Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • praktikum

    kaj ti je? :) meni je to već dugo vremena ukazom zabranjeno, naime moja ima 18 godina :)))) tu i tamo uspijem probit štit, ili čekam da Gospođica sama dođe po buketić nježnosti :))))

    avatar

    25.11.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    Nasljednik je na sam 16 rođendan jedva otprio zagrljaj majke koja ga je rodila.. pih!

    avatar

    25.11.2008. (19:49)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Svakako najprije dom, ali i društvo rađa nasilnike.

    avatar

    25.11.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  • *****

    U nekim obiteljima najprije treba doći do razine da se razgovara o školi, treninzima i obvezama. Roditelji dođu doma, šutke sjede za stolom dok jedu, sjednu pred TV, a djeca za kompjuter i dan je gotov.
    Stoga sam mišljenja da je svaki oblik komunikacije vrijedan. No, oni koji su došli do razine razgovaranja o svemu što se djetetu događa, doći će i do razine nježnosti i ljubavi. Za njih se ne brinem.
    Više me brinu obitelji u kojoj nema ni osnovne komunikacije. U njima se rađaju najveći problemi.

    avatar

    25.11.2008. (22:00)    -   -   -   -  

  • smotani

    drage moje....vi ste te koje morate podići glas!!! Ja, ja ću uvijek biti uz Vas....kao podrška, kao pomoć...i ne, nisam sam......samo polako, širenjem ovih misli, počev i od ove virtuale, utječimo svi..zajedno....na one kojima su te riječi namijenjene...jednog po jednog zapitajmo.... koji mu je gušt iskaljivati se nad slabijim, nad ženom? djetetom? Pokušajmo probuditi zamrle osjećaje, tu međusobnu otuđenost.........................
    drage moje...želim da što manje pišemo o ovome, da za to nema potrebe, da smijeh, sreća, ljubav i radost zavlada mislima svih, baš svih!
    topli pozdrav svima!

    avatar

    25.11.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Istina je što reče @suzette da se tinejđeri ne daju ni grliti, ni ljubiti, i moji su takvi.Ipak ima trenutaka kad se opuste i kad im je potreban zagrljaj. treba znati osjetiti te trenutke kad nas oni trebaju, bez obzira koliko godina imali.
    No, naravno da najviše nježnosti, poljubaca, zagrljaja treba pružati u dobi do puberteta. Tada sve primaju i tada to pada na plodno tlo.
    Žena se u prošlosti izborila za svoja prava i još uvijek se bori, na svakom koraku treba dokazivati da je vrijedna poštovanja. Žene koje trpe nasilje, ustrašene su do srži i mnoge to skrivaju, ne traže pomoć, jer se boje da će biti i gore za njih same, ili za njihovu djecu. Mnoge ostaju u tom odnosu, jer se boje da će nasilnik nauditi djeci. Pristaju biti žrtve i tu im treba najviše pomoći - ukazati im, uvjeriti ih da nisu i ne smiju biti žrtve iživljavanja i maltretiranja.
    Nažalost, društvo nema baš previše sluha. U Splitu je npr. moralo biti zatvoreno sigurno sklonište za žrtve nasilja (najčešće su to žene s djecom), zato jer Udruga nije imala sredstava da ga održava, a oni koji mogu i trebaju pomoći nisu imali sluha da pomognu.
    Zaista, gdje je nestao taj čovjek - the human?

    avatar

    26.11.2008. (18:12)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    27.11.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...