Komentari

burza-frustracija.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • edo

    Meni se dogodilo isto. Ja sam prije 2,5 mjeseca sklopio ugovor s B-netom i ništa. Onda sam ponovno zvao da sklopim novi ugovor. Sklopio i ništa. Evo, ide treći mjesec, a da nikoga nema i ništa se ne događa. B-net je pušiona, ostajem na Iskonu, odnosno T-comu dok se ne pojavi netko nor,alan.

    avatar

    12.01.2009. (13:20)    -   -   -   -  

  • Renči

    E.P., hvala na komentaru. Jesi li baš "sklopio ugovor" ili samo podnio zahtjev?

    avatar

    12.01.2009. (13:27)    -   -   -   -  

  • edo

    Podnio zahtjeva - dva. Ni u ludilu neću sklapati s njima ugovor. Nakon ovoga, bio bih totalna budala. Pozdrav!

    avatar

    12.01.2009. (15:11)    -   -   -   -  

  • Renči

    Mda... Hvala, E.P. Ja se još uvijek predomišljam...

    avatar

    12.01.2009. (15:13)    -   -   -   -  

  • Renči

    Ahhhh... Eto, zove maloprije gospođica iz B.net-a kako bi me obavijestila da je moj zahtjev odbijen... Hvala. Malo kasnite. Još jednom skidam kapu "profesionalnosti" i internoj koordinaciji. Bljak.
    Istodobno čitam kako je T-Com ostao bez grijanja i poslao djelatnike da rade od kuće, što automatski (po mom slobodnom tumačenju) znači kašnjenje pri odobravanju eventualnog prijenosa telefonskog broja na B.net. Dobrodošli u cirkus!

    avatar

    12.01.2009. (18:42)    -   -   -   -  

  • Renči

    S jednog foruma:
    Postano: pet ožu 14, 2008 8:27 pm
    Autor: lol
    Naslov: B.NET lopovi i varalice na m2

    "MOLIM VAS DA OVU PORUKU PROSLIJEDITE DALJE KAKO BI MNOGIM LJUDIMA SKRATIO MUKE KOJE SAM JA PROŠAO! HVALA!
    Mislio sam ipak ništa ne govoriti, jer su ipak kakva takva konkurencija T-comu, ali moram. Na kraju ekipa iz T-com se pokazala jako uslužnom za razliku od ovih bezobraznika B.NET-u. Evo ovako ide moja tužna priča.

    Uvod
    Za Božić sam slučajno surfajući provjerio dostupnost B.NET usluga i uvidio da mi mogu i telefon, televiziju i Internet ponuditi po dosta povoljnijoj cijeni. Kako smo korisnik već kablovske televizije mislili smo zašto ne. Tako smo 30.1.2007. posjetili B.NET centar u Avenju Molu. Tamo su nas dočekali simpatični prodavači koji su isto potvrdili da možemo dobiti njihovu uslugu. Nakon što smo sve ispunili rekli su nam da dostavimo račune o plaćenim računima prema T-comu, H1 (preko kojeg smo imali telefon isto stoka sami za sebe), i Iskon (imamo FLAT preko njih i iskreno su legende i nikad mi nisu iznevjerili povjerenje). Tako je moj otac 31.1.2007. nosio račune da smo sve platili, na staru godinu. Pazite koju smo volju imali.

    Patnja
    I tako smo čekali do negdje sredine prvog mjeseca da nas prikopčaju. Naravno da smo zvali njihovu usranu službu za korisnike koja je na 062 (plaćenom broju). Oni su samo govorili da će doći njihov tehničar i da je naš broj u prijenosu. I stvarno dođe tehničar. Čovjek sam izbezumljen kaže da nemamo infrastrukturu, te da ne možemo imati ništa od usluga osim kablovske koja ide preko starih kablova na zgradama. Ok, opet nazovemo konje i pitamo što sad? Joj, joj stornirat ćemo vaš ugovor dok ne stigne infrastruktura za kojih par mjeseci. Kao pogreška je u našoj prodaju bila. Ok, ajd dobro.

