Komentari

tricenasesvakodnevice.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • povuci-potegni

    pekla si mi fritule pa si se spekla? pa samo reci. ovo je brzi komentar samo da budem prva, sad će drugi

    avatar

    27.04.2009. (14:09)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    evo drugog. jel mi vjeruješ da bih sad opet krenula na faks samo zato da im se mogu pridružiti. obožavam kad netko primi stvar u svoje ruke (to je meni često bivši govorio, uopće ne znam o čemu je pričao) :) daj reci fulvusici kad dođe da sam je lijepo pozdravila :)

    avatar

    27.04.2009. (14:10)    -   -   -   -  

  • file

    hahaha, povuci obožava kad netko primi stvar u svoje ruke, naročito kad to rade studenti...:-)))

    avatar

    27.04.2009. (15:15)    -   -   -   -  

  • file

    Inače, nisam prestala čitati. iako volim svoju zemlju. Ili baš zato. I slažem se s tobom. I ja podržavam studente, naročito zato što u ovoj godini (nadam se) šaljem studenta u Zg, a nas troje što ostajemo možemo se pozdraviti s jelom slijedećih pet godina...

    avatar

    27.04.2009. (15:20)    -   -   -   -  

  • levant

    je. ja sam ispunjavala anketu, kao jeste li za studente ili protiv. ja rekla za. i čitam komentare, ono , ne bi vjerovao...47 posto protiv a kometari su da se zgroziš. pak evo i ovdje , javno , podržavam svaku vrstu borbe ako ona nije agresivna, nasilna iliti ga ispolitizirana. tak! :)
    što se ozljede tiče , baš mi žao da te boli. a onda opet, ako ne boli ne znaš da imaš ruku. pak svako zlo za neko dobro. bože što sam paametna....

    avatar

    27.04.2009. (15:43)    -   -   -   -  

  • fulvus

    malo ću se udaljiti od teme i reći da je nekad bio prosjek studiranja 8 godina. Vječnih studenata koji nikad nisu završili a državu su mnogo koštali. Ne branim ove nove, joj koliko imam za prigovarat, ali oni stari su se zaduživali, a te kredite isto plaćamo sada. Ništa nije zabadava, sve se plaća, pa i oni stanovi koji su udjeljeni zabadava netko ih i sada plaća. Brane se da su uplaćivali u stambeni fond, pa svi smo uplaćivali, a nisu svi dobili džabe stanove, netko ih je morao i kupit. Netko je otkupio stanove za 10% vrijednost....da se vratim na studiranje. kako imam dva studenta bolonjca, kažu mi da imaju po starom sistemu toliko studenata koji mogu bezgranično mnogo puta izlaziti na ispite, a oni ako ne polože određeni broj puta, gube godinu. Moji fala Bogu imaju prosjek veći od 4,....ali što da ti kažem kad imaju studente koji su se upisali onda kad je moj sin rođen?

    avatar

    27.04.2009. (16:47)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Malo sam zahrđala i dosta toga zaboravila, ali i mi smo samo prividno besplatno studirali. Jer sve su to raznim doprinosima i samoupravnim sporazumima (i sam-vrag-zna kak se to sve zvalo) plaćali svi zaposlenici. Pa su onda neki studirali godinama ili se seljakali s faksa na faks onak´ za vlastitu zabavu a nikad diplomirali (k´o ja) i opet je to sve netko platio. Sad su samo smislili da plaćaju isključivo roditelji tih studenata a ne svi.
    A što se NATO-a tiče, ne samo da ćemo plaćati silni novac nego ćemo i svoju mladost slati diljem svijeta u krizna područja i dao Bog samo da se svi živi i zdravi vrate.

    avatar

    27.04.2009. (17:52)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Stvarno bi volio da studenti ostanu uporni do kraja... pa kad ostvare ovaj cilj da krenu na novi: stvaranje potpuno novog obrazovnog sustava.

