Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Valentina

    Timoteju, mislim da ste na jednom mjestu napisali da su mnogi vaši tekstovi bili namijenjeni upravo meni...i tada sam htjela napisati ovo što ću sada reći: Ne, ne, dragi Timoteju, nisu oni bili namijenjeni meni nego vama...posegnuti za njima ili ne, i skojom namjerom...teško je kušnji odoljeti...vi joj niste, kako tada tako i sada...

    Još se niste naučili da samo nam Bog može namijeniti, a mi jedni drugima pomagati izići iz onoga što nam je On namijenio, u čemu se nalazimo ili u što smo upali...

    O krivovjerju više znate nego o pravovjerju...nije ni čudo kad su vam molitva i post mrski.

    Da bismo mogli loše okvalificirati, moramo poznvati dobro...na žalost i u jednom i u drugom vam ne ide baš najbolje.

    Svako vam dobro želim

    avatar

    10.02.2009. (07:32)    -   -   -   -  

  • Timotej

    "nije ni čudo kad su vam molitva i post mrski."

    Farizej se uspravan ovako u sebi molio: 'Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabežljivci, nepravednici, preljubnici ili - kao ovaj carinik.' Postim dvaput u tjednu, dajem desetinu od svega što steknem.' (Lk 18,11-12)

    Molitva, post i milostinja kako ih opslužuju farizeji svih vremena, djela su lažne i samopravedne pobožnosti - vrlo mrske Bogu, kako prije 2000 godina, tako i danas.

    avatar

    10.02.2009. (08:31)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Farizeji vam dobro dođu...koristite se njima gdjegod stignete...naravno da nisu farizeji problem...problem su molitva i post... i molitva i post su vam doist mrski.

    Što mislite, tko nam može tako omraziti post i molitvu...poglavito post...jer molitvu i hoćemo "nabadati", i to tu i tamo, može i češće, ali samo strelovite, po mogućnosti one od dvije riječi ili najviše dvije rečenice...sve što je više od toga dolazi od samoga Zloga. Zna on od čega nas je najlakše odvratiti.

    Riječ je o molitvi, postu i milostinji koju bi trebao opsluživati svaki vjernik...ili pak mislite da ta mogućnost ne postoji...još nisam od vas doživjela da istaknete i tu mogućnost.

    Začudo, kada je riječ o molitvi i postu uvijak, ali uvijek, pomislite na farizejsko opsluživanje.

    avatar

    10.02.2009. (08:59)    -   -   -   -  

  • Timotej

    "Uvijek, ali uvijek" - kad imam posla s tobom. Inače ne. ;-)

    Znam da ne molim i ne postim koliko bih trebao. I štošta drugo ne radim koliko i kako bih trebao. Bože milostiv budi meni grešniku! (Lk 18,13)

    28 Oprosti mi, stoga, milostivo kad god nisam tako činio, i podaj mi iznovice milost veće strpljivosti.
    29 Bolje mi je, naime, tvoje obilno milosrđe - da zadobijem oproštenje - nego moja umišljena pravednost - kojom utišavam tajne povrede savjesti.
    30 Makar i nisam svjestan nikakve krivice, time se ne mogu opravdati; jer, bez tvojega milosrđa, "nitko živ nije pravedan pred tobom". (Toma Kempenac)

    avatar

    10.02.2009. (09:18)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Bit će da vi, Timoteju, neću reći ništa, ali vrlo malo razumijete (često mi se čini da ste zaokrenuti u krivi smjer)...jer da razumijete... ako ste se na Hemerkenovu 28,29 i 30 točku nekada oslanjali, danas bi to bila prošlost, prošlost koja vam je pomogla doći do sadašnjosti, prošlost koja vas lijepo nosi prema budućnosti, a ne kako onda tako sada, a najvjerojatnije i u budućnosti.

    Šteta! Ili pak, sve s razlogom i svrhom.

    Dragi moj u istini nema zloćestoće, osim za one koji žele u nestini i poluistinama razviti svu nauku.

    avatar

    10.02.2009. (10:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...