    Kaos
    Onda jednog dana sredinom drugog mjeseca skužimo da nam ne rade telefoni, a ni Internet. Nazovem s mobitela B.NET i opet „Joj, joj, joj naše pogreška, nije stornirana usluga, za 2 dana će sve biti ok". Nakon 3 dana opet smo zvali, evo samo što nije. Prođe i 5 dana, ode moj stari tamo da vidi koji je problem. Tamo ga dočeka žena mog jadnog oca prevesla za pet minuta. Sve što znam je ovo, evo vam raskid ugovora (na memorandumu piše – usluga se otkazuje), joj nemojte podnositi žalbe i tužbe jer znate mi smo ipak malo jača firma, za sve je kriv T-com, znate najbolje da odete do njih da vas ukopčaju, jer evo raskinuli smo uslugu. I to neka kučka koja je dobila preko pice posao. Koji neprofesionalizam. Ok, ode moj jadni otac u T-com i tamo serija ugovora i ugovora. Kaže nama lik da B.NET nije oslobodio broj, te da će to trajati 15 dana, a već 10 nemamo ni telefone, ni ISDN, a ni ADSL. U kratko katastrofa. Zovem ja opet tu žensku u B.NET-u i javi se tajnica koja uzme moju prijeteću poruku da to ubrzaju. Naravno da se nije javila, nakon 2 dana se javi i ja je pitam što da radimo. Moramo čekati bez telefona i bez neta, a ja se bavim radom koji je vezan uz net. Idem preko Vip Mobile Connect dobit ću račun da boli glava. Gospođa kaže da nije do njih, već opet do T-coma-a, a u T-com-u kažu da nitko iz B.NET-a nije poslao požureni postupak.

    E ono što me razljutilo
    Ok, ta ekipa iz B.NET-a onim što su nas šutnuli u dupe i bacili nad u novo potpisivanje ugovora s T-com-om. Imajte na umu da T-com sve ugovore ima na 12 ili 24 mjeseca ili plaćate uključenje. Moram reći da je ekipa iz T-coma spora, ali idu po nekoj proceduri. Došli su nam doma i riješili ISDN, a evo sad čekam i taj ADSL. Sve u svemu oko 30 dana smo odrezani bili od svijeta, da bi me nešto potaknulo da ovo napišem. Ona gospođa iz B.NET-a koja nije ništa poduzela da riješi naš problem danas nazove mog oca na mobitel da vidi kako je stanje. Otac kaže da nemamo još ADSL, jer moramo ići po proceduri, a ona na kraju razgovora samo napomene da nigdje nju ne spominjemo, kao da ona ne bi imala problema. Draga glupačo tko će nama nadoknaditi izgubljeno vrijeme i novac.
    Kraj

    - Dragi B.NET kako vas nije sram koristiti Olivera Mlakara u reklami, on je osoba koja ulijeva povjerenje, a vama ne treba dati povjerenje.
    - Dragi B.NET tko će nadoknaditi 30 dana bez telefona i interneta radi kojeg je patio moj posao.
    - Dragi B.NET tko će platiti račune za mobitel koje smo potrošili radi vas.
    - Dragi B.NET tko će platiti Vip Mobile connect račun koji sam nabio radi tog što nisam mogao drukčije pristupiti internetu.
    - Dragi B.NET mogli ste napisati ispriku i uložiti barem malo truda da nam pomognete, tako bi napravila prava europska firma
    - Dragi B.NET ne vjerujem da vam je austrijanac vlasnik, prije bih rekao da je neki balkanac
    - Dragi B.NET do kraj mog života ću se truditi da pljujem po vama i na svim foruma ću ljude upozoriti na vaš neprofesionalizam.
    - Dragi B.NET znate li koju smo sramotu proživjeli samo rješavači ugovore kod T-com-a
    - Dragi B.NET kako vas nije SRAM!"

    .

    avatar

    12.01.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • Renči

    S drugog foruma:
    Posted on: Monday, December 8th 2008, 1:51pm
    Author: STznjan

    "'...Oni se zasigurno šale s nama?? 40kn za sportski paket od 4 kanala u kojem je Poker kanal i Sailing channel?? Pa tko je dovoljno lud da plati 40 , odnosno 20kn, za to??'
    B.net opet pljačka. Ljude je s onim akcijama 2d i 3d obavezao određeno vrijeme da im budu pretplatnici i sad se opet ponaša lopovski.
    Inače.. prije mjesec dana sam tražio od njih da mi kažu kada će objaviti rezultate ankete koja je završila 15.10., pa su mi napisali ''idući tjedan''. Kako ništa od tih rezultata nije bilo, onda sam ponovno poslao mail i kazao im što su mi bili napisali kao odgovor te da rezultata još nema online.
    Pogađate, ponovno su mi napisali ''idući tjedan'' te se ispričali što nisu stavili na net.
    I opet..prošao je i taj tjedan i još ništa..
    Zašto kod nas ne postoji neki Zakon po kojem se tvrtke mogu kazniti za laganje njihovim korisnicima? U tom slučaju, B.net bi odavno bankrotirao!"

