Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • K@te

    Ono što očekujem da će se najvjerojatnije dogoditi u ovom periodu je da će biti dana kada ću se baš osjećati fizičke loše kao posljedice detoksikacije.
    "Detoksikacija" - kako cool opravdanje za osjećati se fizički loše :koluta očima:

    avatar

    04.04.2009. (16:11)    -   -   -   -  

  • neazess

    S obzirom da sad u zadnje vrijeme imam više toga za reći, ne bi bilo čudno da počnem objavljivati 2 posta tjedna - srijedu i subotu.
    O bože, morat ću češće komentirati... :-)). Tko zna, kad ću već tako često biti tu možda i ja napišem koji post. :D

    avatar

    06.04.2009. (21:32)    -   -   -   -  

  • guest01

    vjerujem da su te vec ljudi pitali takve stvari ali ne mogu odoljeti. Da li se susena hrana smatra sirovom (prsut, panceta, budjola ...) :-)

    I jedan komentar oko detoksinacije. Zar ne bi trebalo za detoksinaciju jesti organsku hranu a ne nuzno sirovu? Po cemu je divlja orada na gradelama i kuhana blitva iz strininog vrta manje detoksinirajuca od voca i povrca s trznice koje su tretirane raznim kemikalijama ...

    avatar

    07.04.2009. (08:51)    -   -   -   -  

  • K@te

    @Guest: Berix je zaboravio spomenuti jednu sitničicu: da će biti vegan ;) Tako da otpadaju i fine home made slane sardele... S tim da njih nije jeo ni prije, kao ni pancetu ni buđolu, a pršut je prvi put u životu kušao na vlastitom piru.

    avatar

    07.04.2009. (09:43)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Guest: Haha, vidim da ti i ja imamo iste asocijacije - i ja sam ga to prvo pitala za pršut. :D Tehnički - i to spada u sirovu hranu, ali ne baš u vegansku sirovu hranu... :-)

    avatar

    07.04.2009. (09:52)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Guest: "manje detoksinirajuca od voca i povrca s trznice koje su tretirane raznim kemikalijama ..."
    Po teoriji sirove prehrane, ako je nešto termički obrađeno na temperaturi većoj od 50C (ili tako nešto) onda to uništava enzime u hrani i takva hrana se puno teže probavlja i ima manje "života" (neki tvrde da ga uopće nema jer je to onda mrtva hrana). Tako da po teoriji sirove prehrane, vegetarijanstvo temeljeno na kuhanoj hrani isto nije zdravo. Manje je štetno od ne-vegetarijanstva na kuhanoj hrani, ali nije idealan izbor - pogotovo ne kad je u pitanju detoksikacija.
    Što se tiče tretiranje raznim kemikalijama, ne znam što bi ti rekao na to - kod nas u Hrvatskoj se to jako teško može izbjeći - može oko nekih proizvoda, ali ne svih. Moja pretpostavka je da je i voće/povrće tretirano sa nečim opet zdravije od nikakvog voća/povrća. Ako mi se ovih 30 dana testa uhvati, nastojati ću što češće pronaći organsku varijantu kad god je to moguće.

    "Da li se susena hrana smatra sirovom (prsut, panceta, budjola ...) "
    Iskreno, ne znam. :-)

    @Nea: "Tko zna, kad ću već tako često biti tu možda i ja napišem koji post"
    sigurno ćeš ga "brzo" objaviti :P

    avatar

    08.04.2009. (19:42)    -   -   -   -  

  • K@te

    Neica ni ne zna drugačije nego "brzo" :P

    avatar

    08.04.2009. (21:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...