Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • E-SABOR

    HINA
    "Šuker: problemi s isplatom 5,5 milijardi kuna za plaće i mirovine
    18/03/2009
    Ministar financija Ivan Šuker izjavio je danas na Hrvatskom radiju da Vlada svakog mjeseca ima problema s isplatom 5,5 milijardi kuna za plaće i mirovine jer na financijskom tržištu nema novaca, pa se ne mogu dignuti kratkoročni krediti od nekoliko dana.
    Gostujući u emisiji "U mreži Prvog" Šuker je rekao da se oko petanaestog u mjesecu ponavlja isti problem, koji je sve teže riješiti, jer postoje veliki problemi u dizanju kratkoročnih kredita.
    Vladi je cilj osigurati dodatna sredstva za gospodarstvo i sačuvati radna mjesta, istaknuo je Šuker, pa stoga poziva sindikate da pristanu na prijedlog šest postotnog smanjenja plaća u javnim i državnim službama.
    Na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu financija dogovoreno je da se sindikati u petak trebaju očitovati na taj Vladin prijedlog, koji su dosad odbijali.
    Šuker je na Hrvatskom radiju ustvrdio kako su sva ministarstva u smanjenju troškova doslovno ogoljena. Ako sindikati pristanu na smanjenje plaća, to će donijeti uštedu od 1,4 milijardi kuna, a Vlada potom još mora namaknuti dvije milijarde kuna.
    Prostor za to Šuker vidi u povećanju deficita ili dodatnim uštedama, no nije pojasnio o kakvim je uštedama riječ.
    Ministar financija rekao je na radiju da traženje pomoći od MMF-a ovisi o uspješnosti rebalansa proračuna, a nakon jučerašnjeg sastanka sa sindikalcima upozorio je da od rebalansa ovisi pod kakvim će uvjetima država u travnju ili svibnju izdati svoje vrijednosne papire u inozemstvu.
    Vrlo je bitno izdati te vrijednosnice pod povoljnim uvjetima jer pod istim će se uvjetima zaduživati hrvatsko gospodarstvo, a to će osjetiti i građani na visini kamata, kazao je tada Šuker. "

    avatar

    19.03.2009. (06:47)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Z.BOBAN (V.L.):
    – Poremećen je sustav vrijednosti, osjeća se beznađe. Laž nije laž, a istinu nitko ne želi. Ovo je vrijeme političara bez ideja, politike bez ideala. Političari trebaju služiti, a ne služiti se... Nema kontinuiteta u poltičkom promišljanju, malo je kredibilnih ljudi. Sve se na kraju svede na egoističan interes i jeftin populizam. Kod mnogih je jedna ruka na srcu a druga u džepu. Žao mi je što je tako, jer politika određuje našu svakodnevicu. Mlada smo država i vjerujem da će doći bolje vrijeme.

    avatar

    20.03.2009. (20:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...