    .

    avatar

    12.01.2009. (19:40)    -   -   -   -  

  • Renči

    S trećeg foruma (I):
    Posted on: Tuesday, 13.05.2008, 14:18
    Author: marinka

    "... Sto se tice B neta i njihovih usluga u podstanarskom stanu u kojem sam zivjela sa dragim moram priznati da sam njihov korisnik od prvog dana i prezadovoljna sam bila. Bila Odjavila sam internet preko B neta jos u 6 mj.2007. tako da mi je mjesecna rata standardnog paketa tv programa + pink + HBO bila oko 190 kn mjesecno. Kupnjom stana u 3mj/2008 g. i nasim preseljenjem iz podstanarskog stana te odjavom B neta i tv usluga pocinju nevidjene nevolje.
    Naime, sa 10.03.2008.g. (nakon sto sam ih zvala 3-4 puta ) su mi konacno dosli iskopcati njihove programe a zvala sam ih jos od 25.02.2008. Kazu da nisu mogli iskopcati sve dok nisam podmirila dugovanja (zamislite dug za jedan mjesec i to 2mj/2008). Ajd dobro mislim si posteno al cemu takav stav jer uredan i redovit platisa sam bila a u ostalom imamo i neki ugovor koji pravno vrijedi na sudu, dakle nisam ih mogla ostetiti nikako. Primopredaja stana je bila bas u momentu kad je lik iz B neta dosao na iskopcanje njihovih tv programa. Najmodavac mu tad priopci zelju da bi i on vrlo rado imao njihove programe ali od 01.04. jer dok presele iz starog stana u stan u kojem sam bila podstanar. I lik djelatnik B neta kaze nema problema sve ce on sredit pozivom. I stvarno u 2 min. kao sve ok da ne brinemo, divili smo se njegovoj brzini.
    I zove mene najmodavac 03.04. da ja imam duga prema B netu pa eto da to platim. Moram reci jos i da nakon 10 g. podstanarstva u jednom stanu ja i najmodavac te njegova familija smo se sprijateljili, imali smo cisto fer i korektan odnos i povjerenje i nije me zvao misleci da necu platiti nego se iznenadio odakle dug, bio je i on prisutan kad je lik iz B neta rekao da dugova nema . Ja ostala paf kakav dug?! I zovem ja B net i kazu imate 65 kn platiti za tv od 01.03. do 10.03. Ajd dobro platim ja iako mi nisu poslali racun. Zove mene opet najmodavac krajem 4mj./2008 jer su mu poslali racun sa mojim dugom i njegovim i na racunu pise ako se dug ne podmiri da ce ga iskopcati! Kosa mi se digla na glavi. Nije mi stalo za par sto kuna al necu da me itko vodi kao neplatisu ako racune sve redovito placam. I zovem ja ljubazno ( a u sebi kuham) B net i pitam koliki je moj dug, kaze neka zenska za 2 mj./2008 imam racun od 125 kn . Pocnem se smijati jer odakle 125 kn ako je mjesecna rata bila 190kn i kazu da ne znaju ali da imaju otvorenu stavku. Kazem ja da je izvole zatvoriti jer sam ja sve sa 11.03. platila. Ali kaze zenska da c e provjeriti pa mi javiti. Naravno da nisu javili i nakon 2 dana ja opet nazovem 05.05. pa mi opet kazu da dug za 2mj. i dalje stoji te da je on automatski prebacen na novog vlasnika. Provjerim nalog (jer sam placala putem interneta ) na nalogu sve ok popunjeno. Zovem ja opet da kako nisu proknjizili uplate koje su bile prije 1-2 mjeseca a lik veli da ne zna, da ce on to provjeriti bla bla i da ce me nazvati - naravno da nitko nije zvao. I ja vec sva nazivcirana zovem sutradan B net da trazim ime direktora i lik me spoji kod tajnice njegove. Javlja se zenska kaze da nije tajnica da je mijenja . Rekoh ok dajte mi ime direktora zelim mu dopis poslat na sto je rekla da ona ne smije (ili nece ne znam) dati ime direktora. MOLIM???!!! Rekoh dajte mi vase ime na sto je rekla da nece. Bezobrazluk! Pa koja firma to ne smije dati ime direktora?! i nazovem ja opet sluzbu na onaj neki broj 062 ili 060 i kazu mi konacno ime jednog od direktora (ima ih 5!). I posaljem ja dopis direktoru na faks i mail u kojem napisem kad sam sta platila i koji racun (napisala sam im moju evidenciju unatrag 12 mj.). I dobijem ja odgovor na mail (od nekog djelatnika) u kojem oni opet tvrde da imam dug za 2 mj. te da mi salju karticu na kojoj je dug vidljiv. A kartica izgleda Boze sacuvaj ne zna se ni tko pije ni tko placa, ne mozes skuziti ni sto je placeno ni dug niti ista Pa mislim si tko je tu lud!? Onda sam ih nazvala , zaprijetila novinarima (sreca imam oko sebe neke poznanike urednike koji su mi bili spremni objaviti pricu) i zenska se ispricava bla bla ali da ja nisam u dugu nego u pretplati . Hehehe u pretplati!? Ja joj tvrdim da nisam a ona uporna da jesam. Kaze da je moj pretplaceni iznos otisao na najmodavca te da su mu umanjili racun za 60 kn te da ima za platiti oko 35 kn za 4mj.. Rekoh joj neljubazno da kako je mogla moj visak (ako je tako) prebaciti na novog vlasnika, zasto mi nisu novce vratili na sto je rekla da ne zna. Rekoh joj i da su me duzili za 125 kn , najmodavac ima ukupno za platiti 95 kn a di je nestalo onda jos 30 kn. rekla je da ne zna da ce provjeriti pa javiti. Naravno nisam cekala javljanje nego sam poslala dopis , za direktora , za racunovodstvo i ne znam koga vec. Bila sam i neugodna u dopisu ,svasta sam im napisala. Kao da ja nemam pametnija posla nego se sa njima prepucavati cijele dane jer im je racunovodstvo u banani..."

