Komentari

zazavoda.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • Semiramida

    Najiskrenije ti se divim što imaš hrabrosti ovako priznati, jer žene se najčešće boje i cijela ta tematika je kod nas još uvijek tabu. Drago mi je što imaš takav odnos prema cijeloj priči, tj. zadovoljna si sa svojim odlukama i ne preispituješ ih.
    Osobno podržavam abortus i smatram da je to pravo svake žene, iako mislim da bi u odluku trebao biti uključen i muški spol, jer ipak su i oni pridonjeli cijeloj situaciji. Ali naravno, zadnja odluka je uvijek odluka ženske osobe, jer ipak njezino je tijelo. Isto tako smatram da je odnos prema takvim ženama u takvim situacijama grozan i da ih društvo etiketira na grozan način. Mislim da je postupak sam po sebi dovoljno mučan i težak za svaku ženu.
    No s druge strane, mislim da ja to ne bih nikada mogla napraviti, jer sam jednostavno takva osoba da ne bih mogla živjeti s tim...

    avatar

    23.04.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    Prvi naslov mi je bio "Tabu teme" ;).
    Shvaćam da je to stvar svake individue za sebe, ali željela sam isto tako istaknuti i činjenicu da se osobe, pa tako i odluke mogu promijeniti...i tada društvo ne bi smjelo biti zapreka.
    A ovaj istup možeš doživjeti kao varijantu svojeg posta "Ah što volim..." u malo žešćem izdanju ;). Znam više žena koje su bile ne na jednom, nego čak nekoliko AB-a...

    avatar

    23.04.2009. (22:56)    -   -   -   -  

  • Otok

    Razumijem da se dogodilo jednom, ali kako da si ostala 2x trudna tako brzo??
    Pravo na abortus je pravo svake žene i potpuno to podržavam, tuđe odluke po tom pitanju se ne preispituju niti itko ima pravo govoriti da li je to ispravno ili ne za nekoga.

    avatar

    23.04.2009. (23:00)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Da razumijem, i moj osjećaj je trenutno takav da ne bih mogla tako nešto napraviti, ali možda sam trebala u prvom komentaru napisati da nikad ne znaš što će ti život donijeti...
    I da ovo je puno radikalnija verzija :)

    avatar

    23.04.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  • wallawall

    Neću ulaziti niti nekoga nagovarati za opciju da ili protiv. Stvarno mislim da to svaka žena mora odlućiti. Nisam od onih koji s prijezirom gledaju na to. Dapaće, al moram se složiti s tvojom šeficom koja nema djece, da svatko prije ili kasnije zažali..
    Isto tako mislim da si izuzetno sretna, jer podosta žena nakon toga više nemože imati djecu..
    Zar ti kćer nije nešto najvrednije sad? Zar ne?
    I na koncu mislim da bih ti rekao što i bivši na kraju...
    To nam je u psihi... Jel, produženje vrste, nek nas ima i tako...ha :)))

    P. S primjećujem da se gospodin X sve više pojavljuje...ima nešto u tome?

    avatar

    24.04.2009. (07:25)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @prije braka - sad kad sam već iskrena, najkraća verzija...puk'o durex :))))

    @wallawall - ima nas i više nego dovoljno, baš neki dan odgledah "The Happening", baš mi je fora, upravo u tom smislu. Ako nisi gledao, preporučam...
    Meni produženje vrste nije životna osnova na kojoj sve gradim. Nije to ni loše, ni dobro (to čisto iz osnove jer ja nisam dobro pa preispitujem opcije...). Ja produženje vrste više doživljavam kao dio života, ali samoizgradnju držim na višem mjestu. Ako sam nisi izgrađen, što imaš toj djeci za ponuditi?
    p.s. baš ništa...ja preispitujem sebe i svoje postupke i osjećaje. orijentirana sam na sebe, ali on je zauzeo dobar dio moje prošlosti pa mi se stalno petlja pod nogama...ne možeš 8 godina braka naprosto zaboraviti i ne komentirati.

    avatar

    24.04.2009. (12:32)    -   -   -   -  

  • Otok

    Aha, to je onda druga priča.

