Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • halter skelter

    Ne uspijevam se oprostiti od Sime. Pokušavam mu reći zbogom, staviti točku, napisati kraj. Ne mogu. Ne ide. Kao da je još uvijek tu. Vidim i na drugima da ne razumiju što se desilo. Čudno: bolovao je dugo i svjedočili smo njegovom tjelesnom propadanju, a ipak se nismo pripremili za ono što smo znali da mora doći. Izgleda da smo računali da je jači i od smrti.
    Tijekom njegove bolesti, i u vrijeme kada je trpio jake bolove, nisam ga nijednom posjetila, a da nisam izašla radosnija nego što sam došla. Čak je i tada brinuo o drugima, činio da se osjećaju bolje. I zato sam uporno vjerovala da je i on uvijek malo bolje nego prije, iako je znanost govorila suprotno. Simo nije nalikovao nikome koga poznajem, i zahvalna sam na vremenu koje mi je bilo dano biti njegovom prijateljicom.
    Imam potrebu reći još i ovo: ako se čak ni sada, nakon njegove smrti, sada kada više nikome ne može biti konkurencija svojim neospornim i autentičnim književnim darom, ne nađe nitko tko bi pošteno i javno priznao važnost i ozbiljnost romana Konstantin Bogobojazni za suvremenu hrvatsku književnost, onda za hrvatsku književnost i uljudbu zaista nema nikakve nade i književna mafija premoćno pobjeđuje.

    avatar

    19.12.2008. (13:50)    -   -   -   -  

  • stroke

    @halter skelter - ne boj se za Simine zapise. doći će vrijeme kada će se sve posložiti.

    avatar

    19.12.2008. (22:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...