    avatar

    12.01.2009. (20:26)    -   -   -   -  

  • Renči

    S trećeg foruma (II):
    Posted on: Tuesday, 13.05.2008, 14:18
    Author: marinka

    - NASTAVAK GORNJEG CITATA -
    "...I konacno danas zove zena iz racunovodstva da se isprica da je njihova greska, te da ce mi potvrdu da duga nema poslati na adresu kao i racun za 65kn (koje sma platila) za razdoblje od 01.03-10.03. Konacno, rijesila sam ih se sa danasnjim danom. Nakon svega nisam sretna, osjecam se tako jadno. Pa kako te jedna prc firma moze tako da ne kazem sta.
    I najmodavac ljut pak njega duze sa 10.03. 2008
    I moja tajnica ljuta , pak njoj poslali da opet mora platiti iznos prikljucka na sto je zvala 5 x pa joj rekli da ne treba da je greska. Znaci ako ne zoves 100 x i ako ne vodis brigu sto si il nisi platio nadrapas. Zalosno."

    Posted on: Tuesday, 13.05.2008, 15:59
    Author: On!

    "Ajde da ja sad malo objasnim....
    Naime kao bivsi uposlenik telekomunikacijskih tvrtki pa tako i Bneta .... ljudima se svasta govorilo, nudilo, nagovaralo i obecavalo, ali Bnet je dno dna. Moj savjet preporuka ili whatever ne uzimajte nista osim eventualno kabelske kod njih.
    Pricavsi cesto s ljudima iz korisničke i internet podrske, pa ti su imali vise poziva dnevno nego 911 u Americi kad je srusen WTC. Telefon u biti funkcionira preko Voljatela i uzasan je, nikada ne radi, nije bas ni jeftin, a cesto uopce vas se ne moze dobiti. Internet li la, ali opet 1mb flat je oko 160 kn..... sto je malo tooo much, a pokrivenost grada i nije bas neka, u biti samo zgrade, neboderi itd.....
    Sve u svemu ne vjerujte im nistra pogotvo ekipi preko telefona, ali nisu oni krivi sto vam seru gluposti, vec sefovi koji im to naredsjuju..."