    avatar

    24.04.2009. (12:46)    -   -   -   -  

  • wallawall

    Pa da, 8g nemožeš izbrisati...Ipak ponešto se može išćitati. No to nije moja stvar, niti imam pravo da nekoga tako analiziram. Oprosti... :))
    Nebih se sasvim složio, da ako nisi sam izgrađen, što onda imaš djeci ponuditi. Nemam još dite (mlad sam) pa ću sad malo pametovat. Al tebe djete isto neizgradi kao osobu? Mislim to je veza u kojoj daješ i primaš....Ljubav, iskustvo, pa čak i postaješ pametnij jer te prisili na snalaženje... :))

    avatar

    24.04.2009. (13:33)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @wally - što da ti kažem, sve ovisi o osobi, naravno. Ja sam recimo još i danas bijesna što učimo po školama pizdarije a nitko nas ne uči kako da budemo dobri roditelji. I nemoj mi sad reći da to od svojih naučiš...naučiš iste greške koje prenosiš dalje na svoju djecu.
    Da nemam dijete, imala bih osjećaj da nešto u mom životu nedostaje.
    Ali sve stvari koje zamišljaš kako će izgledati kad budeš imao dijete su u realnosti imanja djeteta potpuno drukčije. Banalan primjer...nemaš dijete, šećeš po cesti, i gledaš kako neki klinac urla i baca se po podu, i izbezumljene roditelje koji to ne mogu kontrolirati...i misliš napuhano, kad JA budem imao dijete, TO se MENI neće događati...ahaaaa, moš mislit. Crveniš se nasred ceste pred SVOJIM urlajućim djetetom i misliš se, aha, tako je onima isto bilo...Ono što sam ja s vremenom naučila jest da je podjela strašno nepravedna: daješ im, i dao bi im apsolutno sve na ovom svijetu, a pritom ne smiješ, ne možeš i nemaš pravo baš ništa tražiti zauzvrat. Što sve nema veze s dodatnim problemom, a to je rješavanje statusa u kući (to ti dođe ko čopor) - klinci stalno pokušavaju bit gazde, a ti stalno balansiraš po tankoj liniji gdje bi im i dalje dao da rade sve po svojoj želji, ali znaš da ne smiješ jer moraš biti autoritet, tj. - roditelj. I sve to radiš dok padaš s nogu od umora i na rubu živaca. I nisi siguran ni u jednu odluku koju si proveo u djelo. To je fakat ispit zrelosti, i sad kad pogledam, još puno veća odluka u životu od onog što sam ja mislila. A sve što sam dobila prije je - "kad dođu djeca, sve je drukčije", kao neka zavjera, jer kad ti neko detaljno ispriča što sve u to ulazi, malo bi si još razmislio...naravno da sve to pričam sa ženskog stajališta jer za drugo ni ne znam. Sigurno je jedno, s rođenjem djeteta ispala sam momentalno iz centra svog života, i nikad se više nisam tamo vratila.
    Kad se samo sjetim da žene rađaju s 18 pa i manje, kad su još zbilja mentalno i same djeca....aiiii.
    Ups, ovo je ispao mini-post :).

    avatar

    24.04.2009. (14:02)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @wally - sad tek vidjeh da sam nešto i zaboravila. Što bi ti molim te iščitao, jako me zanima!

    avatar

    24.04.2009. (14:04)    -   -   -   -  

  • wallawall

    Pa mogao bih cijelo jedno moje viđenje tebe na osnovu postova iznjeti. Onako kao neki profil kakvom te vidim. Samo to je škakljiva stvar, jer nitko nevoli da ga se analizira, da se izvlače zaključci koji najvjerovatnije nisu istiniti a i da jesu nebi se priznali. Pa nemislim da je to pametno... :)))
    Mogu samo zamisliti kako mene pojedini zamišljaju..hahahaha

    avatar

    24.04.2009. (14:16)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Sa zanimanjem sam pročitao ovaj post. Poruka koju sam ja izvukao odavde je ono što i sam mislim: kod takvih odluka čovjek mora slušati sebe i najprije sebe.

    avatar

    24.04.2009. (14:31)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @wally - stalno bacaš koske, a nikad mesa...unfinished bussiness...ja te niti mogu niti hoću tjerati da kažeš što misliš. kad budeš spreman, izvoli...

    @izvorni život - slušao sebe ili druge, tek kasnije vidiš jesi li dobro odlučio, ne?

    avatar

    24.04.2009. (15:08)    -   -   -   -  

  • Neverin

    ne znam što misliti o abortusu (kad bi ja osobno došao pred takvu situaciju) jer još nisam došao do jedne takve dileme da mi je jedna od bivših ostala trudna ali sigurno bi njoj prepustio odluku neka odlučuje kako joj savjest nalaže jer i ja isto ne bi volio da se meni nalaže nešto protivno mojoj volji kad bi se ja našao u takvoj situaciji. Stvarno ti se divim na hrabrosti što si to učinila u ovako patrijahalnoj zemlji poput naše punoj dušebrižnika.

