Komentari

antiglobalist.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Smisao Života

    ... ili možda žele da mi mislimo kako su glupi.

    avatar

    04.12.2008. (08:51)    -   -   -   -  

  • Pustolovine

    Ja slučajno poznam hrpu analitičara po sjajnim rvackim bankama. I svima su ostale dionice HT-a. To samo govori tko radi analize i u konačnici to je sjajan osvrt na kvalitetu ekonomskog fakulteta..

    avatar

    04.12.2008. (09:12)    -   -   -   -  

  • krule

    kraj one budale od busha dobro su i izdrzali...kakav otac takav sin samo sto je sin dovrsio sto je tata poceo

    avatar

    04.12.2008. (17:33)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Recesija velish.
    Prichekaj josh godinu-dvije pa chesh vidjet.
    Nedavno se je doznalo da je na jednom "zatvorenom" sastanku u americhkom ministarstvu financija josh '03-e A Greenspan rekao "ovaj sustav ne moze dugorochno funkcionirati i mora dovesti do sloma" a P. O'Neill se slozio sa tim zakljuchkom.
    Nekad davno su ljudi znali "da je matematika je majka znanosti a povjest uchiteljica zivota" a nama ta dva predmeta bash ne idu.
    Prepametili, rekla bi moja pok. baba.

    avatar

    04.12.2008. (19:01)    -   -   -   -  

  • funky business

    Zna se točno kad se može reći da je neka zemlja u recesiji, nikako odokativno, nego kada je uzastopce dva kvartala GNP u padu.
    @ pustolovine: a ti si sigurno završio ekonomiju pa imaš pravo komentirat koliko je kvalitetan faks!

    avatar

    04.12.2008. (19:19)    -   -   -   -  

  • dolinski

    @heb, veliš da pričekam još,... da moglo bi biti još gore, vidim neke indicije... Pa slažem se, svako normalan je već i 2003 mogao ako ništa drugo onda po feelingu predosjećati da ovakva konzumna ekonomija nema puno smisla... Samo taj Greenspan je takvu ekonomiju i poticao svojim utjecajem, zar ne?
    @funky, a kaj je ekonomija neka sveta krava pa ih se ne smije kritizirati!? Pa naravno da ću ih kritizirati i omalovažavati kad ti ekonomisti svako malo predviđaju jedno a dogodi se drugo. čast izuzecima.

    avatar

    05.12.2008. (08:32)    -   -   -   -  

  • hebatga

    I moja hanuma kaze da je Greenspan kurvin sin ne shvachajuchi da je on bio samo jedan od kotachicha u nezaustavljivom stroju medjunarodne financijske oligarhije i jedino shto je mogao uchiniti je suprostaviti se pa izgubiti posao. Ko, recimo, Paul O'Neill. Kad neka politichka opcija uspije izmanipulirati narodne mase do nivoa koji tim masama postane neupitan onda pojedinac i njegovi nastupi/mishljenje postane potpuno nebitan a sustav je moguche srushiti jedino samo-unishtenjem. Po onoj J.P. Sartre-a "glupost je toliko snazna da moze nestati samo kad unishti sama sebe".
    Pogledaj tim nasheg propovjednika-prezidenta Obame gdje su u financijskom dijelu posao dobili upravo oni koji su izravno sudjelovali u kreiranju katastrofe (anuliranju Glass-Stegall Act-a, monetarnoj politici FED-a i regulativi SEC-a), u diplomaciji i ministarstvu masakriranja oni koji su sudjelovali/podrzavali sve ovo dosad pa mi reci shto tu nekto moze. Nishta, prvo licimjerna ulizana popina isprepadanom i neobrazovanom narodu obecha "promjene" pa onda uchini obrnuto a oni i dalje vjeruju. I vjerovati che sve dok zaupravo ne ogladne jer onima koji podsvjesno znaju da su bespomochni "nada umire posljednja". Znash onu od Dead Kennedys "drzi ih neobrazovane". A shto su nebrazovaniji to su bespomochniji i lakshe ih je manipulirati. Sve do trenutka kad "pochne kvrchati u zelucu". Chemu se primichemo.

    avatar

    05.12.2008. (18:16)    -   -   -   -  

  • borgman

    ma je li i ova...hmmm... Kanada malo prolupala?

    avatar

    06.12.2008. (00:09)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Marx je imao neka svoja djela uz Kapital i to su bila znanstvena i duhovna obilježja, a pitam se ; "...što ima danas suvremeni Globalizam i Antiglobalizam kao temelj na kome bi djeca i nadolazeće generacije mogla "poginuti " za ideju danas." Mislim da je revolucija oblik evolucije, ali ne vidim danas taj oblik revolucije koji bi bio interesantan ili učinkovit. Na primjer; protesti protiv Rockwolla tek su sapunica .

    avatar

    08.12.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • borgman

    uuups...je li ovo moćna Kanada ispalila i bailoff plan za auto industriju??? Kako se to moglo dogoditi jednoj "konzervativnoj" bankarskoj ekonomiji??? Baš čudo???

    avatar

    23.12.2008. (00:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...