zelim makaron! ne, zelim 5 makarona :)) slastice mi tako dobro izgledaju i mislim da kad jednog dana posjetim Pariz da cu jesti samo slastice i peciva. Njihova hrana, mada ti vjerujem kad kazes da je ukusna, mene nekako ne privlaci. Sve to super izgleda, ali moj mozak odbija da natjera ruku da bilo sta priblizi ustima. Previse su mi cudne te kombinacije, pogotovo puzevi i slicno. Ali bi razne sireve rado probala, a i ratatouille mi je definitvno na listi.
20.04.2009. (22:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kalista
ratataouille=sataras:))) Dokaz moje teorije da je u kulinarstvu u stvari sve isprepelteno. Macarons sam jela u vise slasticarni u Parisu i nisu svuda isti! Ja ih pravim po receptu sa bloga http://damijenestoslatko.bloger.hr/ - fenomenalni su! Puno bolji od mnogih koje sam jela u Francuskoj. P.S. Vidim da si stavila sliku od 'Paul'-a, oni su super - brza hrana na francuski nacin:)
21.04.2009. (06:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čuj jesam li ogladnjela :)??? sve mi sline cure... jao mljatz...zemlja sira, vina i krumpira te slastica čitaj moja zemlja što se hrane tiče :) kad dođem moram probat taj tvoj tost i ovaj Coq au vin jerbo su nam stalno na satima francuskog njega spominjali:P puževe i žablje krake sam već jela i odlični su, samo to treba znati pripraviti :) a dosta sam francuskih sireva isprobala, negdje oko 60 vrsta...tata donio sa sobom kad je išao po komadić...moram li reć da nema nijednog koji mi se nije svidio :) jaoooo...kako sam gladnaaaa a tek 8 sati....
21.04.2009. (07:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo vidim da smo opet suprotnih misljenja i o ovom. Za mene je francuska kuhinja jako, jako iza kuhinje sa nasih prostora. I svaki put kad bih jela u restoranu, ili skoro nista ne bih pojela jer mi je sve bezukusno ili, ako bih pojela, obavezno bih se otrovala i onda bila polumrtva slijedeci dan. Od svih sireva mogu pojesti dva ili tri. Kako bih i mogla kad smrde na prljave carape, a meni je miris prvi kriterij. A kada su mi svekar i svekrva (za muza da ne govorim) probali burek, bosanski lonac, nase kolace, i sve sto sam kuhala od nase kuhinje... moram li ti reci da sad jedva cekaju neko novo jelo?? :o) Ovdje recimo u sve guraju maslac i vrhnje, pa i u skoljke, brrrrr. Makron mi je jedan od najogavnijih kolaca koje sam probala. I opcenito, puno tih stvarcica izgleda previse plasticno da bi bilo ukusno za jesti, sto se meni kasnije potvrdi. I ja sam ti odavno odustala od avanture probanja francuskih specijaliteta. I sva sreca da znam kuvati, inace bih jela kruh i maslo. :o)
21.04.2009. (08:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ makedo, prvo ćeš probati taj tost, slažem se (znam i gdje) :)) a onda i kolače :))) - jaco, poslat ćemo ti malo :))
@ kalista, vjerujem da su homemade makaroni puno bolji :)
@ svijet jednog uma - nisam ja rekla da je francuska kuhinja bolja od naše (nema do naše, hiihih), ali mi je na drugom mjestu :) (govorim za slana jela, o kolačima nisam kompetentna). Volim jesti i probati svašta, ovo mi se svidjelo. I drago mi je da se Francuzima svidjela naša kuhinja, to smatram velikim komplimentom ;))
21.04.2009. (09:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
koja sam ja prostačina vulgarna. hrenovke doručkovao... :-)
21.04.2009. (09:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oxette
Ajmeee, a ja taman otvorila jogurt sa 0,5% mm i sjela da pročitam šta pišeš, a ti mi serviraš koljačeee! Ajoj, pa sad umirem od gladi, auč, auč, ovo boli. Idem polizati poklopac.