    Mogu samo zamisliti sad kako se netko tko se ne slaže sa tvojom odlukom zgraža i piše na svom "katoličkom" blogu o tome kako se treba molit za dušu tvog nerođenog djeteta a ti kako ćeš završiti u dolini suza jer si samo odlučila nešto što ti prirodom pripada tojest odluka o vlastitom životu.

    ps. napisao sam da ne znam što misliti kad ono iznio sam svoje mišljenje haha.. došlo mi je dok sam pisao

    avatar

    24.04.2009. (16:18)    -   -   -   -  

  • wallawall

    Amo ća....

    Pa cijela TI bi se mogla svesti na kontradikciju:
    Poprilično si neovisna, trudiš se biti jača, bolja i još surovija, a u biti ja osjećam kao da tražiš par. Možda ponekad u kantunu tvoga posta poviri blaža ti, željna ljubavi i djeljenja svog tog tereta obaveza koje nosiš. Pokušavaš bit van svih mjerila, svako tvoje djelo odskaće od normale, prošla si mnogo toga u stvarnosti i nebojiš se reći, ipak možda si u svemu tome željna mira i idalne slike s reklame? Ti, on, djete, pas...
    Da često se osvrčeš na njega, istina to se nemože izbrisati ali ja samo tu vidim par stvari:
    Ili ti je žao toga što je završilo pa u svemu tome tražiš i nama otkrivaš njegove mane jer tražiš opravdanje svoje uloge, možda u vidu ljubavi ili zbog djeteta..
    Ili ti fali on, možda cijeli on? ili netko tko bi ga zamjenio kao novi poboljšan...Možda sad trenutno nemaš nikoga niti u planu pa se retrospektiva sasvim lijepo uklopila..
    Ponekad imaš fantastične humoristične izljeve, koji su kao odraz djeteta u tebi, možda osobe koja se nije dovoljno iživila pa pati za vremnom e,da sam...
    A ponekda imaš bijesne izljeve i pojedine kaotične komentare koji su vjerovatno odraz stvarnosti koja te pritišće.
    A ti samo htjela napredovati...Al ne samo u intelektualnom smislu već i na ljubavnom polju...
    Molim lipo 3.66lipa po rečenici. :))) Eto vidiš da nije zahvalno analizirati, nadam se da sam bar djelom pogodia ha? :)))

    avatar

    24.04.2009. (16:50)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @neverin - zapravo sam dugo živjela u oblaku, a vjerojatno i sad živim, pa me ta face-to-face patrijarhalnost ošamarila :)

    @wallawall - hah, konačno!
    Da, tražim par, i to doživljavam kao negativnost. Želim biti dobro i sretno bez fucking para, i znam da se to može...vidi zadnji post od Prije braka, sve je lijepo rekla...
    Humor je u mom životu vjerni pratilac, bez njega sve zajedno skoro pa nema smisla...
    Ovog više štapom preko plota ne bi takla...pa si zamjeram što sam bila tako konzervativna i postavila se prema braku "dok nas smrt ne rastavi", još uvijek ne vjerujem da sam to bila ja.
    Ja i jesam kontradiktorna, cijeli se život borim sama sa sobom, al brijem da nisam jedina :)
    Ne znam detektirati koji su izljevi bijesni i kaotični...ali znam da imam kratki fitilj na ljude koji petljaju i kompliciraju. Uvijek tražim najkraći put do cilja.
    Na testovima redovito ispadam logična i racionalna...

    Baš ti hvala! Nisi da račun za uplate...čk da izračunam... :)

    avatar

    24.04.2009. (17:05)    -   -   -   -  

  • wallawall

    -Da, tražim par, i to doživljavam kao negativnost.-

    Zašto? Nekužim? Zašto bi to bilo negativno? Da pročitao sam post od Prije Braka, al u svemu tome ja vidim samo trenutno olakšanje mirom i samoćom što zasigurno neće potrajati onoliko dugo koliko bi ona htjela. (sve što je dobro brzo svrši, osim jel u krevetu).