    avatar

    27.04.2009. (19:57)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    O Primorcevom licemjerstvu, i njih svih ostalih, je vise bespredmetno razgovarati, drago mi je da su se studenti pokrenuli, da se bore, jer ne samo da su nam skolarine previsike, nego je i cijeli obrazovni sustav u komi, svim srcem ih podrzavam.

    avatar

    28.04.2009. (09:41)    -   -   -   -  

  • fulvus

    eto, dordora je prepoznala o čemu pričam:)) nije ni onda niti ikad bilo išta džabe.

    avatar

    28.04.2009. (11:09)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ fulvus:___ naravno da nikada ništa nigdje nije sasvim besplatno. ono što je besplatno nekome, platio je netko drugi. isto kao što besplatne javne kuhinje nahrane gladne, ali one zapravo nisu besplatne jer je to netko platio. da ne nabrajam dalje primjere. studenti danas kada traže besplatno školovanje traže da ga plati ministarstvo, a ministarstvo ga može platiti samo ako mi, plaćajući porez, platimo ministarstvu. ja osobno, iako nemam djece, ću rado pristati da mi uzimaju porez koji bi išao na besplatno školovanje tuđe djece jer smatram da je obrazovanost stanovništva važna. a hoće li netko studirati 4,5, 8 ili 10 godina treba regulirati na druge načine. Jer činjenica da je uvijek bilo i bit će onih koji su vječni studenti ne znači da zato treba kažnjavati i one koji žele normalno studirati. Dakle, besplatno u ovom slučaju zapravo znači da studenti neće plaćati školarinu, kao što je ni mi nismo morali :o)
    @dordora2__: slažem se, vidi gore pojašnjenje. e, da, upravo zato što postoji velika mogućnost da naša djeca poginu tisućama kilometara daleko jer smo u NATO-u je trebala dići na noge sve roditelje ove zemlje da kažu "ne". Ali nije :o(
    @ izvorni život___@ nitko nije otok: slažem se, novi obrazovni sustav je više nego neophodan.
    @ levant___: bome znam da imam ruku, kaj je, je. i to desnu :o))
    @ povuci-potegni___: nisu bile fritule. više se i ne sjećam što je bilo. samo je bilo vruće :o)))

    avatar

    28.04.2009. (11:38)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Volim svoju zemlju,ali ipak nisam prestala čitati jer sam morala nastaviti klimati i slagati se s tobom:)
    A stvarno bih voljela da sam još uvijek student i da spadam u tu malu skupinu pametnih i svjesnih mladih ljudi
    Pozdrav ti topli ostavljam

    avatar

    28.04.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Mikrokozmos je tu i sada. Sve ostalo je tamo i možda.

    avatar

    28.04.2009. (12:07)    -   -   -   -  

  • povuci-potegni

    jesi mi pozdravila fulvusicu? :) i filipinku mi pozdravi :)

    avatar

    28.04.2009. (17:18)    -   -   -   -  

  • bastet

    Prekrasan post! Njegov duh sjajno odražava misli koje sam i sama nabacila u svom posljednjem postu.
    Vjerojatno da ni ja nisam dovoljno velik domoljub jer ne pristajem povjerovati u laži kojima nas bestidno obasipaju otkako imamo svoju državu. Jedna od tih velikih besramnih laži je da u ovoj državi nema novaca za temeljne potrebe: obrazovanje, zdravstvo, plaće i mirovine... ali da ga ima za kupovinu basnoslovno skupih automobila naših državnika, za toalete od preko milijun kuna, za gradnju gigantskih mostova upitne isplativnosti, za saborske mirovine, dnevnice, i privilegije, za gradnju industrijskih pogona koji nisu ostvarili ni 50 lipa profita, za sportske dvorane preskupe za održavanje, itd, itd.
    Ova država je dovoljno bogata da nas uzdržava i zbog svojih bogatih prirodnih resursa i važnog geostrateškog položaja predstavlja ukusan (i poželjan) zalogaj za Europu. Ono što nama nedostaje nisu, dakle, ni novci, ni Europska zajednica, nego nova, nepotrošena, nekorumpirana, inteligentna vlada koja zna i hoće. Tek tada ćemo moći biti slični Australcima među kojima Goran Milić nije mogao naći niti jednog koji bi nešto mijenjao u svojoj državi. Čim to shvati dovoljan broj ljudi, moći ćemo imati novu vladu i izglede za perspektivnu budućnost. I mlade koji više neće odlaziti trbuhom za kruhom kako bi vani prodavali i fantastično zarađivali na svojoj hrvatskoj pameti.

