Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Đus

    moje je mišljenje da i u ovo moderno dobar roditelj mora biti- roditelj.
    da tako nešto saznam za svoje dijete, prvi dio kazne bi mu sigurno bio zajedno sa mnom otići na vrata djece koje je povrijedio/la i ispričati se.
    zatim isto ponoviti pred razredom, gdje se najčešće sve to odvija kako bi se ispalo "frajerom".
    a onda bih poradio na tome da se to nikada više ne ponovi jednim iskrenim razgovorom o razlici između frajera i "frajera".

    avatar

    17.03.2009. (10:30)    -   -   -   -  

  • Protiv nasilja

    Djus - hvala ti na komentaru. vjerujem da ces jednog dana biti divan roditelj i mislim da je tvoj prijedlog odlican. i mi smo u jednom momentu imali problema s agresivnoscu maloga, kada mu se rodila sestra i kada su svi pricali samo o tome kako ce "princ biti svrgnut s trona" dolaskom male a njega ionako preosjetljivog samo dodatno zbunjivali. nije se radilo o bullyingu ali smo itekako svaki put radili i na ne-nasilju i na ispricavanju i uopce razradjivanju osjecaja i agresije. tu su odgajateljice stvar jos dodatno bile pogorsavale i maloga non stop kaznjavale izolacijom ili iskljucivanjem a cijela je stvar bila kontraproduktivna. naravno da smo mu dali malo vecu dozu paznje i ljubavi i radili na dizanju samopouzdanja ali i naglasavali kad je "njegov red" a kad je mala na redu da joj se posveti puna paznja. danas (da pokucam) je onakav kakav je i prije bio - drag i obazriv djecak. meni se na zalost cini da je po skolama istina uglavnom drugacija i da je prva reakcija svih tih roditelja samobrana u stilu: ucitelj je kreten i to ne moze biti istina. mislim da bi i roditeljima i malim zlostavljacima bilo potrebno odradjivati posebne tecajeve o obazrivom ponasanju, kontrole bijesa i agresije, negativnih osjecaja i slicno.

    mare

    avatar

    19.03.2009. (14:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...