Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • cveba

    ..jesam..

    avatar

    10.03.2009. (17:49)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ljudi su postali lijeni. Ovo je izvrstan tekst, no iako je prepuno klikova, nitko ne komentira: ne valja to, govorim to kao bivši filmski i likovni kritičar, jer nenadomjestiva je ta refleksija netom po pročitanom/odslušanom/odgledanom djelu.

    avatar

    10.03.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Kod Fontane di Trevi bio sam jako usamljen. Noću sam, a bila je kasna zima, baš kao sad, prekoračivao crnčiće i bjelčiće, pa čak i žene, što spavaju po ulicama. Razmišljao sam kako bih i ja mogao tako. Rim je zapravo morski grad. Kad zapuše, more se osjeti u zraku. Uske uličice i velike građevine, rimske i kršćanske. Dučančići mješovite robe izumrli su. Vozači gradskih autobusa ljubazni a vožnja bez karte prihvatljiva sitnica. Gotovo svaka policijska kola u pokretu junače se upaljenom rotirajućim svjetlima. Mislim da stražmeštri i dolazak po dijete u vrtić slave plavim odbljescima nervoze. Grad od njih pulsira kao zaražen izvanzemaljskom bolešću. Vatikan je neprijazna tvrđava ograđena milijunima plosnatih cigli. Rimska kaldrma romantična je, po njoj poskakuku žute vespe. Nitko ne govori razumljiv engleski no i loš talijanski dovoljan je da se zapričate s konobarom. Rimljani pojma nemaju o Hrvatskoj. To je negdje na istoku, daleko kao Rusija.

    avatar

    10.03.2009. (22:07)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    neobična primjedba Giorgio-a Agambena, jer se tekst čini upravo kao niz impresija. dobro, svaka od tih impresija doista naginje nekakvoj formuli, ali to nisu formule za grad Rim, nego za nešto mnogo općenitije.
    iznositi formule/tvrdnje o gradu isto je kao iznositi tvrdnje o osobi - nemoguće. svaka tvrdnja djeluje kao naivna generalizacija koja nam služi samo zato da bi podraškali osjetljivije zone vlastite epiderme

    avatar

    10.03.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  • Milou

    Hm. Uz Tiber, Campo de' Fiori, Giordana Bruna i Aldobrandinija, skoro mi je promaknulo da se gđa. Bachmann prisjetila i Markantuna de Dominisa. Eh, Ingeborg, crna Ingeborg. Uzgred rečeno, moguće je pronaći formulu za grad, ali samo ako se radi o Monacu.

    avatar

    11.03.2009. (03:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...