Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (56)

Marketing


  • geomir

    Čudi me da se na ovoj temi nisi "zakačio" na Nikolu Vujičića
    na kojeg ti je već prije @Cevitamin u postu od 20.01. ukazao i ostavio link.
    Ne jedan, nego tri.

    Vujičićevo svjedočenje, iz tvojeg kantuna gledano,
    je ka kec na desetku, kad je riječ o ovoj temi.
    A da tek vidiš njegovo govorenje u drugim filmovima koji se mogu naći ovdje.
    To mi sugerira da ti i ne gledaš baš pažljivo šta ti tvoji župljani govore.

    I ja sam napisao dvi riče o njemu u svojoj kućici,
    naravno gledano iz suprotnog kantuna.

    Živio Nikola Vujičić!

    avatar

    01.02.2009. (01:04)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    PODRŠKA OBITELJIMA SA VIŠE DJECE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU
    http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=50311786516&ref=nf

    Nova GRUPA koja podupire da se riješi pitanje statusa svih obitelji u ovoj banana državi gdje se humanitarnim pomoćima treba pomagati obitelji kojima DRŽAVA treba osigurati više nego što im se daje danas!

    Zaboravljeni od Zakonodavca i uskraćeni u temeljnim ljudskim pravima !

    Dajte svoju podršku ovoj grupi jer je o više od 600 obitelji u Hrvatskoj !

    ----------

    Skužajte na ovoj reklami don Kaćunko ...

    avatar

    01.02.2009. (01:09)    -   -   -   -  

  • pero126

    Zasto se opet kao i sve neznalice pletete u ono o cemu nista ne znate ?

    Dajte pustite seksualni odgoj u skole, dajte radije da se djeca educiraju o seksualnosti i da razumije posljedice sexanja
    Pa ce se broj nezeljenih trudnoca smanjiti, nikad ih se nece moci anulirati ali ih se moze smnajiti

    Pomozite ljudima da bolje zive, dajte im uslove pa ce biti vise djece

    Zar je tako tesko postupati razumno ...

    Zapravo kad malo citam ove diskusije oko kontrole radjanja po ranijim postovima (bar ono oko Obame) imam dojam da neki misle da zene jedva cekaju da abortiraju, onako odma u klizecem startu, cim se kao dozvoli abortus a one ce po ulicama, trgovima i sl
    Jel iko od vas upce zna kako izgleda abortus i koliki je to stres za zenu ?

    I svi ti profesorski citati podsetilo me na one medicinare od cca 200 godina unatrag koji su tvrdili (uz dobru crkvenu podrsku) da su analgetici kod poroda neprihvatljivi
    jer je eto bog reko evi da ce u mukama radjati ...

    Tako je lako dovesti krscanske stavove barem u sumnju, ima toliko nebuloza iz proslosti koje su sa istim zarom zastupale eh

    Potrudite se malo ljudi, dajte malo razumne tezine svojim idejama, kojiput ste cak na dobrom putu al obicno uprskate
    pa jos kad se tu upletu teorije zavjera o zajverama ispadne lakrdija umjesto korisne inicijative

    razmislite malo o tome, ima toliko stvari na kojima bi pravi vjernik mogao raditi dobro a ne nabijati egzibicionizam okolo

    avatar

    01.02.2009. (08:00)    -   -   -   -  

  • angelo

    Kao i obično @-2xd pretvaraš se u prostoprošireno tandrkalo o čemu god da govoriš.
    Odi na onu adresu Glasa Koncila i pročitaj što kaže o toj temi ŽENA i STRUČNJAK! I to RAZUMNO!
    A to "razumno postupanje" koje ti zastupaš, a koje se i kod nas upravo širi reklamiranjem "potrebe" cijepljenja curica protiv HPV-a, kao i tzv. seksualni odgoj (oh kad bi znao!), doveli je u Engleskoj (i drugdje) do prave epidemije tinejđerskih trudnoća a time i do pobačaja!
    S druge strane mediji s udivljenjem sada govore o američkim OSMORKAMA (koje su rezultat "kemije"!) i to kod žene koja je već imala ŠESTERO djece(!) - kakvi su to paradoksi...!
    Sve razumno! Kao što se Francuska revolucija klanjala Razumu (umjesto Kristu), pa je na oltar crkve Notre Dame u Parizu postavila golu bludnicu! Sve razumno...?!

