Komentari

exblento.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • KemoTerapija

    Imaš praf! Ja sem se sledil i nisem je kušnul. Mislim, crnu rupu. Panika, prika, panika! Jer, koliko sutra ćemo svi svršiti u crnoj rupi. I bit će to onaj Radmanov 100 % orgazam. Zaista sam u panici, jer postoji mogućnost da ti se za 26.000 svjetlosnih godina, koliko je ta crna jebozovnica daleko od tebe i mene, ne pridružim u sveopćem užitku. Jer ću, najvjerojatnije, kako sada stvari stoje, biti mrtav da mrtviji neću moći biti, ukoliko se ne pretvorim u Kemin Bozon i nestanem u prostranstvima, tamo u nekoj drugoj galaksiji gdje izbor rupa puno veći. Koliko sam vidio na karti Svemira, ima u raznim galaksijama i raznih rupa: recimo, plavodlaka rupica, smeđedlaka rupičica, crvenodlaka rupičićica itd. Ako pronađem takve radodajne i raznobojne rupice, javit ću ti. Možda se to moje putovanje odulji koji milijunčić svjetlosnih godina, ali budi strpljiv; svakako ću doći, izvaditi iz te mračne jame i odvesti te u neke šarobojne jamice, na zadovoljstvo svakoga tvoga organčića, organa i organitene. Što će posebno pozdraviti radosna Žar-ptica, s onim jednim slovom ili bez tog jednoga slatkog slovceta...

    avatar

    11.12.2008. (19:44)    -   -   -   -  

  • ćiril

    ako mogu, ja bijeah rezervirao rupičićicu bilo koje boje, može i male zelene boje. valjda rupičićica ima nekakav temeljni oslonac koji zaustavlja moje, odnosno ljudsko propadanje. unaprijed hvala. udo.

    avatar

    12.12.2008. (08:45)    -   -   -   -  

  • ćiril

    iako, mislim da je sve utopija ...

    avatar

    12.12.2008. (08:48)    -   -   -   -  

  • An-tica

    i šta ću ja sad mogu ispada ka da je meni drago šta je sve to tako..
    rezervacacije nije potrebna jer nema konkurencije i nije natječaj.. i to ti dobro znaš ..pa ..a ta rupičićica mada danas crvena bila uvik spremna da zaustavi propadanje ..dapače..
    i moj dragi lipi i šesni Udu Udoviti
    ne mislim da je sve utopija već mislim da sam luda i da sam ja sve samo sebi umislila

    avatar

    12.12.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • An-tica

    ..već odavno sam na satima ..pa..
    strpljenje rješavam spavanjem
    hladnoću-dekom
    toplinu-centralnim
    glad-čokolinom
    žeđ-vodom
    ljubav-čežnjom
    čežnjom-čežnju
    čežnj u-čežnjom
    nerješivo
    ode u čežnju beskonačnu...

    avatar

    12.12.2008. (11:35)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Nije to u redu. Što ćeš u topu? Kad se ovdje, nadomak središta naše galaksije, događa opća galaksijska rupa? Zato valja rezervirati mjesto u redu. Ipak, ipak, vidim da se stvaraju i novi odnosi. Čak i ja, ovako star, čupam rijetku kosu i gusti brk od nemoći, što nikako ne mogu odgovoriti na tu snažnu energiju kojom nas privlači ljupka Žar-ptica. Je li na pomolu ružičasta rupičica u našem susjedstvu, nadomak naših okrutnih i tvrdih muških srdašaca i ostalih mehkih organa? Ne znam. Tek Žar-ptica oblijeće oko i uho, nos i ponos. Pije li to ona nektar s prašnika orhideja u hlačama i šeširima? Ili nam tek sramežljivo nudi miris svoje orhideje? Ne znam. Ali mi se ne čini da je utopija. Ako jest, onda za tobom idem pravo - u top i ja. Pa što bude. Nekom novci, nekom obojci, nekome prezervativi, a meni lonac punjenih paprika i burek od slanih inćuna.
    Kad je, pak riječ o cvrčku i Nazoru, onda neka se stvari oko oplođivanja crne rupe zbivaju i na cmrči dok rečeni kukac udara stražnjicom u zemlju i na taj načih okuplja oko sebe pohotne cvrčkice.
    Rezervacija je ubilježena i budi siguran da te čeka ono što si rezervirao i još preko toga. Zato se raduj onom veselom trenutku kad budeš odlučio krenuti za mnom.
    A sad idem ispeći 2,40 kg teleće plećke bez kostiju. Koja se odmara u izvrsnom pacu. Sve tako miriše da bi se moglo jesti i prijesno. Teletinu pečem samo zbog krumpira, jer njih ne mogu jesti prijesne. Naravno, u drugom loncu se kuha vesela juha od nemirne teleće goljenice. Ima u toj juhi i drugih radosti, ali najveća radost bit će kad u 6,00 budem u vrelu nju umoćio nevinu cvjetaču. Možda bi toj kombinaciji najviše pristajao pupoljak Žar-ptice, ali, kad nema - nema.

    avatar

    13.12.2008. (04:29)    -   -   -   -  

  • ćiril

    već odavno sam na satima ...
    strpljenje rješavam spavanjem
    hladnoću-dekom
    toplinu-centralnim
    glad-čokolinom
    žeđ-vodom
    ljubav-čež njom
    čežnjom-čežnju
    čežnju-čežnjom
    nerješivo
    ode u čežnju beskonačnu... (An-tica)

