Komentari

dveriperunove.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • juraj

    Pozdrav i svaka pohvala za blog i zanimanje za našu staroslavensku duhovnost! Samo jedna mala priimjedba za ovo što si napisao "... moguće i hinduističko porijeklo". I hinduizam i staroslavenska religija su grane praindoeuropske / praarijske religije (staroslavenska ipak kao "čišći" oblik bez utjecaja ne-arijskih / ne-indoeuropskih elemenata). Tako da je krivo reći da je moguće i hinduističko porijeklo. Možemo govoriti samo o sličnostima ali ne i o mogućem porijeklu slavenske u hinduizmu jer obje imaju porijeklo u jednoj pra zajedničkoj.
    Ispravi me ako sam u krivu u vezi ovoga...
    Slava Svarogu!

    avatar

    16.12.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  • ~ Countess Midnight ~

    mmmm..uvijek iznova očarljiv;)
    znaš i sam koliko je sve to... zanimljivo iako to nije dovoljna riječ za tvoje "poduke".

    i kako si? a neću ti reči tko sam ja jer sam ja

    avatar

    18.12.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • Dveri Perunove

    Ne juraj, potpuno si u pravu, ali bojim se da si me pogresno shvatio...Kad kazem hinduisticko porijeklo, mislim na one kasnije utjecaje koje su iz Indije, preko Perzije, tj. Irana i zoroastrizma jednim dijelom, mogli doci do ruskih stepa i nase stare religije. Nesumnjivo je da sve vedske religije (Hinduizam, keltska, germanska, slavenska i dijelom iranska) imaju isti izvor, no do njihovog preplitanja, sto nije nista cudno, dolazilo je i i kasnije.

    avatar

    24.12.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • Falkoth

    super...

    avatar

    24.02.2009. (17:33)    -   -   -   -  

  • Rašanin

    Pozdrav!

    Tvoji postovi su stvarno kvalitetni i vrlo je za pohvalu što navodiš izvore i prilično argumentuješ, za razliku od šume palamud-stranica na netu koje su doživele eksploziju posle pojave besplatnih web i blog postova.

    Ono što me zaista zabrinjava su komentari ljudi koji čitaju. Neverovatno mi je da neko ko podržava razumevanje stare religije istovremeno pije priču "white power". Neverovatno retardirano mi je da neko tripuje za sebe da je satanista, i to dovodi u vezu sa našom izvornom religijom. Satanizam ne bi ni postojao da ga Katolička crkva nije izmislila kako bi opravdala masakr nad druidima, astrolozima i vandalstvo nad našim hramovima. Satanizam = budalaština, ali totalna.

    White Power - da, poubijati sve koji su, jebi ga, živeli par hiljada godina u drugačijim klimatskim uslovima, jeli dugačiju hranu pa im se genetika prilagodila uslovima života. Vrlo inteligentno. Vrlo paganski. To mi mnogo više liči na Judo-Hrišćansko-Islamistički način "komunikacije". Oni su nam uveli rukovanje (koje znači: vidi, nemam nož u desnoj ruci) umesto Namaste pozdrava koji smo i mi imali...

    Ne postoje rase, postoji ljudska vrsta, a pre 60.000 godina, roknuo meteor, bio potop, pomerila se osa rotacije, dobili smo godišnja doba, vreo ekvator i sjebanu klimu, preživeli su izgubili kontakt i vremenom im se genetika izmenila. Sad, mi koji smo živeli u nešto prijatnijim krajevima, gde najbolje uspeva pšenica tripujemo da smo nešto vredniji?

    Razumevanje izvorne religije čovečanstva, koja je postojale pre nemile kataklizme (zapisane kao potop, raspad atlantide, itd zavisi od izvora), donosi sa sobom mir Uma i samilost u Srcu, gde je savršeno skladno i jednostavno govoriti/misliti o Jednom Bogu, pa nek bude i onaj na koga misli Hrist, ili o mnoštvo božanstava. Neko ko propoveda bilo koji oblik nasilja, nije ni blizu da shvati koju suptilnu poruku prenose kodirani mitovi i samo je još jedan frustrirani folirant kao i mužahedini, krstaši, ustaše, četnici, fudbalerski navijači, nabeđeni satanisti, jehovini svedoci, mormoni i da ne nabrajam sve poznate oblike psiho-patologije koja dobija organizacijske forme...

    Izneo sam krupne tvrdnje a nigde reference. Jebi ga, kad čitaš tešku literaturu ceo život, svaki dan, kad upoznaš desetine ezoterika, magova, astrologa, nekoliko akademika, mnogo zvaničnih naučnika što istoričara, što biologa, što kvantnih fizičara, i kad sumiraš sve to u svom umu, da bi na kraju dobio potvrdu one Velike Istine kroz osećaj Prav/a, onda je veoma teško navesti "spisak korišćene literature"... ko hoće, moraće da mi veruje na reč, ko neće, ni spisak literature mu neće pomoći.

    avatar

    02.03.2009. (17:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...