    avatar

    12.01.2009. (20:31)    -   -   -   -  

  • Renči

    S četvrtog foruma:
    On Fri, 17 Oct 2008 1846 +0200, Branimir wrote:
    >> Gledam na Tv kao B-Net agresivno reklamira svoje 2D i 3D pakete . Neka se reklamiraju , to je u redu , ali neka od nas starih korisnika ne prave budale.Pa Mistral i Osnovni paket kablovske u 2D paketu kosta 159 Kn , a ja to isto sve vrijeme placam 214 Kn jer u vrijeme kada sam ja sklapao ugovor usluge nisu bile ujedinjene u 2D . Nazovem sav ljutit tipa na telefon za info , a on ce . ¨Pa to vam je, znate , usluga stara tek par mjeseci i nismo vam stigli smanjiti cijenu usluge.Mi naime imamo ogromnu bazu podataka i kada dodete na red to cemo ispraviti ". Pa zar uz sva informaticka cuda njima treba par mjeseci , kao da im neka baba u spajzu prepravlja podatke izmedu tegli sa zimnicom !A za sve to vrijeme lovu uredno uzimaju po vecoj cijeni . Lijepa zahvala za povjerenje od 4 godine , koliko koristim njihove usluge . No , da skratim ovo izlijevanje zuci , tip mi je na moje inzistiranje preinacio uslugu u 2D i preostaje mi nadati se manjem racunu.
    >> Eto ljudi ako se prepoznajete u ovome reagirajte ili i vi placajte vecu cijenu.

    On Fri, 17 Oct 2008 2040 "popUP" wrote:
    > a neeee... mene su nazvali iz sluzbe za korisnike.. i naravno, tip uopce nije imao pojma da ja imam njihov internet... nakon toga se sav zbunio, pa istrazivao.. i onda kada je skuzio da imam i da sam jedan od prvih koji je uopce uzeo uslugu dcm-a tadasnjeg, rece on "ma ja cu vama to prebaciti u 2D uslugu, pa cete placati manje". ja kazem ok, ali, napomenuo jos jednom ALI ne zelim potpisivati nikakav ugovor - predugo sam vas korisnik i nema sanse da vise potpisujem ikakve obavezujuce ugovore. majstor rece nema problema, samo cete nam potpisati dopustenje kojim nam dopustate ovo prebacivanje u 2D paket. ok. i, stize meni kuvertica nakon neka 3 tjedna - kad ono - ugovor na dvije godine )))))))
    > toliko o ozbiljnosti ove balkanske firmice kojoj niti cak austrijsko vlasnistvo nije pomoglo )) ma moras ih voljet tako sposobne.... )))

    On Sat, 18 Oct 2008 1020 Toil and trouble wrote:
    Mene su isto zvali, iako sam korisnik neta tek oko godinu dana. Neki dalmatinac, nije imao pojma ni sta ja koristim, vec sam blebetao, valjda je citao ta sranja (koja nisu imala smisla). Jel imate nas telefon? Ne. Od sada mozete telefonirati jos jeftinije! Jipije :/

    avatar

    12.01.2009. (20:59)    -   -   -   -  

  • renchi75


    T-COM - PENALI ZA RASKID UGOVORNE OBVEZE (ugovor za MAXadsl na 18 mjeseci):

    Iznos penala ovisi o periodu u kojem raskidate ugovornu obvezu. Penali se obračunavaju na slijedeći način:

    - Raskid od 1. do zaključno sa 6. mjesecom se plaća penale 548 kn (449 kn + PDV)
    - Raskid od 7. do zaključno s 12. mjesecom se plaća penale 411 kn (336,89 kn + PDV)
    - Raskid od 12. do zaključno sa 18. mjesecom se plaća penale 274 kn (224,50 kn +PDV)

    Nadalje, po isteku ugovorne obveze Vaš ugovor je i dalje važeći pri čemu nemate ugovornu obvezu prema T-Com te se nastavlja korištenje usluge prema postojećem ugovoru.
    Ukoliko želite raskinuti ugovor bez naplate penala isto možete najranije učiniti po isteku ugovora (dakle, 18 mjeseci nakon njegova sklapanja).
    Raskid ugovora može zatražiti isključivo vlasnik linije osobno u bilo kojem T-.centru uz predočenje kopije posljednje dospjele uplate (plaćene zadnje uplatnice) i osobne iskaznice.

    avatar

    04.02.2009. (14:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...