    - e, ovo vrijedi - ide u kvarofoniju, ako se slažeš. ako se i ne slažeš, opet ide.

    avatar

    14.12.2008. (06:05)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Crnorupi mladiću, nedaj se urupiti samo tako :))))

    avatar

    14.12.2008. (10:36)    -   -   -   -  

  • An-tica

    ..aa kako got ti kažeš moj Udo Udoviti !

    avatar

    14.12.2008. (10:42)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Koga nema bez njega se jedva može. Kako vidim, uz Žar-pticu malu, nedašnju P(h)eni(k)s pticu, također malu, sad ovdje cvjeta predivna biljka koja je, gdje je god pogledaš cvijetak mirisni, a najvjerojatnije u svome središtu ne samo što je svježi cvijetak Bugenvilije, nego je, najvjerojatnije, dugo čekano osvježenje ove Udovite stranice. Pa shodno tome, i načelu načela, valja sve pripremiti ako mi netko u kuću bane iznenada, kao Polančec u Brodosplit. Budući da ni ja, a ni Brodosplit nemamo, poslije takvih upadaja, ono što smo imali, valja vidjeti što bi moglo biti dobro uz prisiljeno zelje. Uopće, pitanje je, na što mi to zelje prisiljavamo? Kršimo li njihova zeljasta prava? Podliježe li zakonu onaj koji konzumira zelje, zato što je zelje srednjega roda? Jesam li ja možda zeljasti zeljofil? I ima li smisla najprije na maslinovu ulju pripržiti crvene kapule, ili odmah zelje metnuti kuhati, a poslije u nj staviti ostale stvari za parenje? Kao što je to napaljeni paradajz? Ili rumeno čeznutljiva paprika lezbača? I kakav zafrig? Treba li meso jednom ili dva puta samljeti. I, uopće, treba li u tu smjesu za faširanbe šnicle staviti kiselo vrhnje (30 % masnoće), kao što ja stavljam, i tako dobivam vrlo sočne faširance, ili ne staviti ništa i dobiti neugledne i suhe, gotovo neuredne pečene proizvode, za koje ni u kojem smislu ne mogu reži da su faširanci? I sve to u ovom teškom trenutku recesije. Kad slavimo mjesec dana Božić, najmlađega od svih onih kojima se pripisuje da su rođeni 25. prosinca. od majčice djevice. I koji su nakon trodnevne smrti uskrisili u nebo tamo kod Južnog Križa. A nisu to neki beznačajnici: Harus iz Egipta, Atis iz Frigije, Krišna iz Indije, Dionis iz Grčke, Mitra iz Perzije i napokon najmlađi među njima sam Isus Nazarenac Što doista nema nikakve veze sa sarmama, premda u ovome komentaru nema ni riječ o sarmici. Bez obzira bila riječ o onom užitku što nam pruža taj smotani prehrambeni smotuljak, ako je/ga priređujemo s kiselim zeljem, blitvom, vinovom lozom, slatkim kupusom ili nekim drugim listom. Recimo, Jutarnjim listom. Zar ne zvuči čarobno: sarmica u Jutarnjem listu, s vrhnjem, ha Bugenvilijice?!

    avatar

    15.12.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  • An-tica

    ..da čarobno..ne samo da zvuči i miriše i miriše..
    radosti i čarolije u 6.00 h jutrom sarmica u Jutarnjem još s vrhnjem..
    nesmin ni mislit.. ajme GLADNA SAM ...

    avatar

    15.12.2008. (16:47)    -   -   -   -  

  • ćiril

    zeljofil i kršitelj zeljenih prava ?! zafrig s 30 posto masnoće? mljeti meso mirisnica dva ili triput ? napaljeni paradajz, paprika lezba i sarmica s jutarnjim listom - sve neki novi svijet, četvrti kamenčić od sunca, priznajem ... a priznajem i da sam gledao gdje je las vegas u smoboru ... ali, što tko ima od priznanja ? nitko ništa, ah, krhko je priznanje, malorupno propadanje, bolje su sanje ...

    avatar

    16.12.2008. (09:35)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Zi Ye je jedna kineska dama koja je živjela između trećeg i četvrtog stoljeća našeg vremena. Pisala je sjajnu poeziju. U njenu sam pjesništvu našao i pjesmu koju kao da je napisala Žar-ptica. Evo te pjesme: Nikako da noć mine. Ne mogu usnuti./ Jasan mjesec tako je svjetao, tako svijetao./ Kao da čujem glas koji me doziva./ I praznom nebu ja kažem - da? Pišući dalje, u drugoj pjesmi, u pjesmi o proljeću, rečena je dama upoznala tada i našega Uda. Tada se Udoviti naš Udo zvao Proljetni vjetar. I evo što je radio, taj Udoviti Vražićak, rečenoj pjesnikinji. Naravno, ona opisuje tu negdašnju Udinu dosjetljivost, darovitost i umijeće podvlačenja pod suknjicu. Pa pjesnikinja kaže: U proljeće je šumsko drveće tako dražesno./ U proljeće ptice rađaju tugu./ U proljeće vjetrovi obiluju ljubavlju - / Moju svilenu suknju zadižu.

    avatar

    17.12.2008. (12:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...