Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • prokontra

    Lijep je i za svaku pohvalu karitativan rad, ali mogla bi napisati jedan post o tome kako se vi curke, u bijelom nepoznatom i okrutnom svijetu, snalazite (ili ne snalazite) bez seksa.

    Hajde, razbij malo ustaljenu monotoniju duhovnosti, zadovolji našu radoznalost i povećaj čitanost svog bloga...

    Ima li i tamo dobrih komada ili su dečki u domovini ipak nenadomjestivi? :D

    avatar

    23.03.2009. (16:37)    -   -   -   -  

  • Međugorski glas

    "Progrmjeti" tako dug i bogat život i stojećki podnijeti oluje na vjetrometini svijeta, mogu tek rijetki. Mržnji i ispraznosti suprotstaviti se ljubavlju i dobrotom, mogu tek velikani vjere kojima sumnja i malodušnost nikada nisu ogrebali okna duše. Istinski ljubiti Gospu mogu tek oni koji imaju čisto djetinje srce, a zauzvrat dobivaju poniznost koja donosi bogate plodove već na ovome svijetu. Takvi ne poznaju nečiste strasti i niske porive, znaju se kupati u svjetlu radosti koje nadrasta i poništava svu sebičnost i umrtvljuje razarajuće duhovne i tjelesne žudnje. To je put na kojem vječno nadjačava propadljivo, na kojem ljepota tjera ružnoću i na kojem uzburkanost pronalazi mir u zagrljaju svih radosti. Zato je u kontekstu najave o beatifikaciji "Velikoga pape" neumjesno i gotovo isprazno postavljati pitanja kakvima nas zasipa "vedri" bloger.

    avatar

    23.03.2009. (17:52)    -   -   -   -  

  • Drina

    Mene ovaj vedran stvarno razvedrava...A mislim da je dobar znak sto vidim da trazi i obilazi katolicke blogove, pomolimo se i za njega, mozda bas po Papinu zagovoru...I Isus se najvise volio druziti bas s takvima...A kao odgovor stavit cu samo jedan dio jednog svog starog teksta, iz 2002, objavljenog na p. Lukinim skac stranicama (http://www.skac.hr/tekstovi - Matina):

    "Uostalom, mislim da je najbolji kršćanski način borbe protiv bilo kakve negativnosti i loše i dekadentne pojave u društvu, zapravo paljenje novog vlastitog svjetla: molitvom, dosljednim kršćanskim životom, poštivanjem Božjih zapovijedi, isticanjem pozitivnog u društvu, povezivanjem i boljim organiziranjem kršćanskih skupina...

    Koliko bi imalo smisla i koliko bi se mladih danas odazvalo npr. na ideju organiziranja povorke mladih katolika koji podržavaju ili s ponosom žive predbračnu čistoću? Ili bračnih parova koji doista žive svoju vjeru. Ili ako već katolici nisu za "ulice i trgove", barem organiziranje većeg molitvenog skupa u tom smislu? "

    avatar

    23.03.2009. (22:17)    -   -   -   -  

  • mvko

    Za ulične povorke nisam, to zamjeram i suprotnim stranama, ali za molitvene skupove i kongrese na kojima bi se okupili pristalice takog načina života - to jako podržavam. I to bi došlo kao snažna poruka u javnost, bez hodanja po ulicama i ometanja prometa i života stanovnika gradova. Mogu to biti katolici a mogu biti i svi vjernici, protestanti, muslimani i drugi koji žive i imaju kao ideal predbračnu i bračnu čistoću . Dakle, pozvati sve vjernike istomišljenike na takve skupove.
    Imaš dobre ideje ali i sposobnost i snagu da puno toga i ostvariš! Bog će ti pomoći.
    Molimo za tebe!
    Pozdrav i zagrljaj

    avatar

    24.03.2009. (09:48)    -   -   -   -  

  • Drina

    Draga Zdenka,
    puno ti hvala!
    I samo jos jednom zelim pozvati sve vas, moje citatelje, prijatelje, posebno iz MVKO-a, znance, pa cak i Vedrana : ) da se pomolite za mene i moje buduce planove, za sljedecu godinu i dalje, posebno 2 vazne nakane...Mozete izmoliti i ove litanije po Papinu zagovoru, ili sto god vam je na srcu...Puno mi znaci, i osijecam da smo zajedno jaci...Ovih dana i tjedana se razmatraju i rijesavaju neke jako vazne stvari za moj buduci zivot! Unaprijed hvala!

    avatar

    25.03.2009. (21:10)    -   -   -   -  

  • merkat

    ovo je sjajna ideja. molitvene povorke. išao bih ziher. kroz centar grada.
    btw, onaj hum. broj više nije aktivan.

    avatar

    26.03.2009. (13:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...