Komentari

prije-braka.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • lidač

    najbolje da svi imamo skafander sa ugrađenim šoljama, nužno-nenužno, kaj god!
    slažem se da osnove higijene treba svatko imati, ali recimo,meni nije problem očistiti sraonu ako darling kuha. prije braka je "ja", u braku je "mi". to se zove timski rad. ja ribam šolju, on priprema pileće iznutrice za dinstanje. e, to je smrad, kažem ti. :-)

    avatar

    05.05.2009. (21:57)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ lidač : Ne kužim komentar, poanta je da treba spuštati dasku, a ne tko pere kupatilo.

    avatar

    05.05.2009. (22:48)    -   -   -   -  

  • lidač

    radi se o tome da jedno s ljubavlju pere upišanu dasku, dok drugo s ljubavlju smrdi kod šporeta :-))

    avatar

    05.05.2009. (22:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ovako.. menije stara godinama, dok sam bio klinac ponavljala mudre rijeci SPUSTAJ DASKU! tako da sad i nakon toliko godina cak i kad sam u goste spustam dasku posto cujem taj glas iz podvjesti koji me gnjavi pa mu udovoljim :)

    ps jel se broji to sto mi je mozak uspjesno opran? :)

    avatar

    06.05.2009. (11:52)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Što se tiče bakterija nakon velike nužde, čitala sam da je isto hoćemo li ostaviti podignutu dasku pa pustiti vodu ili ne jer ako ju i spustimo, pri idućem dizanju daske te će se bakterije ipak raspršiti u kupaonični prostor.

    Moj najnajdraži se kod kuće obično ne sjeti spustiti dasku za sobom, ako sam ja iduća, spustim ju, ali ne znam zašto bi to bilo nehigijenski, pošto sanitarije održavamo (zajedničkim snagama) čistim, urednim, mirišljavim i redovno dezinficiranim. Nije mi problem odvojiti pola sekunde i spustiti ju niti bih mu ikada oko toga prigovorila, nisam taj tip žene.

    Ja osobno zatvaram poklopac WC školjke uvijek za sobom iz jednog drugog razloga: feng shui kaže da to donosi financijsko blagostanje ukućana. :))

    avatar

    06.05.2009. (12:07)    -   -   -   -  

  • Euro

    ja uvijek ostavim par kapljica pokraj wc skoljke priilikom stojeckog pisanja i moja zena uvijek bronda...
    E onda sam joj jednom prilikom rekao ajde ga ti drzi prilikom pisanja i nisani,
    nije lako sa zvjeri hehe...

    pardon tema je poklopac ali ja nadodao ovo..

    avatar

    06.05.2009. (12:10)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ neverin : Naravno, tvoja mama je uspješno obavila taj dio. :)) Broji se.

    Kinky : Pa nije baš isto, ali ne bi u fiziku fluida i o tome da se materija sliježe. E vidiš tebi nije teško odvojiti tih pola sekunde, ali zašto je njemu?? Zašto je tebi normalno ići za nekim i spuštati dasku. O feng shuiu sam još mislila nadodati u postu, ali to bi onda prešlo u drugu raspravu.

    @ Euro : Hahahah, dobro, vjerujem da imaš zvjer u rukama i da je teško s njim baratat, pa ipak ima svoju glavu. ;))

    avatar

    06.05.2009. (12:31)    -   -   -   -  

  • dorilys

    Hehe, ja sam svoga, sada vec bivsega, isto izdresirala da spusta dasku. Naravno, mislim da poklopac, kako je ipak normalno odgojen, dasku za sjedenje je vec bio naviknut spustati.
    Moje objasnjenje je bilo kombinacija fizickog - da se bakterije ne rasprsuju po prostoriji, energetskog - da se izbacena energija ne vraca (to je nesto ka feng shui, ne znam di sam to pokupila, ali koliko god iracionalno bilo pazim na to :)), te prakticnog - da ne riskiram da mi nesto upadne u skoljku, smotana kako jesam :D.
    A i imam neku averziju prema otvorenoj skoljki, ne izgleda "pospremljeno" :D

    avatar

    06.05.2009. (13:06)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ dorilys : Evo nekog tko razumije u potpunost! I sve si rekla onako kako mislim, hvala. :))

    avatar

    06.05.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • malena sa šnalicom

    ja se isto ježim od dignutog poklopca wc školjke, a i od dignute daske i poklopca u paru. Dečko zna zaboraviti, pa ga podsjetim, ali trudi se, trudi se, pa se ne mogu ljutiti puno na njega. isto sam mu tako diplomatski objasnila razloge za spuštanje daske, kao i dorilys. shvaća on to. ali zna se zamisliti. a što se tiče par kapljica koje spominje Euro smijeh, to se najlakše rješava tako da se obriše za sobom. ;)))

    avatar

    06.05.2009. (13:48)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ malena : Bravooo. :))))))))) Ne znam zašto je to nekima problem za razumjeti!