    avatar

    01.02.2009. (09:40)    -   -   -   -  

  • angelo

    Vidio sam @geo, ali sve što je na engleskom - preskačem (jer mi treba mnogo vremena, a tu sam tanak)!
    Pozdrav!

    avatar

    01.02.2009. (10:04)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @xddx
    "Zašto se opet kao i sve neznalice pletete u ono o čemu ništa ne znate?"
    A kad je tebe spriječilo tvoje sveopće neznanje da neprekidno štroncaš o svemu?

    "Dajte pustite seksualni odgoj u škole..."
    "Pomozite ljudima da lakše žive..."
    T k o ?

    A sad malo bez citata osobe koja nije u stanju sklepati tekst koji se sam sa sobom slaže od početka do kraja :
    Naravno da je abortus stres za ženu. O tome se i radi. Ne treba činiti abortuse! O tome govore "profesorski citati".Opet nisi shvatio?

    A sad opet malo citata. Možda ih se i sam autor može pridržavati :
    "Zar je tako teško postupati razumno..."

    Potrudi se malo, čovječe. Daj malo razumne težine svojim idejama. Obično uprskaš...
    Razmisli malo o tome.

    avatar

    01.02.2009. (10:10)    -   -   -   -  

  • makedini dnevnici

    naravno da žene pate od depresije nakon pobačaja kad im crkva govori kako su počinile smrtni grijeh. ma hajde! najbolje da se žene vrate tradiciji tako što neće više ići u školu, bit će nedotupavne i veselo rađati po 15-tak djece tako da crkva ima više ovčica od kojih može ubirati parice i u koje može utjerivati osjećaj straha i krivnje.

    žene imaju pravo odlučiti kada žele, a kada ne žele rađati i ako se desi neželjena trudnoća, imaju pravo odlučiti da ne rode. žene imaju pravo na vlasništvo nad svojim tijelom i životom. a crkva nek već više sjaši sa žena i nek ih pusti da same odlučuju o sebi i žive svoj život kako najbolje znaju. da nije tog pogrešnog učenja crkve, ne bi ni bilo ovakvog nakaradnog patrijarhata u kome se muškarci bez razmišljanja i osjećaja odgovornosti fino istresu u ženu, pe nek si ona misli šta će s tim. šta to njega briga, crkva je rekla da je on gospodar.

    a da ne govorimo šta je sa svim onim silnim ljudima, a naročito ženama u africi, gdje se ljudi čvrsto drže crkvenog učenja, pa cvjeta aids i rađa se ogroman broj djece bez nade koja gladuju i koju često i prodaju na razno-razne načine, što u roblje što za seks, jer život baš i nema neku vrijednost i jer roditelji moraju od nečega živjeti.

    uostalom, ionako već na ovoj planeti ima više stanovništva nego što to ona može podnijeti.

    uglavnom - moja poruka crkvi: sjaši više sa žena!

    avatar

    01.02.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • geomir

    To što navodiš mi i nije baš neko objašnjenje
    da preskočiš fenomen života Nikole Vujičića!?

    Gledajući ga, skoro pa da ja počnem virovat u Boga!?

