Komentari

61.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • sewen2

    Najgore je što nam "takvi" u foteljama sjede...........

    avatar

    03.03.2009. (10:34)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Nažalost, gramatika zaista više nije bitna. Primjer mog sina koji je mene učio "ponašanju" na netu: gramatika ti nije bitna, veliko i malo slovo, -ije i -je - daj ne fantaziraj, nitko ti na to ne gleda - govorio mi je. Ali, kad ja napišem neku englesku riječ onako kako se čita jer nisam sigurna kako se piše a ne da mi se tražiti, onda dobije "ospice"! I kaže da ne mogu to tako napisati ni u ludilu! Dakle, hrvatski može krivo, engleski ne! Ne razumijem. Eto, takvi su valjda svi.
    Često ne lektoriram vlastite postove, zbog brzine, pa kad kasnije čitam, sve me sram kako sam i šta napisala, a znam pravila..... :))))))

    avatar

    03.03.2009. (13:17)    -   -   -   -  

  • Ana

    Dođoh, viđoh i komentiram.....kao prvo Potočnici Seniorki sretan rođendan!! To su stvarno najosjetljivije godine a Potočnica postaje ženica! Ja sam se prvi put zaljubila u 8.razredu. Ništa nije bilo jače od tog osjećaja....stalno sam izlazila vanka ne bi li ga ugledala,haha. Stižu me sjećanja..... Kao drugo, slažem se s tim kako je teško odgojiti sretno i emocionalno stabilno dijete a da ga istovremeno ne ugušimo vlastitom ljubavi. Valjda to upravo otkrivam i svaki dan se pitam gdje je granica za vodit raspravu a gdje za dobit po guzi. Uglavnom, frajer je dovoljno narastao da se svađa i da zna što hoće a što neće. Ma zamisli mulca od 2 godine! On će meni govorit "Netu!". ;)
    Drago mi je da još nekome upada u oči gramatična nepismenost. Pa i na blogu je ima koliko hoćeš a meni to jednostavno "para" oči. Pa mi smo morali sve znati, i ije/je, č/ć.....ama baš sve!
    Pozdrav!

    avatar

    03.03.2009. (14:40)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    lepa naša hrvatska jezika.........sam sve padeže pogodil?????

    avatar

    03.03.2009. (14:55)    -   -   -   -  

  • smotani

    znaš, u pravu si.... i sam sam izgubljen, i čini mi se da sam i sam nepismen kada se borim sa nekim, nadam se, savladanim pravilima pisanja....No, izgleda da to više ne pije vodu.... kad si već spomenula dopise, doista nekada moram slagati neke čudnovate kombinacije, no, uvijek se trudim da to bude i stručno, ali i po nekim pravilima pisanja. Iskilavim na njima, i vremenski i psihički, a odgovor koji dobijem, dođe mi...ne jednom, da pojedem taj papir... Mr,sc... to, to je bitno - sve ostalo..nevažno je. Ipak, vjerujem da će se naša svijest probuditi, da nećemo u zaborav staviti vlastiti jezik..... da nećemo zaboraviti kojim smo jezikom progovorili......a naglasak, doista, i o tome bi se dalo...oooo... bi:)))))))))))))))))
    lijep ti pozdrav:))))))

    avatar

    03.03.2009. (15:33)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    ma nema veze, ja nemam faks, pa još pobrkam či ć...pusa...

    avatar

    03.03.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Slažem se s tobom, ali ja pišem i govorim po dubrovački po svom izboru, dopisi, mailovi i neke druge prigode su nešto drugo :))

    avatar

    03.03.2009. (17:36)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    gubim se posljednjih godina, a nisam tako stara :-) gubim se u moru tih primjera sto si ih navela i sto me pikaju sa svih strana sustavno... cijeli zivot grijesim i cijeli zivot pokusavam ispravno i govoriti i pisati, ali ja sam dijete Bosanke i Dalmatinca, odrasla u srcu Bosne, skolovala se svugdje pomalo i nisam htjela biti ni mala bosanka ni mala dalmatinka, a ni mala slavonka po udaji ili zagrepcanka po studiju zato me ni danas ljudi ne mogu locirati po govoru.. iako su kod mene na stolu ili toli uvijek bili i tanjuri i pjati i vilice i pinjuri i na cipelama uvijek vezem snjure, snjire, spigete, znjirance, a i vezice zavezem ponekad.. a nebuloze i nepismenost u medijima me pogotovo pogadjau jer sam se skolovala upravo da to ne radim tako kako se u praksiradi.. ali oni rade a ja ne..
    prije 20 godina si mogao uciti govoriti s televizije od spikera koje navodis (a to sam i radila..) pa kad su me znali pitati "odakle si ti mala?" ja bih rekla: s televizije ;-)

    avatar

    03.03.2009. (18:07)    -   -   -   -  

  • Decy

    e, šteta što ovo neće čitati oni o kojima se radi.
    a kakvu sam ja witch imala iz 'jezika'...i danas sanjam ružne snove....

    avatar

    03.03.2009. (18:07)    -   -   -   -  

  • Euro

    isto je bilo i prije...Polupismeni su uvijek vladali...

    avatar

    04.03.2009. (07:14)    -   -   -   -  

  • Katja

    Dobro odgajani i obrazovani od djetinjstva u vlastitoj kući, oni kojima su roditelji čitali priče kad su bili skroz maleni, vodili ih u lutkarsko kazalište pa u ono pravo i činili još puno stvari kako bi im usadili pod kožu književnost, umjetnost, dobro i lijepo, takvi neće izrasti u polupismene osobe.
    Ne znati svoj jezik po meni je strašno.

    avatar

    04.03.2009. (07:53)    -   -   -   -  

  • dva

    slažem se u potpunosti!
    došla sam po link iz Jutarnjeg, sinoć sam jednoj teti profesorici baš pričala o tom članku, šaljem joj link na mail

    avatar

    04.03.2009. (08:57)    -   -   -   -  

  • praktikum

    odi na farma.blog pa ćeš vidjet što je nepismenost :))))

    avatar

    04.03.2009. (15:13)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Izuzetno volim sve naše dijalekte, volim sleng, volim kad se kolokvijalno govori svakakve bedastoće i iskrivljeni izrazi....ali....ali...nedopustivo je - čak zločin, kad se u javnim medijima upotrebljavaju zavičajni izrazi, kad se ne zna sintaksa, kad se ne zna sastaviti suvisla rečenica - jer javni mediji nisu ovdje samo da informiraju nego i da educiraju...grozim se kad čujem izraz da je upucan čovjek, jer kad u jednoj ozbiljnoj emisiji to čujem, odmah znam da su urednici jedino u životu čitali tamo neke stripiće sa zekoslavom mrkvom i da nikad u životu nisu čuli za hrvatski pravilan izraz ustrijeljen jer nikad ništa drugo u životu nisu pročitali...a danomice čujemo na desetke takvih izraza koji srozavaju naš jezik na jezik običnih uličara...
    Eh, i ja sam zabrazdila...oprosti...
    Šaljem zakašnjele čestitke slavljenici..velikoj curici...

    avatar

    04.03.2009. (23:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...