Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Marole

    Lepa propoved.

    avatar

    06.01.2009. (11:04)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Nije, jer se brzo prometne u propagandu vlastitog poduzeća i vlastite robne marke.

    avatar

    06.01.2009. (13:35)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Kakve komentare beskrvne ostavljate u poslednje vreme, sumnjam da ste tetkice, turoperatori i civili. Jeste. Ima li ovde ikakav muškarac, osim prevashodnog Cara Nemanje. Čak se i onaj Inkabator zapio u Mosoru.

    avatar

    06.01.2009. (15:25)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Pripoveda Zizek u svom predavanju zaposlenicima Googla, svasta, ukljucivsi i dio koji se tice Francois Leclerc du Tremblaya ilitiga Pere Josepha, oslikava ga kao vrhunskog diplomata spremnog na svakom spacinu, a u isto vrijeme je tip bio vrhunski mistik, naravno, kao dobar filozof, a u isto vrijeme dobar ateist, pomalo kritizirajuci krscanstvo.

    Uh sto je pravoslavni govor vjecno kicen. Ipak je to grcka tradicija rijeci. Npr. domaca katolicka teologija podosta svrsava na pravoslavlje, stovise pocetkom 20. stoljeca svi su (osim Merza) gotovo bili spremni postat pravoslavci i Srbi/Jugosloveni (pa je ta ista ekipa najglasnije podrzavala ustase za 30,40 godina), a i danas im je pravoslavlje svima milo, samo ovaj puta cisto teoloski, 20. stoljece ipak pokazalo da se pravoslavcima organizacijski ne moze. Samo kad covjek pogleda pravoslavne zemlje, onda vidi da zapadna fascinacija pravoslavljem nema bas nekakvog temelja, jerbo pravoslavlje nije nekakva djelotvorujuca sila, jerbo trenutno Rusija zajebava pravoslavnu Ukrajinu i ostatak (krscanske?) Europe, pa nema tu nekakve ljubavi, a RPC je zaljubljena u Putina.

    Ali mene odusevljava da se iz manastirske perspektive udara po izvanjskom svijetu tesko artiteljerijom. Nije da svijet nije gresan, stovise, grijeh na entu, ali unutar manastira nije nista bolje. Ta jedna pozicija, mi unutra zivimo cisto, a vi ste svi vani ljaga i hedonisti, krajnje je licemjerna. Mi jesmo gresnici i zato sto smo gresnici, to je preduvjet da se osjeca ljubav Bozja. Jer onaj koji sve ima i koji je bezgresan, tom je Bog iskljucivo konkurencija, ta valjda je Crkva zajednica gresnika sakupljenih u ime Kristovo, a ne skup manastira.

    A sto se tice kraja svijeta, mislili su da ako padne Rim, da ce doci kraj svijeta, Rim je pao i svijet dalje postoji. Prezivjeli smo 1000., 1500., dobar dio reformatora je isto bio uvjeren da "samo sto nece", pa ce za koju godinu biti pola milenija Reformacije, bogme je prosla i 2000., pa smo zivi.

    avatar

    06.01.2009. (16:24)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    unverbesserlich ...

    avatar

    06.01.2009. (17:12)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Svima je, nadam se, jasno, da gornji upis nisam pisala ja, nego je nešto zaposjelo moj nick i našlo za shodno da se onako drsko izrazi. Strašno, što se sve dešava krotkim dušama!

    avatar

    06.01.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    a ja mishljah, ili si se debelo zakupila,
    i stojish jednom nogom u mitu-
    U salashu, u malom ritu

    avatar

    07.01.2009. (06:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...