    E da!
    Ja zaboravio da tebi ni potriba poticaja, pa možda zato preskačeš.!?

    avatar

    01.02.2009. (12:14)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @makedini dnevnici

    Ti bi trebao/la odlučiti : cijeniš li žene ili ne. To bi za tebe trebalo biti ključno pitanje, bez ljutnje, hladne glave odlučiti o tome i tek onda donositi stavove o ostalim pitanjima, pa i o pobačaju. Za sada još nisi načisto tko su (ili što?) žene. U njihovim pravima ih svodiš gotovo na razinu životinja koje ne znaju razmišljati ni odlučivati. Žene koje ti zamišljaš nisu svjesne svojih postupaka i eventualnih posljedica. Kažeš:
    "...u kome se muškarci bez razmišljanja i osjećaja odgovornosti fino istresu u ženu, pa nek si ona misli šta će s tim. što to njega briga, crkva je rekla da je on gospodar."
    Jesi li ti žena? Sebe tako vidiš, kao objekt za istresanje i kao vlasnika svog tijela? "Vlasnice svog tijela" na vrhu istoga imaju jednu izraslinu koja se zove glava. U toj glavi je mozak, koji bi "vlasnice tijela" trebale rabiti za razmišljanje prije nego li postanu objekt za istresanje. "Vlasnice tijela" bi u najmanju ruku trebale biti odgovorne za to tijelo tijekom svog života i misliti mozgom a ne (neka mi oproste svi koji misle da sam nepristojna u ovom času) onim mjestom gdje će se muškarac istresti. U tom slučaju "vlasnici tijela" neće biti krivo ni društvo, ni crkva ni "istresač" .
    Ali, tako se ponašaju žene, razumna i dostojanstvena ljudska bića koja donose odluke i preuzimaju odgovornost za svoje tijelo i svoje postupke. Takve žene ne dovode u pitanje "vlasništvo nad svojim tijelom" a niti vlasništvo nad životom svog čeda koje začnu s muškarcem kojeg su odabrale za vođenje ljubavi.
    Žene, s velikim Ž.
    A "vlasnice tijela"? Ne bih znala. Iz tvog teksta se da naslutiti da su sklonije ubijanju vlastite djece nego dostojanstvenoj kontroli nad svojim postupcima sa svojim "vlasništvom".

    P.S.
    Poruka: "vlasnice tijela" bi zapravo točno morale znati tko ih jaše. Vjeruj, nije to crkva...

    avatar

    01.02.2009. (12:22)    -   -   -   -  

  • makedini dnevnici

    @ossimpleljubica

    :) ja mislim da ti u prvom redu nemaš pojma kome si napisala odgovor, pa ne možeš suditi o osobnosti te osobe i njenom znanju, iskustvu i razmišljanju. u drugom redu, ja mislim da ti nisi načisto tko/što su žene i s čime se sve suočavaju - zar ti misliš da sve žene u ovom našem društvu, a da ne spominjemo još neka druga društva, imaju slobodu i privilegiju odlučivati o svome životu i tijelu? ako tako misliš, onda očigledno nemaš pojma o tome kako sve žene žive i na koje načine ih se sve tretira i kakvi su im sve mentalni sklopovi, za koje je u dobrom dijelu odgovorna i crkva, i roditelji i društvo. draga moja... ukratko, nemaš ti pojma. :)

    pozdravčić!

    ps: meni je jako drago da si ti svjesna svojeg dostojanstva i da imaš potpunu kontrolu nad svojim životom i mozak kojim razmišljaš. nemaju sve žene tu privilegiju. neke muževi, dečki i ljubavnici iz ljubavi ili sporta mlate par puta na dan, neke nose burke, neke budu prodavane, nekima se unakazuju genitalni organi, neke budu ubijane kad pokažu neposluh, neke kamenovane do smrti zbog 'preljuba'. :) a eto, kako si ti dobro primjetila, da imaju mozga i dostojanstva, to im se ne bi dešavalo. :) a, da... seća da imaju vjeru inače bi im to teže padalo. ovako, bog je propisao, pa tako treba biti... a crkva će ih podržati jer će ih naučiti da je to božji zakon i da će im svakako jednoga dana biti bolje... kad dođu u raj.

