Komentari

putkasvjetlu.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


 • gustirna

  Divim ti se što si spremna proći sve to još jednom. Usprkos svim bojaznima, na koncu je bitno samo veselje i sreća. Želim tebi i tvojoj obitelji puno sreće na vašem zajedničkom putu očekivanja novog člana obitelji. :-))))

  avatar

  14.05.2009. (14:38)    -   -   -   -  

 • Riba Luca

  Nek bude šta bude nije ni važno važno je da je živo i zdravo!!!
  Pozdrav Sanjice :)))))

  avatar

  14.05.2009. (14:52)    -   -   -   -  

 • Katja

  Blago tebi !
  Niko ti ne zavidi ka ja koja san strasno želila četvrto dite a drugu ćer i onda odustala radi rata.
  Ne boj se amniocinteze, nije to ništa, ja san ih prošla koliko oćeš. I svega puno teškog, najviše s prvin, al to su sitnice, ono šta će doći je najveća srića na svitu.

  avatar

  14.05.2009. (15:05)    -   -   -   -  

 • *Kora*

  Hrabrica si ti, na sve si spremna osim malog pikanja. Ma šta je jedan boc naspram cijele trudnoće, poroda, puerperija...
  Rekla sam ti da si hrabra, mačji kašalj za tebe.

  avatar

  14.05.2009. (19:59)    -   -   -   -  

 • mirjam

  Da, amniocinteza je vrlo neugodna i moram priznati da me je jako bilo strah kada sam morala ići na nju, iako se igala ne bojim ... Bojala sam se mnogočega drugoga. ... I dobro je prošlo, a sve što dobro prođe brzo rastjera strah, on se brzo zaboravi i čovjek se prepusti važnijemu i radosnijemu, počne mirno iščekivati i uživati u divnom blagoslovljenom stanju. Mnogi kažu da je žena tada najljepša, da odsjeva nekim divnim mirom i ljepotom, a i sama se baš tako osjeća ... Uživaj draga mama Sanja ! Lijepo je biti mama, zar ne ? I koliko god puta to čuli, koliko god djece imali i od svakoga taj divan naziv dobili i pimili, svako će biti sve ljepše i uhu drugačije i draže, srcu milo, ... a kod tebe će biti prava simfonija ... sretnice ...
  Zdravi i veseli mi bili !!!

  BVB !!!

  Lijep pozdrav ...

  avatar

  14.05.2009. (20:09)    -   -   -   -  

 • amaely

  Pratim te... pozitivnim mislima, molitvom i dobrim željama.

  Pusa!

  avatar

  14.05.2009. (20:21)    -   -   -   -  

 • Ema

  Čemu amniocinteza? Zar ćeš pobaciti ako doktori kažu da nije zdravo dijete?

  avatar

  14.05.2009. (23:12)    -   -   -   -  

 • Koraljka

  Divota !
  Smiješkam se od uha do duha :)

  avatar

  14.05.2009. (23:13)    -   -   -   -  

 • dordora2

  Sretno, sretno, sretno, draga Sanjice.
  To su sve sitne neugodnosti koje su neminovne i prihvati ih kao sastavni dio čekanja sretnog trenutka.
  Pusa...)))

  avatar

  15.05.2009. (14:27)    -   -   -   -  

 • ella

  predlažem da se raspitate malo o amniocintezi. nadugo sam saznala da se kod nas radi samo pretraga na downov sindrom jer za drugo nemaju novaca a to ne kažu trudnicama.
  prijateljica ima dijete oboljelo od jedne teške bolesti ( ne znam točan naziv ) i sad u trećoj trudnoći kod amiocinteze nisu joj uopće radila nalaz na tu bolest nego samo na dawn)
  mislim da bi trebali razmisliti što bi napravili da nalaz nije ok. pretraga nije bezazlena a čini mi se da i nije od neke koristi ovdje kod nas
  bvb