    avatar

    28.04.2009. (19:16)    -   -   -   -  

  • premudra

    odlična ti fotka uz post, dobra paralela! slažem se sa svim gore navedenim. jedno vrijeme radila sam na faksu i dobro sam upoznata s dužinom trajanja svih mogućih studija i 'vječitim' studentima. nema takvih više, ili ih je još možda jako mali broj. maksimalna dužina trajanja studiranja je 15 godina, nakon toga više se ne može na istom fakultetu studirati, no i prije a i danas i takvi studenti plaćali su svoje duuuugo studiranje, nije im bilo besplatno, što je i u redu. ipak je količina onih redovnih, dobrih, željnih završiti što prije studij i u redovnom roku studenata ogroman broj i zbog ove male hrpice vječitih smiješno je opravdavati cijene školarina, cijene redovitog studiranja.

    avatar

    29.04.2009. (09:15)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    opet na meni red reći opaku istinu. moja je istina da je mikro bolje od makro. eto sad.

    avatar

    29.04.2009. (09:42)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    @ Nisa__: drago mi je da nisi prestala čitati :o)
    @ dejmon__: slažem se :o)
    @ p-p:___ nisam. sad ću. pozdrav fulvusici i filipinki od povuci-potegni. eto. izvršeno :o)
    @ bastet:___nemam što za dodati. sve si rekla. hvala što si svratila, dođi opet :o)))
    @ premudra:___ ti si jedina koja je primijetila da fotka ima neke veze sa tekstom :o) i slažem se i s tobom. ili ti sa mnom. nije važno. slažemo se :o)))
    @ Shelly Kelly:___ istina ti je stvarno opaka. ili nije? reći ću ti kad shvatim što si htio reći :o))))

    avatar

    29.04.2009. (12:54)    -   -   -   -  

  • 7 dana

    nisam prestala čitat. domoljublje me slabo drži kad mi je životni standard u minusu. uffffff
    ilustracija me se jako dojmila :)

    avatar

    29.04.2009. (16:53)    -   -   -   -  

  • Wall

    ova zemlja ima mnoge problema, ali najveći što su većina ljudi/birača ovce, zadovoljni malim, izmišljenim 'vrednotama' - granice,zastave, vojske,grbovi, 'suverenitet', članstva...a manje su im važna suština, sadržaj od forme (preferiraju 'suverenitet', makar i praznih trbuha, glava)... mi smo zemljica od 4mil st. što velevažno i ponosno pomaže u Afganistanu i širi 'američku demokraciju' (po cijeni od mil US$ godišnje, dajući masno plaćene vojnike, opremu, avione- a ubuduće- i živote), troši na vojne ordinarijate i perverzne vojno-religiozne obrede u Lourdes (s krunicom na obaraču do pobjede?) -ova zemlja nema šanse, unatoč prirodnim bogatstvima dostatnima za ovo malo stanovnika.o lopovima-političarima da ne govorim.

    ps. što se plika od vrelog ulja tiče, baš imaš sreće! meni uvijek skoči neki bezvezni neromantični oblik ((:

    avatar

    29.04.2009. (20:39)    -   -   -   -  

  • Živjeti svoj život

    Zanimljivo je u tvom mikrokozmosu mada sigurno opako boli.

    avatar

    30.04.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...