    avatar

    01.02.2009. (12:37)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @makedini dnevnici
    Istina, ne poznajem te osobno, ali to nije preduvjet da se razumije tvoja poruka. Današnji čitatelj ne poznaje Shakespearea, pa ipak većina zna o čemu je pisao (možda mi zahvališ na usporedbi, dajem ti veliki kompliment).
    U tvom komentaru je naveden primjer u kojem se u "vlasnici tijela" "istrese" muškarac, a onda ona mora ODLUČITI što će S TIM, a budući da je VLASNICA SVOG TIJELA" trebala bi moći ODLUČITI i o sudbini djeteta : ubiti ga ili roditi.
    To je, priznat ćeš, jaaaaaako daleko od burki i ostatka Afrike.
    Dakle, treba poći od sebe. Izgraditi vlastito dostojanstvo, samopoštovanje i stav, a onda gledati preko tuđeg plota.

    Teza da je Bog propisao da žene moraju trpjeti ovo o čemu je ovdje riječ nije čak ni vrijedna komentara.

    avatar

    01.02.2009. (13:02)    -   -   -   -  

  • vapaj golgote

    odlićan post

    avatar

    01.02.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • makedini dnevnici

    @ossimpleljubica

    hvala tebi na komplimentu. :) ja tebi nekakav baš i ne bih mogla dati, s obzirom na tvoje 's visoka' ophođenje i izražavanje.

    ništa to nije daleko, vjeruj mi, od burki i ostataka afrike, samo su nijanse u pitanju. lako je poći od sebe, izgraditi svoj stav i dostojanstvo ako za to imaš preduvjete. puno žena nema uopće preduvjete za tako nešto čak ni u našem društvu. a što se tiče odluke, žena prvo treba odlučiti o svojoj sudbini. ja se nikako ne bih mogla složiti s tim da žene rađaju djecu po svaku cijenu, odnosno po cijenu svojih vlastitih života. dakle, za to sam da same izaberu.

    što se tiče 'istersanja' muškaraca - zapitaj se koliko muškaraca u našem društvu pristaje koristiti kondome. većinom je za kontrolu začeća odgovorna žena. muškarcima se to ne da. a i, zaboga, pa oni su muškarci, neće se baviti valjda trivijalnim stvarima kao što je hoće li im partnerica ostati u drugom stanju. pa šta i ako ostane. on i ne mora baš preuzeti odgovornost. neka se ona brine šta će. i na kraju, treba malo pogledati statistike - stopa nezaposlenosti (u kojoj u hrvatskoj prednjače žene), neplaćanje alimentacije, itd., itd.

    ima tu puno faktora o kojima treba razmisliti, nije rješenje reći 'neka se žene pobrinu za svoje dostojanstvo, samopoštovanje i stav', pa neće neplanirano ostajati u drugom stanju. zapravo, takav stav pokazuje bahatost osobe koja ga iznosi. kao i nesposobnost da se stvari sagledaju iz šire perspektive. :)

    avatar

    01.02.2009. (13:28)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @makedini dnevnici
    Nema "uže perspektive" od one u kojoj je žena mutavica koja će se poseksati makar partner ne imao kondoma! O čemu ti pričaš? Ili namjerno preskačeš najvažniji moment u cijeloj priči : žena je svakako gospodarica u onom času kad odlučuje hoće li ili neće leći s muškarcem (naravno, izuzmi tu silovanje). Tada ona diktira tempo : hoće li izabrati plodne ili neplodne dane , npr. Dakle , upotrebom MOZGA će odlučiti o budućnosti, kako one koja slijedi za nekoliko minuta, tako i one poslije toga. Nije to svisoka i nema tu nikakvih faktora. Odluči se : je li žena "vlasnica svog tijela" ili nije? Ako jest, onda je valjda i vlasnica svog mozga, a ne samo...Ako prihvaćaš da je ona razumno ljudsko biće, onda nema nikakvih faktora. Oni se pojavljuju tek ako razmisli na vrijeme o svojoj vlastitoj perspektivi. Tada će spriječiti situaciju da ju netko drugi stavlja u "širu perspektivu". Što je u mom stavu bahato? To što se zalažem da žene prestanu davati povoda da ih se smatra vlasništvom kojem će netko drugi odlučivati o sudbini? Ja nisam nipošto bahata, ali mislim da je onaj tko zagovara situaciju da o ženinom tijelu odlučuje neki flajpan a ne ona sama, a da onda ona mora odlučivati o ubojstvu svoga djeteta, nije ponizan, nego spreman biti - ponižen. Sagledaj ti tu perspektivu.