    avatar

    06.05.2009. (14:05)    -   -   -   -  

  • Neverin

    znaš li šta me u prapočetku zbunilo? tvoj nickname.. , mislio sam da si neka teta koja se udaje i onda si me od te slike sve više udaljila svojim postovima:) jel se more znat zašto "Prije braka" ? Nezgodno mi je u deklinaciji.. ako budem napisao da sam bio s prije brakom na kavi će me smatrati munjenim:)

    dakle?

    avatar

    06.05.2009. (18:19)    -   -   -   -  

  • dorilys

    e, ovo sta neverin pita i mene zanima :)
    odakle nick "prije braka"?

    avatar

    06.05.2009. (20:12)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ neverin
    dorilys:
    Kome se da neka čita : Osiguranje bivanja, Iznenađenja iline? I, II ( u 2 mjesecu)
    Prije braka ( u 3 mjesecu)
    nakon toga će vam biti jasnije.

    avatar

    06.05.2009. (22:52)    -   -   -   -  

  • draga raga

    Kod mene doma nismo se nikad svadjali oko WC solje, ali se on ljuti kad ja stisnem SVOJU pastu za zube po sredini, jer on SVOJU tiska odozdo prema gore i smatra da je to jedini ispravan nacin :-) Zato smo i poceli kupovat svaki svoju tubicu.

    avatar

    07.05.2009. (09:26)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    PRIJE BRAKA - a gle, ne idem "za nekim" spuštati dasku, već za njim, to je malo drugačije. :) Iako se čini kao nepravda, ipak nije jer kao što ja za njim spustim dasku koju on najčešće zaboravi jer to ne smatra bitnim, tako on za mnom radi neke druge stvari oko kojih sam ja šlampava, iako smo oboje inače vrlo pedantne osobe.

    Naprimjer, meni se ne da guliti hrpa voća za cijeđenje prirodnog soka i nakon toga prati sve dijelove sokovnika pa za mene to čini on. Ili mi se ne da čistiti svoj motor pa mi ga on čisti. Ili mi se nekad ne da nakon tuširanja mazati losionom za tijelo pa me on maže. Naravno, kada bih bila sama, sve bih to redovno obavljala vlastitim snagama, ali ovako smo se nekako ušemili pa jednom drugom olakšavamo naizgled banalne stvari. :) Tako da nekome može zvučati apsurdno što on ne odvoji pola sekunde za spuštanje daske, ali isto tako može zvučati apsurdno moja lijenost da se namažem losionom. :) I to još ja, horoskopska Djevica, koja je bolesno picajzlasta i uredna po defaultu. :)

    E da, isto ovo što kaže Draga Raga - njemu je neshvatljivo da ja stisnem tubu paste na sredini, a potrebno je da pomaknem prste samo par cm ispod, kao što to on radi i nije mu teško. :))) Doduše, još ne kupujemo svako svoju tubu, već i dalje svatko stišće po svom. :)

    avatar

    07.05.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ Kinky : Meni je to za nekim i ljubav nema ništa s tim. Jer danas, sutra za 2 godine imati ćeš možda drugog dečka i onda će i on biti posebna osoba, a i ako se to ne dogodi imati ćete dijete recimo sina kojeg je mama naučila da je on poseban i da joj nije teško spuštati dasku za njim. Govorim o općim normama ponašanja, ne razumijem zašto se u objašnjavanje stavlja ljubav i njome kamuflira nešto što bi trebao raditi bez razmišljanja.

