Komentari

phegda.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • sagittariusclassic

    ...whatever, ak zgleda ko 7of9 molekule nisu važne...:)))))))))

    avatar

    27.01.2009. (23:43)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Mislim da je sve moguće. Kad pogledaš samo organizme na Zemlji, varijacija je toliko puno i sve je moguće. Osobno su mi jako zanimljivi organizmi koji imaju u sebi elemente koje drugi nemaju. Recimo mješčićnice (Ascidiaceae) kao jedan od elemenata u krvnim pigmentima koriste vanadij i njegova koncentracija u njihovom tijelu može biti veća i do 100 000 puta nego što je koncentracija vanadija u moru. To je samo jedan primjer koji mi je trenutno pao na pamet.

    avatar

    28.01.2009. (22:25)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    @ sagittariusclassic, Sedma od devet, zgodna Borgica? A što bi s njom ako je, recimo, punjena tekućim dušikom i na tjelesnoj temperaturi -200 C? :)) Whatever, čini mi se da je Borg najbolja/najoriginalnija ideja cijelih Zvjezdanih staza.
    @ Semiramida, jako bih cijenila ako nam ti štogod, pojednostavljeno naravno, napišeš o Ascidiaceae-ima i sličnim neobičnim bajicama.

    avatar

    29.01.2009. (00:12)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...ak joj konstitucija nije za konzumiranje, nije bed, nek se samo sprešetava izgledajući ljupko a ja ju mogu i samo npr. crtat, kavu valjda zna skuhat i stisnut pokoji gumb na kućanskim aparatima...:)))))

    avatar

    29.01.2009. (11:38)    -   -   -   -  

  • Semiramida

    Dakle ukratko, kad sam već tako lijepo zamoljena. Ascidiaceae ili mješčićnice su organizmi koje spadaju u skupinu svitkovaca. Da ne ulazim u dosadne detalje sistematike, one su negdje na pola puta prema razvojnom nizu kralježnjaka. Dakle nisu pravi kralježnjaci, ali nisu ni bezkralježnjaci. Mješčićnice su morski bentoski organizmi (žive na dnu), a mogu narasti i do veličine od 50cm. Postoji oko 1900 različitih vrsta, a u Jadranu ih živi oko 20. Mogu živjeti u kolonijama, a i samostalno i oblik tijela ovisi na kakvoj vrsti dna žive. Žive kratko, oko godinu dana, i nakon što postignu spolnu zrelost ugibaju, no postoje i vrste koje mogu duže živjeti. Zanimljivo je da mogu biti jako živih boja, ali se ne zna puno o njihovim pigmentima. Uglavnom da ne ulazim u njihovu anatomiju previše, zanimljivo je to što u sebi sadrže velike koncentracije vanadija, ali također su pronađeni još neki elementi kao npr. željezo, titanij, tantal i nobij. Žive isključivo u morima, ne mogu preživjeti čak ni u bočatim vodama (mješavina slatke i slane vode). Inače su dvospolci, a mogu se razmnožavati i spolno i nespolno. Nadam se da je bilo dovoljno opširno, a opet ne predugačko. Ako vas još zanima, možete ovdje pgledati malo više o njima.
    Pozdrav :-)

    avatar

    29.01.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    "...sličnim neobičnim bajicama" :))) Kako simpatično.

    avatar

    30.01.2009. (13:13)    -   -   -   -  

  • Dean Voe

    Ako nemate dovoljno posjeta i treba vam nagli porast pageviews-a moj widget za blogove vam moze povecati posjete od nule na nekoliko desetaka tisuca dnevno.
    Samo stavite brojac i uvjerite se!
    To je obican mali sitni banneric kojeg stavis sa strane u sidebar i preusmjerava tocnije djeli iste kolicine tisuca posjeta dnevno koje imaju svi drugi u mrezi ljudi koji ga imaju na blogu. Tiho i neprimjetno i povecava zaradu drasticno! za vise informacija http://www.trafficcheat.blogspot.com

    avatar

    23.10.2009. (01:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...