    avatar

    01.02.2009. (13:59)    -   -   -   -  

  • makedini dnevnici

    @ossimpleljubica

    o svemu što si ti napisala u prethodnom komentaru, ja mogu reći ovo - tako bi trebalo biti. ali nije u velikom broju slučajeva. jer i žene koje pristaju na takav život i podnose takvo ophođenje, čine to zbog svog mentalnog sklopa i zbog okolnosti u kojima žive. i žene često nisu potpune vlasnice svog tijela. ja se zalažem za osvještavanje OBA spola. samo osvještavanje žena neće promijeniti stvari, osim ako se sve žene osvijeste u istom trenutku i podignu revoluciju. :D bahato je kada se prosuđuje o svim ženama iz vlastite perspektive žene koja već ima razvijenu svijest o sebi kao dostojanstvenom i slobodnom biću.

    ja također iz svoje perspektive mogu reći da bi žene trebale više razmišljati vlastitim mozgom i donsiti vlastite odluke za sebe, jer i ja sam u takvoj situaciji da to mogu i mogu birati. velika većina žena nije. i često sam se imala priliku neugodno iznenaditi kada bih saznala u kakvim sve stvarima žene ovise o dozvoli muškarca i za što sve pitanju dopuštenje (uključujući i pitanje tijela).

    u jednom se slažem s tobom u potpunosti - 'flajpan' je dobar termin.

    pozdrav ossimpleljubica! :)

    avatar

    01.02.2009. (14:20)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    @makedini dnevnici

    Za osvještavanje oba spola - uvijek! Ali dok taj proces donese rezultate - uzdaj se u se i svoje kljuse! I to odmah, sada. Jer inače nikada neće biti usvojena potreba i obveza društva, osobito onog muškog dijela, da ženu prihvati kao samosvjesnu ljudsku osobu. Uvijek će imati tu "potrebu" (čitaj:poriv iz zablude da su superiorni) da odlučuju u njezino ime. To svaka od nas mora riješiti najprije sama, u svojoj spavaćoj sobi. Problem bi postupno mogao nestati i sam od sebe. Dok god smo u situaciji da tražimo (molimo?) da nas se uvažava, netko drugi (pogodi tko!) će nas patronizirati.Tome nikad neće biti kraja .

    avatar

    01.02.2009. (14:38)    -   -   -   -  

  • pogled iz misje rupe

    +!
    Podravi svima !

    Cini mi se da neki ljudi ovdje ili ne razumiju, ili namjerno iskrivljeno interpretiraju,
    pojam : ....vlasnik svoga tijela...ali ako si vlasnik , njima to
    ne implicira i pojam "gospodar" ili "biti odgovoran za akcije toga istog tijela".
    prije akcija koje uzrokuju onda nezeljene posljedice.
    ....?!

    Dear "Queen of Sheba", nasa @ljubica, poput Salamona, vam pokusava na lijepe
    reci da ste u krivu kada ne shvacate da vlasnik, ako je vlasnik, nemoze u isto
    vrijeme tvrditi da je zapravo neciji tudi rob, prije zaceca, ako nije silovanje.

    Ali stavimo to na momenat na stranu i upitajmo se ono osnovno pitanje ovdje :

    DALI ITKO MOZE MORALNO BITI VLASNIK I GOSPODAR NECIJEG TUDEG
    ZIVOTA, TE DONOSITI ODLUKE, O DOKIDANJU TOG DRUGOG ZIVOTA ...?!


    Da, postoje prirodni nacini sprecavanja zaceca, kao i crkveno naucavanje o
    ODGOVORNIM RODITELJSTVU, pa i sam brak je u crkvi sveti
    sakramenat.

