Komentari

antiturbofolk.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • n0t

    5 zapovjed to mislis ti i svi koji mrze turbo folk..
    Ti pises kao da svatko tko slusa TF iz sume dosao ja mislim da je obrnuto osim toga

    Narcisi generalo preziru druge ljude. Čini se da to u svom korijenu potiče usljed njihovog nedostatka empatije, a izražava se kroz jedan odbojan stav prema osjećanjima drugih ljudi, kao i prema njihovim željama, potrebama, brigama, imovini, poslu itd. To je takođe povezano i sa njihovim generalno negativnim pogledom na život.

    No tko sam ja da sudim samo gledam i smijem se glupostima kojim se ljudi zabavljaju

    avatar

    21.01.2009. (15:24)    -   -   -   -  

  • Student

    bas gledam neke komentare....kao navode se razlozi zasto su cajkarosi primitivni...a nitko ne spominje metal...di hrpa idiota s kosama i bradama kao iz kamenog doba vrti glavama u ritmu i urla nerazumljive riječi i izmišljene gluposti...je li to primitivno...o kvaliteti tekstova TF-a - gotovo su besmisleni - jednako kao i 90 posto sve glazbe koju sam ikad cuo - rock, rap, popularna glazba - ima pametnih tekstova a većina je smeće. Zelim reci, istina je to o turbofolku a svi prozivaju samo TF a ne sve sto sam gore naveo... Osobno ne mogu slusati stranu glazbu, odbojan mi je njen prizvuk i ne mogu se poistovjetit s njom...TF mi odgovara kao i sva domaća i ex-yu glazba, a imam iza sebe skoro 10 godina skolskog sviranja klasicne glazbe tako da ne stoji argument da ne znam sto je prava glazba il ne znam sta...U biti, mislim da sva mrznja i odbojnost prema turbofolku proizlazi iz netrepeljivosti prema Srbima...Taj argument shvacam i priznajem - ali ne kazem da ga opravdavam...Al ne vidim zasto pametujete jednostavno priznajte..Pozdrav

    avatar

    22.05.2009. (02:39)    -   -   -   -  

  • nETsOLDIER

    @student: ako vidim kompleksi i nedostatci se kod tebe manifestiraju kroz neprikladne metafore(u stvarnosti je to vjerovatno čin).Adolescentska psiha je čudo,a nekad i ne napušta,zar ne?Je li ti kojim slučakem poznata svrha rasprave?Da bi sudjelovao u nekoj raspravi nije dovoljna spremnost da vrijedjaš ,već i odredjeni intelektualni potencijal koji bi osigurao ideju i stav , kakvi god oni bili. Dakle, what the fuck are you doin' here?.I obavezno pročitaj naslov ,prije nego....

    avatar

    06.06.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • unLog!c

    Hehehe, strašno dugo nisam čitao tvoj blog i super je činjenica da i dalje pišeš i aktivan si ;)
    samo tako nastavi :)

    avatar

    24.06.2009. (01:46)    -   -   -   -  

  • Profesor Baltazar

    1: Nije sve što je rock kvalitetno, i nije sve što je 'narodnjak' sranje. Od velikog broja rock pjesama mi se povraća, veliki broj narodnjačkih pjesama mi tjera suze na oči i trnce od glave do pete.
    2: Ovaj 'veliki broj' je jako mali procenat, tj. rock pjesme UGLAVNOM imaju kvalitet, narodnjaci su UGLAVNOM sranje.
    3: Veći dio (kvalitetne) rock muzike se bazira na muzici, ne na tekstovima. Tako postoje tzv. instrumentali ili pjesme koje traju preko 40 ili čak 60 minuta. TF nema nikakve veze sa muzikom, nego se zasniva na pjevanju (u relativnom smislu riječi). Muzika se tako pojavljuje samo u obliku vorspiel-a iliti foršpila, da bi popunila prazninu između strofa.
    4: Za veći dio rock muzike, osim ušiju potreban je i mozak i duša. Za slušanje folka, mozak je nepoželjan, a duša na kojoj insistiraju narodnjaci je zapravo u potpunosti zamijenjena najnižim tjelesnim nagonima.
    5: Za slušanje rock poezije (često je ima!) potrebno je i široko opšte obrazovanje. U protivnom mnoge metafore i aluzije ostaju neshvaćene. TF stihovi su prejednostavni (ima i izuzetaka) i često sadrže gramatičke ili pravopisne greške.
    6: Rock 'kompozicije' je moguće zapisati, jer su odsvirane standardnim notama, akordima, harmonijama itd, dok je veliki dio TF pjesama nemoguće zapisati jer su odsvirane kombinacijama nota koje se inače ne smiju kombinovati.
    7: NIKADA nigdje inteligencija nije bila u većini. Kod nas pogotovo nikad i ne može biti. Problem je što je kod nas sve veći broj onih koji su zvanična inteligencija, a zgražavaju se od pomisli na Mocarta, Pink Floyd, Đorđa Balaševića i ine zbog kojih bi morali uključiti svoj mentalni sklop, koji inače ne koriste baš prečesto.
    8: Primijetno je da su slušaoci TF-a agresivniji u ubjeđivanju da je njihova muzika 'prava' i da je neshvatljivo da ima i takvih budala koji slušaju šta drugo. Rokeri uglavnom izbjegavaju ubjeđivanja. Valjda zato što znaju više izreka i poslovica, tako i onu da pametniji popuštaju.
    9: Oni koji žele da budu pametni, dobrodušni građani (s njima i njihova djeca) čitat će knjige i slušat će klasičnu muziku, jazz ili rock. Oni koji žele da cijeli život prolaze lagodno, ne birajući sredstva i načine, slušat će TF i slične primitivne izražaje. I neće čitati knjige.
    10: Kao i na početku: čast izuzecima. Kako izvođačima, tako i slušaocima.

    avatar

    08.09.2009. (13:51)    -   -   -   -  

  • Jablan

    Folk je narod, turbo je sistem ubrizgavanja
    goriva pod pritiskom u cilindar motora sa
    unutrasnjim sagorijevanjem.
    Turbo folk je gorenje naroda.
    Svako pospjesivanje tog sagorijevanja je turbo folk.
    Razbuktavanje najnizih strasti kod homosapiensa.
    Muzika je miljenica svih muza, harmonija svih umjetnosti.
    Turbo folk nije muzika, turbo folk je miljenica masa,
    kakofonija svih ukusa i mirisa.

    avatar

    09.09.2009. (15:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...