Komentari

whatever.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Herostrat

    Mjesec dana ostajeŠ???? Ne znam, prijatelju ne znam ali strah me za tebe. Onakvo manekensko tijelo....ne vjerujem da može izdržati jednomjesečnu torturu hranjenja smećem. Zabrinut sam....

    avatar

    06.02.2009. (09:01)    -   -   -   -  

  • WHATEVER

    Još tri mjeseca, Herostrate, još tri... ne znam kako ću ovo lito do tebe na kupanje... morat ćeš mi kupit ovo malo vozilo da se krećen okolo :))

    avatar

    06.02.2009. (12:46)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Glavni razlog epidemije pretilosti je upotreba "corn syrup-a" koji se nalazi u skoro svemu shto pojedesh (ako nije "organic") a ta masovna upotreba je posljedica snage agrarnog lobija koji je prije nekoliko desetljecha uspio zakonski progurati FDA normative da se corn syrup (koji se pravi od kukuruza kojeg SAD ima "za bacit") ubacuje umjesto hrpe drugih stvari u kojima su SAD deficitarne. Nisam sebi vjerovao da skoro ne mozesh kupit ni limunadu a da nema corn syrup-a.
    Vech podugo se neke "consumer advocate" organizacije bore da se to promjeni ali, ochigledno, nemaju shanse jer tko god bi to promjenio ne bi nikad mogao rachunati na glasove biracha iz "corn belt" drzava koje su kritichna prevaga u svakim presjednichkim izborima. Corn syrup i MSDS su dvije stvari kojima nas permanentno truju da bi netko da bi netko dobio elektoral glasove iz , recimo, Iowa-e.

    avatar

    06.02.2009. (17:19)    -   -   -   -  

  • montelupo

    Jos ti je sve slatko? Ana i ja smo se jucer smijale kako nam je prestalo bit slatko...valjda se naviknes. A i mi si doma kuhamo-pozivamo te na rucak ovih dana, imam lignji ;)

    avatar

    06.02.2009. (18:53)    -   -   -   -  

  • Kalista

    Napravi sir!!!
    I ovdje (Njemacka) je zdrava hrana skupa, ali ipak ne nedostizna. No ako covijek odluci da se hrani zdravo (da ne kazem) bio-...onda to i kosta. Inace je hrana jeftina. Pitanje je kakva:)

    avatar

    07.02.2009. (08:15)    -   -   -   -  

  • Tina

    Ja zivim u LAu i to onom dijelu uz ocean. Tu nema toliko debelih ljudi jer su svi optereceni sa zdravim lifestyleom, svi trce, vjezbaju i jedu organic hranu i sl. E sad, odes li malo dalje, u dijelove di zive siromasniji, odmah vidis deblje ljude, nema nikog da joggira uz cestu i sl. Dobro si primjetio, sto siromasniji, to deblji. Ovdje za 3 $ u McDonaldsu dobijes 2 hambica. I ko ce onda kuhat.
    Iako je to po mome i stvar lijenosti, jer ne moze mi nitko rec da je skupo hranit se zdravo. Ima ducana di nije sve organic i nije skupo voce i povrce. Samo je lakse odvest klince u McDonalds, kupit svakom po 2 hambica, supersize coke i eto ti, svi sretni i zadovoljni. A to kaj joj dijete ne moze 100 metara prec a da se ne zapuse, boli ju guzica za to.
    Sorry na ovom duzem komentaru, gledala sam maloprije neki dokumentarac o pretilosti pa sam jos pod dojmom.
    Nego, u kojem si ti to dijelu juesofeja? ;)

    avatar

    08.02.2009. (04:26)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ta groteskna debljina ima vjerovatno svoj uzrok - rekla bih da se to dogada jer trpaju u sve i svasta "corn syrup". Naci ces ga u slatkisima, bombonima, ketchupu, salami, jogurtu, produktima od mljevenog mesa, vocnim jogurtima, kobasicama, tijestu, umacima, cereals, kruhu i pecivima, french fries, nadjevima - svemu!!!
    I sama sam se prvih pola godine na njihovoj hrani udebljala na DRUKCIJI NACIN nego inace!
    Masnoca na tijelu se skuplja drukcije i izgleda drukcije !!! I prije sam imala faze debljanja, ali doma je to izgledalo saaasvim drukcije. NIKAD VISE!

    Ne kupujem gotovu i polugotovu hranu, gledam obavezno deklaraciju na pakiranju, uzimam proizvode bez secera i sugar free (lite u sebi nemaju secer, ali imaju CORN SYRUP).

    Nadam se da u neobradenom komadu mesa, rizi i glavici salate ipak nema tog smeca!
    Tijesto - uzimam integralno, riza je takoder jos uvijek cista. Jedini nacin borbe protiv toga je kuhati sam sebi ili birati hranu-uzimati salate i integralno pecivo.

    I da - tamo je zapravo sirotinja i neobrazovani sloj stanovnistva sklon debljanju - rijetko cete vidjeti nekog tko ima novca i dobar posao da pusi i jede junk.

    avatar

    08.02.2009. (07:55)    -   -   -   -  

  • California summer

    hey, hej!!!
    nisam procitala cijeli blog jer trenutno nemam vremena..ali i ja sam bila u USA na 5mjeseci, i idemo opet na ljeto 2009 isto na 5, i ugl. ja mislim da su ameri toliko lijeni da im se ne da kuhati jer mi smo kupovale hranu u ducanima i stvarno nije istina da je sve skupo, i svaki dan smo si kuhale...a to sto je njima lakse dati par dolara manje za par stotina kalorija vise, u mcdonaldsu i ostalim sranjima tipa njega..to je drugi par rukava...a to je taaaaaaaaako zalosno.....eto, nadam se da ti ne tamanis stalno u mcdonaldsima hehe...... ali daj pojedi onaj sladoled za 1$ :))) MMMMMMMM.....
    lijep pozdrav
    e da, a kako to da si u USA na par mjeseci?? sto radis tamo??

    avatar

    09.02.2009. (17:41)    -   -   -   -  

  • Spamer

    a jel ima vesalica tamo :)

    avatar

    13.02.2009. (22:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...