    Netko je rekao da je upotreba kondoma, nesto slicno kao igranje " ruskog
    ruleta" sa sljemom, ipak neodgovorno poigravanje zivotom.

    Postoje opravdane situacije u kojima u obrani vec postojeceg zivota, novi zivot
    se,, i po crkvenoj nauci, smije prekinuti ( vidi "odgovorno roditeljstvo" ).

    ..............

    A sada da se malo zamislimo i o tome sto mi ( "zdravi razum" ) uzimamo kao
    razumna i opravdana logika za ovav cin.

    Molim Vas da vi odlucite :

    Zamislite da poznajete neku ženu koja je trudna, ali već ima osmero djece
    od kojih je troje gluho, dvoje slijepo i jedno je duševno zaostalo.
    Osim toga, žena boluje od sifilisa.
    Hoćete li je još savjetovati da napravi pobačaj....?!


    ................
    ....

    ako ste odgovorili sa "da", onda ste upravo ubili L. van Beethovena

    ....

    Bok !

    mm

    ..

    avatar

    01.02.2009. (15:44)    -   -   -   -  

  • angelo

    ŽENA - GOSPODARICA "SVOGA TIJELA"?

    A sada da se malo zamislimo i o tome sto mi ( "zdravi razum" ) uzimamo kao da je
    razumna i opravdana logika za POBAČAJ.

    Molim Vas da vi odlučite :

    Zamislite da poznajete neku ženu koja je trudna, ali već ima osmero djece
    od kojih je troje gluho, dvoje slijepo i jedno je duševno zaostalo.
    Osim toga, žena boluje od sifilisa.
    Hoćete li je još savjetovati da napravi pobačaj....?!

    ................................................

    Ako ste odgovorili sa "da", onda ste upravo UBILI - Ludwiga van Beethovena !!!

    avatar

    01.02.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • draga raga

    Dobrovoljan prekid trudnoce je zapravo odlican termin jer do prekida trudnoce moze doci i "nedobrovoljno" tj. ponekad trudnoca ne zavrsi uspjesno, unatoc tome sto je dijete silno zeljeno. Zasto se toliko koncentrirate na termine kao politicari i zakonodavci? Lijecnici npr u pocetku trudnoce najcesce govore plod, a vecina roditelja ce reci beba ili dijete. Nakon poroda mnoge zene pate od postporodjajne depresije, cak i u slucaju kad sasvim sigurno zele i vole svoje dijete. Svi bi mi voljeli biti prirodni, zdravi i vedri citav zivot, ali sasvim je jasno da nije moguce biti konstantno i u svim situacijama vedar. Na kraju, gdje su vam muskarci u cijeloj prici, oni koji se vesele svojoj djeci i oni koji ih ne zele.

    avatar

    01.02.2009. (17:00)    -   -   -   -  

  • angelo

    Slažem se @draga - treba češće posvješćivati odgovornost MUŠKARACA, jer oni se najčešće olako "izvuku iz priče" i glume čistu savjest, a ŽENA je prepuštena svojim mukama.
    PPD je prirodna pojava, kao glavobolja u nekim situacijama, i ne treba je crno gledati - to više što je prenaglašavaju svi koji su anti-life orijentirani!
    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    01.02.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Bez veze!

    avatar

    01.02.2009. (19:30)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Žalosno je što majke, upravo majke, koje su svetinja ljudskom rodu, ubijaju djecu koja su najnezaštićenija na svijetu: nerođena djeca. Mislim da niti jedna živuća vrsta ne ubija svoju nerođenu djecu, osim ljudi. To je potpuno pogrešno i NEHUMANO. Stoga treba mijenjati paradigmu o pravu majke na abortus, u paradigmu prava nerođenog djeteta na život!!!