  avatar

  15.05.2009. (15:28)    -   -   -   -  

 • mvko

  Sretno ti bilo i blagoslovljeno i ovo djetešce!
  I ja sam svojevremeno išla na neku pretragu i to zajedno s mužem, koje se rade ako imaš više godina nego što oni misle da bi trebala imati za trudnoćui. Išli smo ko dvije budale u Petrovu gdje su nam vadili krv a moj jadni muž se pritom i onesvijestio. Tek poslije sam saznala da se pretraga radi da se utvdi da li je dijete zdravo pa ako nije, zna se već dalje. Da sam to znala nikad ne bih išla na pretragu jer je dijete moje dijete, bez obzira da li je zdravo ili bolesno. Međutim, ima slučajeva gdje doktori pogriješe i pretrage ne pokažu istinu pa se unatoč lošoj prognozi rodi zdravo dijete ili obratno.
  Bog te blagoslovio, anđeli čuvali!

  avatar

  16.05.2009. (00:44)    -   -   -   -  

 • greentea

  predivna novost! a, pretrage....pa, učini što moraš. no, ti si veteranka u tom području, sve već znaš....otrpi neugodno i uživaj u ostalom:))))))))))

  avatar

  16.05.2009. (08:49)    -   -   -   -  

 • dražeN:)

  I'm not pregnant. I'm fat. Sretno vam bilo :)

  avatar

  16.05.2009. (16:00)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  Amniocinteza nije ništa strašno... Gotovo da i ne osjetiš ubod. Obavila sam to s prvim klincem... jer nisu na vrijeme prepoznali trudnoću... pa sam pila neke lijekove....
  Više me bilo frka nalaza... nego pikanja. Na sreću... sve je bilo dobro. I kod tebe će sve biti dobro.... a strašno je važno da to saznaš što prije i rasteretiš se svih misli koje se skrivaju u podsvjesti. Držim ti fige! Nema razloga za strah! Drž´se!

  avatar

  16.05.2009. (23:34)    -   -   -   -  

 • osmijeh1

  Malo (dugo) me nema...a ono, mali bloger više...Sanjo, sretno i hrabro...amniocinteza - nista drugacija od drugih pretraga vezanih za trudnocu...malo izludi cekanje nalaza...ali, sve će biti OK,...

  avatar

  17.05.2009. (09:50)    -   -   -   -  

 • zvijezda nova

  Uistinu si hrabra i ja ti se divim i želim ti predivno djetešce živo i zdravo, pa ma kojeg spola bilo. Veliki poljubac tebi, a posebno maloj bebi ostavljam.

  avatar

  19.05.2009. (07:29)    -   -   -   -  

 • Magdalena

  ...još jedan novi život na pomolu....
  ...čestitam...i radujem se...
  ...a amniocenteza...?
  ....Baka sam petomjesečnog anđela....
  ...koji je začet uz velike doze lijekova...koje je pila njegova majka...
  ..čitavo vrijeme trudnoće...
  ...Kombinacija je to četiri lijeka...koji mogu izazvati teške posljedice po dijete...
  ...Sjećam se....kako je i njih liječnica uputila na te preglede, baš nakon ultrazvuka,
  ...na kom je sin snimio prve otkucaje tog srčeka....
  ..Upitao je liječnicu....zbog čega bi to morali uraditi, ...
  ...a kad je ona odgovorila ....kako još uvijek mogu "maknuti to"....
  ...u isti glas su odgovorili da nema potrebe....da ne idu....
  ...a on je kasnije pustio zvukove tog srčeka...i upitao ...."To da uklonim....nikad..."
  ...Mihael je zdravo djetešce....mali borac....koji ne samo da je zdrav...
  ...već je u toj trudnoći izdržao epi napade....psiho napade....
  ....rođen je nakon osam epi napada....i nakon 40 minuta potpune nesvjesti majčine...
  ...Božje je čudo....darovano njegovim roditeljima....