21.04.2009. (12:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oxette
Mada, puževe i smrdljive sireve ne bih jela. Sjećam se kad sam prvi puta došla tu i probala pravi vlašićki sir - neopisiv smrad, neopisiv. Ne volim ni pljesnive stvari. Žabe možda i bih jela. Školjke - da, ako nisu žive, makar mi morska stvorenja, osim riba i lignji, nisu nešto što jako volim, pogotovo kad ih utope u slatkom vrhnju. Ali sve ovo ostalo, kokovan, ratatuj, uf, uf, nepce mi se suši od pomisli.
21.04.2009. (13:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ivy
puzevi super izgledaju lijepo dekorirani ali nebi hvala!!! sireve i skoljke volim!!! ma da mi se cini da nebi mogla probati sve skoljke... samo vi uzivajte i isprobavajte nove okuse. pusa iz Pule!!!!
21.04.2009. (14:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne sjećam se da sam u Francuskoj igdje i ikada (bila sam sveukupno 5x od juga do sjevera) loše jela. Obožavam francusku kuhinju (ne bih samo puževe jela) puno povrća, salata, ribe, sireva, a o slasticama da ne pričamo, kao što si i sama napisala.
22.04.2009. (10:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bubasanja
O, Bože.........
22.04.2009. (20:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alfistica
haj, čuj ni ja ne volim baš slatko ali kad sam tamo to sve vidjela u "izlogu" sline su mi potekle i htjela sam baš to. i to. pa još i to. i ovo. To, kako oni dekoriraju tu hranu, kako joj se posvete, kako su pažljivi prema njoj...to još nigdje nisam vidjela. Baš su pravi pravcati "gurmani". To jednostavno ne možeš NE JEST. Hrana je i lijepa i ukusna. Baš pravi meleme za oči i dušu. Debljaš se samo dok je gledaš :::))))))) Meni se sviđa to kaj je moja mama dofurala taj "osjećaj za hranu" sa sobom pa uvijek jedemo razna hladna predjela od povrća, svakakve juhe, nadopunjene povrćem, krem juhe od svega i svačega, quicheve od povrća, tarte au fraises, avokado sa senfom itd itd.
08.05.2009. (10:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jaca
zelim makaron! ne, zelim 5 makarona :)) slastice mi tako dobro izgledaju i mislim da kad jednog dana posjetim Pariz da cu jesti samo slastice i peciva. Njihova hrana, mada ti vjerujem kad kazes da je ukusna, mene nekako ne privlaci. Sve to super izgleda, ali moj mozak odbija da natjera ruku da bilo sta priblizi ustima. Previse su mi cudne te kombinacije, pogotovo puzevi i slicno. Ali bi razne sireve rado probala, a i ratatouille mi je definitvno na listi.
20.04.2009. (22:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kalista
ratataouille=sataras:)))
Dokaz moje teorije da je u kulinarstvu u stvari sve isprepelteno.
Macarons sam jela u vise slasticarni u Parisu i nisu svuda isti! Ja ih pravim po receptu sa bloga http://damijenestoslatko.bloger.hr/ - fenomenalni su! Puno bolji od mnogih koje sam jela u Francuskoj.
P.S. Vidim da si stavila sliku od 'Paul'-a, oni su super - brza hrana na francuski nacin:)
21.04.2009. (06:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
makedo
čuj jesam li ogladnjela :)??? sve mi sline cure...
jao mljatz...zemlja sira, vina i krumpira te slastica čitaj moja zemlja što se hrane tiče :)
kad dođem moram probat taj tvoj tost i ovaj Coq au vin jerbo su nam stalno na satima francuskog njega spominjali:P
puževe i žablje krake sam već jela i odlični su, samo to treba znati pripraviti :)
a dosta sam francuskih sireva isprobala, negdje oko 60 vrsta...tata donio sa sobom kad je išao po komadić...moram li reć da nema nijednog koji mi se nije svidio :)
jaoooo...kako sam gladnaaaa a tek 8 sati....
21.04.2009. (07:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skitalica
Evo vidim da smo opet suprotnih misljenja i o ovom. Za mene je francuska kuhinja jako, jako iza kuhinje sa nasih prostora. I svaki put kad bih jela u restoranu,
ili skoro nista ne bih pojela jer mi je sve bezukusno
ili, ako bih pojela, obavezno bih se otrovala i onda bila polumrtva slijedeci dan.
