Komentari

bosanskinovi.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Falan

  Ja sam dolazio na sajt iz senegala poslom. Smjestio sam se u Svajcarskoj. Dobro mi je dobro zadardujem. U novom sam zadnji put doso 2005

  avatar

  03.12.2008. (14:00)    -   -   -   -  

 • Dešo

  ja u Beogradu konobarišem :-)

  avatar

  03.12.2008. (15:59)    -   -   -   -  

 • Hasim

  Ja u Bosni i dalje samo dalje od novog. Šta ćeš takva nam je nafaka. Neču reči kako živim več da preživljavam.

  avatar

  03.12.2008. (16:18)    -   -   -   -  

 • Ivanščica

  Sve najbolje u Novoj godini :)

  avatar

  03.01.2009. (19:46)    -   -   -   -  

 • ...

  Svake godine Novljani ,ti vrijedni Krajisnici se okupljaju u St.Louisu a ove godine po treci put za redom.Zajednica Novljana iz St.Louisa poziva sve Novljane a i prijatelje naseg stoljetnog grada da se 23 maja 2009 okupe u Ceskoj dvorani na adresi 4690 Lansdowne St Louis MO63116 i da uz ,folklor i muziku koju je pripremio Alen sa gostima ,daju ucese u promociji knjige Bosanski Novi u Nasim Srcima.
  Koa pocasni gosti na tradicionalnom okupljanu ce biti :
  * Joan Barry State Senator,
  * Bob Burns director kancelarije senatora Claire McCaskill
  * predstavnici udruzenja Bosnjaka u St.Louisu.
  Drugog dana druzenja 24 maja se nastavlja na pikniku u parku Armold gdje ce se sluziti hrana i pice .Rijec autora knjige Bosanski Novi u Nasim Srcima A.Milicevica:

  “Velika je vrijednost ove i svake druge knjige da ona čuva od memoricidnog uništenja izvornu toponimiju našega zavičaja, jer je ona već dugo na meti velikosrpske netolerancije. Tako su SANU i SPC prije gotovo stotinu godina dale direktivu da se u njihovim izdanjima sva toponimija srbizira kao i druga terminologija, čak i na udaljenim hrvatskim otocima (za njih su to ostrva!) pa su čak i sva prezimena morala dobiti «srpski» sufiks –ić ili –ović ! Zbog toga su na vojno-topografskim kartama iz 1984. godine naprasno nestali mnogi muslimanski i katolički toponimi kao Tekija, Križ, Džamište, Urije, Općine i drugi. Mora se jasno reći da je to memoricid, jer u historijskoj nauci nema mjesta eufemizmima kao načinu obmanjivanja čitatelja, kao što je slučaj s nazivom «Republika srpska» za pučističku okupaciju naše zavičajne regije, jer taj pojam «Srpska» nema nikakvo historiografsko opravdanje, a časni pojam «republika» koja još od francuske revolucije 1789. ima tri načela – Liberte, Fraternite, Egalite, sasvim je suprotan pučističkoj diktaturi, jer počiva na jednakosti, slobodi i bratstvu svih njenih građana, a ne na apartheidu i eliminaciji nesrpskih građana.”

  Vise o tome mozete naci u nasoj knjizi koju mozete kupiti po cijeni od $25 .Za sve informacije mozete se obratiti na ove telefone 314 -749-o478, 314-229-3888, 314-922-6039

  avatar

  30.04.2009. (02:20)    -   -   -   -  

 • Hajrudin BK

  Selam i pozdrav svim mojim dragim pravim novljanima !

  Teško je naći savršenu knjigu,
  ali je knjiga prof. magistra Milinovića vrlo blizu tome.

  Na svim nadležnim mjestima i promocijama dobila je samo pohvale i najviše ocjene.

  A lažni Novljani "borat" i "burmic" su neki doseljeni klevetnici, koji po svom adetu kao i uvijek lažu bez i jednog dokaza.

  Odaje ih njihova četnička zloba, njihov srpski jezik kojim pišu svoje laži i glupa podvala da autor prodaje knjigu, jer knjigu prodaje izdavač, a autor je odavno svojim Novljanima halalilo svoj zakoniti autorski honorar za štampanje druge i treće knjige ove naše zavičajne trilogije
  i time se odrekao svakog autorskog honorara.