    avatar

    07.05.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • Neverin

    eto pročitao sam i sad mi je mnogo jasnije.. btw za samo 4 mjeseca imaš baš puno postova.. raspisala si se :)

    ti baš misliš o svim situacijama:) od šolje do nasilja u obitelji

    avatar

    07.05.2009. (11:27)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ neverin : Dao si si truda, hvala. :) Moj mozak tako radi, ali stalno, zato mi i je potreban blog inače se sve to vrtloži pa mi je prebukirano u glavi i hoće van. Moram pisati da bi bila u ravnoteži i da ne gnjavim druge ljude sa svojim idejama. Nemam mišljenje o svakoj stvari na svijetu, ali o onima koje su mi bitne imam.

    avatar

    07.05.2009. (12:01)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    sto li je wc daska spram pustanja vode u okolini? :) onako s visoka i zmirecki :lol a i to je mila majka prema onom sto vidjas na istoku europe?
    poucak - od losega uvijek postoji gore. a kako to ispraviti? moras odgajati svog muskarca. recimo da sjedne kad piski. :lol eh, bas si me podsjetila na jedan film sa De Nirom. pocetna scena. umrla mu zena a on tuguje. ulazi u wc , sjeda na dasku, zatim se zamisli i digne pa otkopca slic i pocne piskiti. sa uzitkom sara okolol :lol

    avatar

    07.05.2009. (12:25)    -   -   -   -  

  • dorilys

    Procitala sam te postove i prije, ali svejedno mi ne odgovara na pitanje :)
    U njima pises svoje vidjenje onoga sta vecina nas primjecuje. Ali, svejedno me tvoj nick zbunjuje, jer iza njega ocekujem osobu koja pise i razmislja o svemu sta dolazi prije braka, jer se misli uskoro udati :)
    Ma dobro, to su ionako zakljucivanja naprecac, jer kako mozes o nekom stvorit sliku na osnovu dvije rijeci ;)

    avatar

    07.05.2009. (12:27)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ma razumijem te u potpunosti da je to da se rješiš tih misli umjesto da gnjaviš ljude sa njima, tako je isto i kod mene... kao zapisivanje nekih podataka u rokovnik da se znaš snaći gdje si sad, šta trebaš učinit i šta poslje..a ako sve ovako samo u glavi bar meni dolazi do konfuzije i to totalne:)

    eto zato ne pišem niš ovih dana jer se usljedilo nekoliko dana nebrige i uživancije (još mi traje 1.maj:) pa mi se neda ni pisat

    avatar

    07.05.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Pa u tome i jest poanta - svatko od nas je posebna osoba i ne pada mi na pamet nekoga odgajati i preoblikovati po svom ukusu kao neke žene koje živčane po kući oko sitnica. Da imam, recimo, dečka prljavca koji se ne pere, ni njega ne bih preodgajala, već ne bih niti bila s njim u vezi i amen. Da imam nekoga tko me vara, ne bih ispravljala krive drine, već bi bio ostavljen u hipu. Da imam nekoga tko ne pere suđe, također bi bio ostavljen pa neka druga žena troši vrijeme na njegov preodgoj, ja svoje previše cijenim. Nisam nikome mama da ga učim ponašanju, niti je meni itko tata. Meni osobno ovo ne smeta jer doista nije big deal, kao što ni njemu ne smeta moje stiskanje tube za pastu na polovici, premda se on potrudi činiti praktičnije i drugačije. Glavno mi je da je sve čisto i uredno, a ako je daska, eto, podignuta, who cares?

    Što se tiče sina, krivo, on će vidjeti da ja spuštam dasku iza tate, ali također će vidjeti i ustupke koje tata čini mami, to si zaboravila. :-/ Dakle, učit će se da postoji primanje, ali i davanje, da postoji ravnopravnost i uvažavanje onog drugog, a, najbitnije od svega, da se ne treba opterećivati banalnostima u ionako kompliciranom svijetu. :)

    avatar

    07.05.2009. (14:02)    -   -   -   -  

  • cistiliste

    da dobro..je vjerojatno, ali iskreno nisam to primječivala...ali sad kad razmislim..nije se kaj imalo primječivati...uglavnom je bila spuštena:)

    avatar

    07.05.2009. (14:22)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ Kinky : Mi pričamo očito o različitim stvarima. Meni nije banalnost i ako smo ravnopravni onda ja ne bih morala spuštati dasku nakon nečijeg pišanja, isto tako ne pravim dramu oko toga već kažem da svatko treba počistiti iz sebe u wc-u, a u to meni pripada i daska.

    avatar

    07.05.2009. (14:40)    -   -   -   -  

učitavam...