    Btw. Bilo je 15rečenica pa je račun 55kn...opa mogao bih ja ovo češće..hahaha zajebajen se.
    :))

    avatar

    24.04.2009. (17:16)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @wally - pa parovi su nepouzdani, bolje je biti sam...kad si sam imaš samo svoje probleme, a s nekim imaš svoje, njegove i zajedničke...osim toga, nije pravilno tražiti par tj. drugu polovicu. Treba biti cijel, potpun, i naći istog takvog, tek onda to može biti dobro...Da prestanem srat, nemam volje za traženje, jer više u to ne vjerujem, sad još samo da začepim tu rupu koja vrišti i sve će biti bolje :).

    avatar

    24.04.2009. (17:58)    -   -   -   -  

  • Neverin

    e vas dvoje.. baš ste opoziti...
    pa postoji valjda ta kurčeva zlatna sredina ili su ju izmislili kako bi izdrkavali u prazno? ima i dobrih i loših strana u svemu.. i bit sam i biti sa nekime

    smatram da je život pola moje volje i pola kockanje i valjda će se nešto iz toga izroditi vjerovao ili ne a ako se ne izrodi.. pa koga uopče briga zar ne? ima toliko tih stvari na ovoj kugli zemaljskoj za doživjeti za vidjeti da me ponekad čudi kako toga nismo svjesni osim toga pitam se kako se oni koji imaju pun kurac para uspjevaju unesrećit sa tim novcem, bo bezveze i istodobno fora:)

    avatar

    24.04.2009. (18:19)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @neverin aka mediator ;)) trebat ćeš nam i na Wallyjevu postu...

    avatar

    24.04.2009. (18:31)    -   -   -   -  

  • wallawall

    @ tihavodo.....da jesu parovi nepouzdani, al što bi ti od života? Sigurnost u svemu? Pa nisi sigurna hoče li te autobus pokupiti ispred kuće, a kamoli išta drugo. No to i jest čar...
    Nemaš volje za traženjem, a ja bih rekao da se nadaš da će tebe naći.... :)))

    @Neverin.....pa zapravo ja i tihavoda smo podosta slični u toj svojoj različitosti.... zato sada i jesmo u "fajtu" na dva posta.....a život....je samo prekratak!

    avatar

    24.04.2009. (18:55)    -   -   -   -  

  • Mersault gone worse

    podržavam pravo žene da odluči želi li dijete ili ne. ali samo ako dobro razmisli. ipak je tu život u pitanju i to povlači mnoge druge moralne dileme. ako se dogodi, jbg. nije da se nisi štitila, ne? ;)

    avatar

    24.04.2009. (19:11)    -   -   -   -  

  • Otok

    @ tihavodo i wallawall :
    pošto već o mom postu, to traje već 9 mjeseci i mislim da će još neko vrijeme. Ali ja ne zagovaram samoću do kraja života, u biti ne zagovaram ništa. Ipak kada središ sve sam sa sobom i kada si sretan, smiren i zadovoljan veća je vjerojatnost da nećeš ući u situacije u koje ne bi trebao niti s ljudima koji nisu dobri za tebe. Nakon ugodne samoće i smirenost ne pristaješ tako lako na ono što nije baš najbolje za tebe i time izabireš i privlačiš ono bolje.

    avatar

    24.04.2009. (20:20)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    @wallawall - nisam ni rekla da znam što hoću.

    @mersault - nije!

    @prije braka - slažem se u potpunosti.

    avatar

    24.04.2009. (22:26)    -   -   -   -  

  • wallawall

    @Prije Braka....
    -ne pristaješ tako lako na ono što nije baš najbolje za tebe- zar tu nije problem. Postajete suviše izbirljive kao u snu djevojćice da će doći princ na bijelom konju! Što god se više zatvarate u tom svom krugu i djelujete sigurno i sretno, to neznaći da si našla formulu života. Svijet je i izvan tih vaših oklopa. Izabereš i privlačiš ono bolje???? E da je to tako jednostavno. To što ćeš tu i tamo prodrmat guzicom to neznaći da će se pravi bumbar zalipit (il imaš dobre guzice pa si samouvjerena).! Traje ti to stanje 9mjeseci....uffffff...pa dobro ženo jel ti iskreno fali dodira? Evo ja se nudim, eto ruke besplatno...ma ko ga jebe, eto i materijal...hahahaha
    No šalu na stranu, ovo mi se stvarno nesviđa: "u biti ne zagovaram ništa"!
    Pa rekao bih da je to u trenutnoj situacij zapravo prava slika, jer hoćeš biti sama(jel ti paše), al ipak ostavljaš otvorena vrata za nešto jubavno... :))) Zato nezagovaraš ništa, jel nitko nije u potpunosti sretan kada je sam, sasvim sam....

    P.S nadam se da se neljutiš na neke moje rići, jer tako ti ja to inaće... pozdrav...
    ups, umalo zaboravia, zašto prije braka? nemaš "muda" za to, il si probala pa ti je lipše prije?

    avatar

    25.04.2009. (07:56)    -   -   -   -  

učitavam...