  Ne kaže uzalud naš narod: da su u laži kratke noge !

  avatar

  30.09.2009. (23:22)    -   -   -   -  

 • Mirsad

  Nova knjiga naseg profesora Milinovica je vec u rotaciji ! S hajrom !
  Na ovom blogu je naslovna stranica-korice zavrsene druge knjige Bosansko-novske trilogije (BNT) o proslosti naseg zavicaja. Designer je bihacki slikar Kasimovic, koji je iskoristio lijepu uljanu sliku "Novski ladjasi" od akademskog slikara r.Envera Krupica. Knjiga je u stampi, a ima pet velikih poglavlja: o bosanskom identitetu naseg zavicaja, o petstogodisnjem ratovanju svjetskih velesila na prostoru Novskog Pounja, o starim bosanskim obicajima i mentalitetu Novljana, o znacajnim Novljanima i bogati prilozi raznih novskih zanimljivosti. Izdavac je stamparija Tr@st u Bihacu, Banijska ul. bb, vlasnika dipl.ing. Jasmina Karabegovica iz Bos.Novog, te. 00387 37 310-886, mob. 061-751-954, e-mail jasminizba@yahoo.com. Uslovi za nabavku ostaju isti kao i za prvu knjigu, kao i cijena knjige.

  avatar

  21.06.2010. (17:01)    -   -   -   -  

 • srbin

  Ovdje je više od 90 % nepismenih. Da bar niste iz škole sa časova bježali. Pozdrav iz Novog Grada.

  avatar

  19.02.2011. (01:12)    -   -   -   -  

 • Istina uvijek pobjedjuje

  Drage nase Novljanke i Novljani, cestitim Srbima svaka cast , oni cuvaju obraz multietnickog grada Bosanskog Novog, dok cetnici i njihovi kvislinzi (izdajnici svoje drzave Republike Bosne i Hercegovine) i dalje balegaju svoje gadosti, ali MI SMO VESELI I SRETNI, jer je i druga nur-knjiga ISTINE - nasa zavicajna monografija zavrsena i u prodaji.
  jOna e zbog krize vlade i budzeta u BiH mnogo kasnila, ali je napokon jednoglasno prihvacena, odobrena i odstampana !!!
  Ona izgleda zaista fenomenalno i po sadrzaju i po grafickom designu, a ima sto stranica više od prve (304 na finom papiru za kolor stampu).

  Knjiga ima četiri vrlo zanimljiva poglavlja i izvrsne priloge tridesetak
  uglednih saradnika, s ukupno 140 clanaka i 290 fotografija u boji i CB,
  zbog cega je izrada bila teska i skupa, ali ona zato za nas Novljane i
  nase potomke ima zaista veliku i trajnu vrijednost !

  Ja sam kao autor zavrsio i veci dio sadrzaja trece knjige ali bih vas molio
  da mi na moju e-mail adresu ili telefon posaljete vase zelje, ideje, savjete
  i dopune, jer je to zavrsna knjiga moje trilogije! Neki nasi mladji novski autori
  su vec prihvatili u amanet da se spasi od zaborava onaj skladni zivot u nasem
  prelijepom gradu na Uni i Sani, pa vrijedno pisu i vec objavljuju svoje nove
  knjige. Aferim i - bilhajr!

  Ova knjiga se narucuje kod izdavaca Trast d.o.o. u Bihacu kako pise u
  njegovom oglasu, ali neki kupci je mogu dobiti pod istim uslovima i preko mene, jer sam ja umjesto autorskog honorara dobio jedan broj knjiga.
  Neki od vas su to vec ranije ucinili, na cemu im jos jednom toplo zahvaljujem,
  pa ce ovih dana dobiti svoj primjerak.
  Znam da ce biti zadovoljni i to me jako veseli.

  Knjigu najpovoljnije mozete kupiti u BiH i Hrvatskoj po cijeni od 50 KM ili 200 kuna, na promocijama koje počinju 30.3.2012. ili kod izdavaca, autora ili
  u IVZ Bosanski Novi, a za strane zemlje je cijena veća zbog skupe avionske postarine, pa je potrebno uplatiti u posti preko Western Uniona (ili slicne agencije) ukupno 50 dolara ili 40 eura (za jednu knjigu i avionsku postarinu)
  na adresu: Ante Milinović, Vile Velebita 8-B, 10141 Zagreb, Croatia, a obavijest o tome javiti na moj e-mail , ili na moj kucni telefon 00385-1-287-5805.
  ***********
  Ta uplata preko Western Uniona ili druge agencije je najbrzi i najlaksi nacin,
  a drugi nacin je uplata na devizni racun u PBZ –
  Privredna banka Zagreb, Rackoga 6, (uz jos vecu taksu??)
  i uz ove podatke koje propisi banke traze:

  1) Prezime i ime: Milinovic / Ante
  2) Adresa: Vile Velebita 8 B, 10040 Zagreb-Dubrava
  3) IBAN: HR60 2340 0093 2022 2901 2
  4) SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d. Rackoga 6, PBZGHR2X
  Za uplate u Hrvatskoj vazi broj kunskog tekućeg računa
  3202229012, a adresa i IBAN su isti.

