što se mene tiče, ali kad ti isti ljudi dobivaju državni novac da okolo pričaju bajke - onda je to druga stvar. to više nije bezopasno. dakle anđelko motiku u ruke i prihvati se pravog posla a ne se samo šegačiti sa ovcama koje zalutaju u crkvu.

    avatar

    22.07.2009. (19:21)    -   -   -   -  

učitavam...