  Nismo u trudnoći nikad razgovarali o tome...što ako ne bude zdrav...
  .....ponekad se u misli uvlačilo to pitanje....
  ...ali nekako sam u dubini srca osjećala....bit će dobro....
  ...nagradit će Bog njihovo prihvaćanje...njihovu vjeru...
  ....a isto sam tako znala....da će to djetešce doista i biti voljeno ....i prihvaćeno
  ...ako i ne bude tako....baš kako je sin rekao liječnici ....koja nije mogla razumjeti odbijanje pretrage....."u tom slučaju....voljet ćemo ga još i više..."
  ...Sanjo....želim ti radost u ovim danima isčekivanja...
  ...neka te blagoslovi Gospodin....i neka čuva tebe....i tvog anđela...

  avatar

  19.05.2009. (07:45)    -   -   -   -  

 • tvojim tragom

  Zdravo kolegice.... i ja sam na kraju prvog tromjesječja, podosta popikana za razne testove i više manje uživam u 3. trudnoći.... Eto, vjerujem da ne bi sama navela amniocitezu kao muku da ti zbilja nije tlaka, pa sam se potrudila nači ti na netu što ona zapravo je i koje mogu biti posljedice. Obzirom da se ja stravično bojim igle, toplo ti preporučam ono što mi je rekla prijateljica kada je u 41. godini nosila 5. djete: Ma daj, nitko me ne može natjerati da pika moj trbuh!

  Bog te blagoslovio i bio uz tebe i tvoju obitelj

  "Što je amniocenteza?
  Amniocenteza je dijagnostički i terapijski zahvat kojim se uzima mala količina amnionske tekućine iz vodenjaka koji okružuje fetus, odnosno uzimanje plodne vode iz maternice. U toj se tekućini nalaze stanice fetusa čijom se analizom u laboratoriju mogu dobiti genetske informacije i otkriti genetski poremećaji fetusa. Tekućina može dati informacije i o zdravlju fetusa.
  Komplikacije
  Amniocenteza može uzrokovati slijedeće komplikacije:
  - stres i depresija kod trudnice
  - blagi grčevi nekoliko sati nakon pretrage
  - oskudno krvarenje
  - pucanje plodnih ovoja - kapanje plodne vode nastaje češće kod žena koje su obavile amniocentezu. Gubitak tekućine je obično skroman i prestaje unutar jednog tjedna. U rijetkim slučajevima kapanje ne prestaje i tada je potreban intenzivan nadzor majke i djeteta kako bi se na vrijeme uočila moguća infekcija i/ili abnormalan rast djeteta. U tim rijetkim slučajevima kad ne prestane istjecanje plodne vode povećan je rizik od komplikacija poput prijevremenog poroda, poremećaja kostura ploda, plućnih problema i fetalne smrti. Rizik ovisi o količini tekućine koja ostaje oko fetusa.
  - indirektna ozljeda fetusa - istraživanja pokazuju kako amniocenteza povećava rizik od nastanka slijedećeg: pes equinovarus, iščašenje kuka i dišni poremećaji djeteta.
  - infekcija - istraživanjima su proučavane žene koje imaju kronične infekcije i mogućnost njihova prenošenja djetetu ako obave amniocentezu. Istraživanjima je obuhvaćen HIV (virus koji uzrokuje AIDS), citomegalovirus, hepatitis C i Toxoplasma gondii. Podaci nisu jasni i jednoznačni te bi žene svakako trebale biti svjesne ove mogućnosti. Infekcija plodne vode nakon amniocenteze moguća je, ali iznimno rijetka; nastaje u manje od jednog na svakih 1000 zahvata. Infekcija može uzrokovati gubitak ploda.
  - gubitak ploda - nakon amniocenteze povećana je mogućnost pobačaja. Srećom, ova je komplikacija rijetka. Ukupan rizik gubitka ploda povezan s amniocentezom je oko 0.5%. Rizik je veći ako postoje određene otežavajuće okolnosti kao prethodno krvarenje tijekom trudnoće, povećan majčin AFP (alfa feto protein) u krvnom serumu, ili ako je žena prije imala spontane ili umjetno izazvane pobačaje.
  Svaka žena treba s ginekologom raspraviti individualni rizik od komplikacija i odvagnuti moguću korist i štetu od ove pretrage."

  http://www.medicina.hr/clanci/amniocenteza.htm

  avatar

  19.05.2009. (18:11)    -   -   -   -  

 • posoljeni zrak

  e, mila, velika pusa! sa zanimanjem te pratim... i ne samo na blogu... onako: mislima ;))
  osmijeh tebi i tvojima!
  s muškim je imenima teže, ne znam zašto.... bila nedavno u toj situaciji ;))

  avatar

  19.05.2009. (21:59)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se