  Treci nacin je uplata postanskom uplatnicom na istu adresu stana
  ili pismom na istu adresu stana, ali novac treba obloziti debljim papirom,
  da ne bi «ispario» jer je to dosta rizican nacin.
  Selam i pozdrav Tebi i Tvojima od vaseg profesora Megiusa!

  PS: Imamo jos i neprodatih prvih knjiga, po istim uslovima.

  avatar

  09.03.2012. (14:43)    -   -   -   -  

 • Istina uvijek pobjedjuje

  VELIKI USPJEH DRUGE KNJIGE NOVSKE TRILOGIJE
  U petak, 30.03.2012. godine je u Zagrebu, u prepunoj dvorani Bošnjačke nacionalne zajednice (BNZ) održana nezaboravna promocija druge knjige Bosansko-novske trilogije (BNT) autora mr.sc. Ante Milinovića, koju je otvorio predsjednik BNZ prof.dr. Sead Berberović i srdačnim riječima pozdravio autora. U tom istom pozitivnom duhu je nastavio glavni promotor dipl. arheolog Enver Mulabdić, dok je Elvif-ef. Vakufac poslao vrlo pohvalnu pismenu recenziju sa stajališta IVZ. U nastavku su tri interpretatora (Dalija Muftić-Milonja, Rasija Blagajčević i Admir-ef. Muhić) pročitali nekoliko zanimljivih dijelova knjige, a sve prisutne je razveselila bosanskim melosom grupa sjajnih solista i svirača iz ansambla «Bosana» dirigenta Fuada Ahmetspahića, profesora iz Zenice. Prisutni Novljani su s velikim veseljem pozdravili objavljivanje ove izvanredne fotomonografije, čije je težište na opisu i čuvanju lijepih starih tradicija bosanske urbane kulture u gradu na Uni i Sani, zbog čega je obogaćena s gotovo tri stotine ilustracija i oko četrdeset priloga saradnika o raznim atrakcijama tog života koji odlazi u prošlost.
  U svojoj ocjeni Elvir-efendija Vakufac, glavni imam IVZ Bosanski Novi, je s velikim zadovoljstvom zaključio da je u prvom biseru ove vrijedne biserne niske autor naučno i bez mnogo emocija zabilježio najvažnije historijske fakte, a da u ovom drugom biseru on otvara svoje srce u potpunosti, vrlo emotivno ulazi u stariju i noviju prošlost našeg kraja, s velikom ljubavlju prema bosansko-novskom zavičaju. On je posebno pohvalio autora za postignutu potpunu vjerodostojnost opisa starih vjerskih i drugih bosanskih običaja u Bosanskom Novom i okolini.
  Autor trilogije je namjerno izbjegao dosadni oblik klasične historiografske knjige sa suhoparnim stilom i odabrao naučno-publicistički oblik bogato ilustrirane monografije s tematski zaokruženim poglavljima koja su pregledno podijeljena na podnaslove, s težištem na brojnim atrakcijama zavičajne prošlosti, naročito u nekadašnjem svakodnevnom životu njegovih građana, što je glavni svjetski trend u suvremenoj historiografiji. Ta je princip autor u potpunosti ostvario i u prvoj i u drugoj knjizi.

  Naša je dužnost da te tradicije ne budu zaboravljene, jer je stara istina da «što se zapiše - pamti se, a što se samo pamti - zaboravi se!» Na nama je da sa novim naraštajima nastavimo tim putem, koji je trasirao magistar Milinović, a najmanje što svaka novska porodica u dijaspori može učiniti je da nabavi i u svojoj vitrini ima tu lijepu trilogiju i ponekad je s uživanjem prelista sa svojim potomcima. Njoj se već pridužuju i vrlo vrijedne knjige mlađih novskih autora Nijaza Kapetanovića, Hasana Šuvalića i drugih. To je još jedan razlog više da se razgrana i oplemeni već sada vrlo zanimljivo virtualno druženje Novljana na FB internetskoj mreži, kao sjajan način da se održi čuveno novsko zajedništvo i u njega uključe i mlađi naraštaji, kako ne bi zaboravili svoj jezik i svoj zavičaj U tome plemenitom cilju već sada imaju veliku ulogu naši zavičajni klubovi u Americi, Australiji, Kanadi i europskim zemljama, uključujući reprint tih knjiga. Zato su recenzenti i svi prisutni na promociji od srca poželjeli magistru Anti Milinoviću još mnogo zdravlja i uspješnog rada na dovršenju trećeg dijela „ Bosansko-novske trilogije“, koju (ako bude plemenitih sponzora) s nestrpljenjem očekujemo već krajem ove godine.

  avatar

  07.04.2012. (12:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...