Od svih sireva mogu pojesti dva ili tri. Kako bih i mogla kad smrde na prljave carape, a meni je miris prvi kriterij.
A kada su mi svekar i svekrva (za muza da ne govorim) probali burek, bosanski lonac, nase kolace, i sve sto sam kuhala od nase kuhinje... moram li ti reci da sad jedva cekaju neko novo jelo?? :o)
Ovdje recimo u sve guraju maslac i vrhnje, pa i u skoljke, brrrrr.
Makron mi je jedan od najogavnijih kolaca koje sam probala.
I opcenito, puno tih stvarcica izgleda previse plasticno da bi bilo ukusno za jesti, sto se meni kasnije potvrdi.
I ja sam ti odavno odustala od avanture probanja francuskih specijaliteta. I sva sreca da znam kuvati, inace bih jela kruh i maslo.
:o)
21.04.2009. (08:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pardon my french
@ makedo, prvo ćeš probati taj tost, slažem se (znam i gdje) :)) a onda i kolače :))) - jaco, poslat ćemo ti malo :))
@ kalista, vjerujem da su homemade makaroni puno bolji :)
@ svijet jednog uma - nisam ja rekla da je francuska kuhinja bolja od naše (nema do naše, hiihih), ali mi je na drugom mjestu :) (govorim za slana jela, o kolačima nisam kompetentna). Volim jesti i probati svašta, ovo mi se svidjelo. I drago mi je da se Francuzima svidjela naša kuhinja, to smatram velikim komplimentom ;))
21.04.2009. (09:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shelly Kelly
koja sam ja prostačina vulgarna. hrenovke doručkovao... :-)
21.04.2009. (09:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oxette
Ajmeee, a ja taman otvorila jogurt sa 0,5% mm i sjela da pročitam šta pišeš, a ti mi serviraš koljačeee! Ajoj, pa sad umirem od gladi, auč, auč, ovo boli.
Idem polizati poklopac.
21.04.2009. (12:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oxette
Mada, puževe i smrdljive sireve ne bih jela. Sjećam se kad sam prvi puta došla tu i probala pravi vlašićki sir - neopisiv smrad, neopisiv.
Ne volim ni pljesnive stvari.
Žabe možda i bih jela. Školjke - da, ako nisu žive, makar mi morska stvorenja, osim riba i lignji, nisu nešto što jako volim, pogotovo kad ih utope u slatkom vrhnju.
Ali sve ovo ostalo, kokovan, ratatuj, uf, uf, nepce mi se suši od pomisli.
21.04.2009. (13:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ivy
puzevi super izgledaju lijepo dekorirani ali nebi hvala!!! sireve i skoljke volim!!!
ma da mi se cini da nebi mogla probati sve skoljke...
samo vi uzivajte i isprobavajte nove okuse.
pusa iz Pule!!!!
21.04.2009. (14:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
Ne sjećam se da sam u Francuskoj igdje i ikada (bila sam sveukupno 5x od juga do sjevera) loše jela. Obožavam francusku kuhinju (ne bih samo puževe jela) puno povrća, salata, ribe, sireva, a o slasticama da ne pričamo, kao što si i sama napisala.
22.04.2009. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bubasanja
O, Bože.........
22.04.2009. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alfistica
haj, čuj ni ja ne volim baš slatko ali kad sam tamo to sve vidjela u "izlogu" sline su mi potekle i htjela sam baš to. i to. pa još i to. i ovo. To, kako oni dekoriraju tu hranu, kako joj se posvete, kako su pažljivi prema njoj...to još nigdje nisam vidjela. Baš su pravi pravcati "gurmani". To jednostavno ne možeš NE JEST. Hrana je i lijepa i ukusna. Baš pravi meleme za oči i dušu. Debljaš se samo dok je gledaš :::))))))) Meni se sviđa to kaj je moja mama dofurala taj "osjećaj za hranu" sa sobom pa uvijek jedemo razna hladna predjela od povrća, svakakve juhe, nadopunjene povrćem, krem juhe od svega i svačega, quicheve od povrća, tarte au fraises, avokado sa senfom itd itd.
08.05.2009. (10:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...