    Tko ima pravo zanemariti ljudski život, samo zato jer se pravi da ga ne vidi i ne osjeti?! Svi ljudi trebaju ustati u borbu za pravo nerođenog djeteta na život! Nerođeno dijete je isto što i rođeno, samo još nije prošlo fazu izlaska u svijet!!! Potencijalna majka ima mogućnost ne ostati trudna, ali kad jednom ostane trudna, tada dijete stječe pravo na život i tu prestaje majčino pravo da odlučuje o ubojstvu svog djeteta. Kao što majka ne smije ubiti dijete od 20 rođenih tjedana, tako ne smije ubiti dijete od 20 nerođenih tjedana, jer je to isto. Ubojstvo je ubojstvo i ne smije se dopustiti.

    Naravno, ne treba imati iluzija o tome da je taj problem jednostavno riješiti. Zato onim majkama neželjenog dijeteta, treba omogućiti da dijete iznesu na svijet i daju ga onome tko želi to dijete, a takvih majki ima i više nego što mislimo. Ljudima treba usaditi u svijest da je veća sramota abortus, nego rođenje neželjenog djeteta ili davanje na usvojenje. Dijete dano na usvojenje ima šansu za život, koju mu njegova majka nije mogla priuštiti. Dakle, ženama omogućiti bezbolan odlazak na neko mjesto gdje će iznijeti trudnoću do kraja i dati dijete na usvojenje, a zatim se moći vratiti na posao i nastaviti raditi. Dakle, stvoriti uvjete da se svi ti problemi mogu riješiti. Za to treba biti spremna šira društvena zajednica i o tome se uvijek mora govoriti kad se govori o zabrani abortusa. Dakle, s jedne strane zabrana abortusa, s druge strane ponuđeno rješenje tog, za ženu naizgled nerješivog problema.

    avatar

    01.02.2009. (20:50)    -   -   -   -  

  • geomir

    U Wikipediji piše o Beethovenovoj familiji:
    (http://hr.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven)

    "Otac mu je bio alkoholičar, a majka je bila često bolesna i od šestero njene djece preživjela su samo dva."

    Andjelo dogovori se s @mišićem da kaže odakle je prepisao navedene podatke.
    A onda mi odgovorite šta ćemo ako je neko od četvero "koje je Bog pozvao sebi"
    bilo isti ili čak veći talent od našeg Ludwiga van Beethovena?

    Ne abortirani, ali ni od Boga poslije ne uzeti bili!

    avatar

    01.02.2009. (21:06)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ovu "logiku" tek sada vidin!

    "...već ima osmero djece
    od kojih je troje gluho, dvoje slijepo i jedno je duševno zaostalo.

    Pitanje je:

    Kako se zove deveto dijete i da li ga pobaciti!???

    avatar

    01.02.2009. (21:40)    -   -   -   -  

  • angelo

    Najprije veliki pozdrav i još veća podrška @tipkovnici i svim sličnim "malim" majkama zajedno s njihovim velikim ljubavima u posebnim potrebama!!!
    Uvijek ste u mojem srcu i mojim molitvama!

    Ma je li moguće @geo da ne kužiš kako nije bit u pojedinostima biografije, čovječe... to je sporedno. Bitna je poruka da je svako dijete -
    od tih nekoliko desetaka milijuna godišnje koji su likvidirani hipokratovskom hipokrizijom - ČOVJEK!
    A drugo je porazna činjenica da je među tom nerođenom djecom (koja su završila u kanalizaciji ili kao "sirovina" u kozmetičkoj industriji)
    sigurno bilo mnogo potencijalnih Einsteina, Mozarta, Tesla... O tome je riječ, a ne o Wikipedijinu sveznadarstvu!
    A treće, frajeru, tko si ti da Bogu, koji je jedini gospodar života i smrti, predbacuješ što je "svoje" kad mu se svidjelo "uzeo k sebi"!
    Naravno, poštujem tvoje kriterije i tvoj stav, ali...

    Pozdrav svima i blagoslovljen početak novoga radnog tjedna!

    avatar

    01.02.2009. (21:53)    -   -   -   -  

učitavam...