Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • prokontra

    I mi nismo daleko od osnivanja kojekakvih religija: recimo - religija Miljenka EPH Jergovića ...

    avatar

    10.06.2009. (21:18)    -   -   -   -  

  • davor

    Rortyjeva greška je u tome da odustaje od onoga što on naziva ''Platonovom greškom'', naime traženja jedinstva stvarnosti i pravde. Tko odustane od traganja za jedinstvom istine i vrijednosti završava s bezvrijednim istinama (scientizam) ili neistinitim vrijednostima (konzervativnosti i ideologije svih vrsta), ili čak s bezvrijednim neistinama (postmoderna).

    avatar

    11.06.2009. (12:07)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Amerika kao takva je duboko nefilozofska zemlja izvan svojih sjajnih sveucilista. Tipicno za Amere, svega imaju po malo, ali od toga maloga imaju najbolje. Jedino cega imaju na pregrst je krscanstva. Svih forma i oblika, farba i fela, ultimativno religiozan krscanski narod. Meni se cini da po glavi stanovnika vise Hrvata zna za pokojnog Rorytya, nego Amera. Ali, mozda sam ja preteciozno europsko smece.

    Shvacam ja da americki intelektualci s prijezirom gledaju na to krscanstvo i da im je fuj i da im je bljak, ali ti ludi Ameri su fakat religiozni, od nekakvih ludih juznjackih baptista, pa do ultraliberalnih i krajnje mutavih luterana (ubise ovog dr. Georgea Tillera u Wichiti u njegovovj vlastitoj luteranskoj crkvi, bas pro-life potez, ali koji imalo posteniji americki fundamentalicki protestant smatra luterane protestantima, to je nemoguce). Ali kamo ici od Amerike radit pogansku dzamahiriju?

    avatar

    12.06.2009. (00:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...