Komentari

smisao-zivota.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • teuta

    Nisam se još susrela s tim potpisom o kojem pišeš tako da ne mogu ništa pametnog napisati ali po nekoj mojoj logici to je, u najmanju ruku, čudno. Zaista ima nelogičnosti od kojih se ne možemo, nažalost, zaštiti.
    Pozdravček i cmokkkk.

    avatar

    20.11.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • Alen.vz

    Za takav potpis još nisam čuo ali da je čudno je. Ja na to nebi nikada pristao! Pošto sve svoje pare držim u svom novčaniku nemogu me ni prevariti! Nekada sam imao kreditne kartice koje su me skoro došle glave i zato sam ih sve prerezao i sada trošim samo onoliko koliko zaradim!!!

    avatar

    21.11.2008. (23:21)    -   -   -   -  

  • walkingcloud

    Ja sam također prije nekoliko godina bankama otkazao vjernost. Sjećam se tada su u saboru izglasali da banke imaju uvid u naše dosjee od Mup.a, čak i informacije koje su policiji nedostupne., ne bi li po tome kreirali svoju politiku prema nama. Dobro je netko rekao, Kajin, mislim., da su u ovoj državi banke svete krave.
    Sve smo manje slobodni, vjerujemo u neki prirodni poredak stvari, ali već ga odavno nema., a i moć koju si povremeno umišljamo ništa ne može promijeniti., skoro pa ni za nas same.
    Misliš li da postoji nada i način da se oslobodimo:?

    avatar

    21.11.2008. (23:57)    -   -   -   -  

  • zardoz

    Tjah, mogu se samo složiti.

    avatar

    22.11.2008. (08:33)    -   -   -   -  

  • ona_koja_radi

    o super... to s tim potpisima nisam još doživjela, al to doista nije ni najmanja fora. neka mi se dogodi npr. neka labilna radnica u nekoj banci, nakon svađe sa klijentom i šefom odluci otici na bahame, skine s diska moj potpis, digne kredit i ode ona. a ja se ostatak zivota kunem da nisam dignula kredit i redovno ga plaćam... E NE MOŽE! JA HOĆU NA BAHAME! :)

    avatar

    22.11.2008. (13:15)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    @svima
    Zahvaljujem na komentarima. Što činiti kako bi u sustavu u kojem živimo bili što slobodniji? Svijetom se upravlja novcem, a tko ima novac? Banke. One su gospodari svijeta u kojem živimo. Kada te banke stvaraju dužnike, one osiguravaju svoju vlast zarađujuči na kamatama još više novaca, i zato im je cilj da daju što više kredita, i stvaraju što više dužnika na svim razinama društva, od države do svakog pojedinca. Protiv toga se možemo boriti tako da se ne zadužujemo, da ne uzimamo kredite, da ne koristimo kreditne kartice, da ne ulazimo u dopušteni minus, a ako smo u mogućnosti da uopće ne koristimo usluge banaka, da iz banaka podižemo gotovinu s kojom stvarno raspolažemo i samo se s njom koristimo, da bojkotiramo banke koliko god smo to u mogućnosti... I to je početak...

    avatar

    22.11.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • Đus

    tematika mi je već duže poznata, pogotovo ovaj zadnji dio s bio-čipom.
    i slažem se s tobom. sustava kontrole je sve više, sve su lukaviji i sve ih je teže izbjeći.
    tako da uopće ne volim raspravljati o slobodi, jer ona danas više-manje (ovisno o kojem aspektu života govorimo) ne postoji.
    svi smo robovi, samo što nam govore da nismo kako se ne bi pobunili.
    a retci iz Otkrivenja su i više nego zanimljivi, zar ne?
    ja osobno ću rađe imati prepun novčanik u džepu nego dati se čipirati kao životinja.
    preventive radi.
    pozdrav!

    avatar

    22.11.2008. (14:20)    -   -   -   -  

  • Alen.vz

    Banke su još gore od nas zato je i došlo do svega ovoga! Nebi ja njima dao nikakovu pomoć nego bi ih otkupio za kunu ka šta so oni otkupili naše banke za badava i sada nam donijeli krizu.

    avatar

    22.11.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • borgman

    kada bih ti rekao kako je stvar još gora. Prije 5-6 godina HR vijesti su prikazale novo dostignuće kojim se na jednom mainframe-u uvezuju svi podaci carine, MUP-a, porezne, socijalnog, (jedino nisu nabrojali zdravstveno). Prije godinu dana je zdravstveni karton izgubio na svojoj tajnosti nakon zahtjeva osiguravajućih kuća i banaka za definicijom "crne liste" neplatiša i rizičnih uzimatelja kredita.
    Dakle, moja priča o čipovanju nije SF. Ljudi koji su čipirani svojom voljom, neka im. Čuo sam i kao je jedna od tajnih službi čipirala svoje i stavila takav sustav nadzora.
    Potpis na bilo čijem disku je suludo sr.nje! Mogućnost manipulacije je toliko velika još od doba laserskih printera u boji, a ovakvo POKLANJANJE osobnosti BANKAMA, nad kojima nema nitko nikakav nadzor... je u najmanju ruku protuzakonit.
    Naravno, moje i tvoje mišljenje Velikom Vođi i ostaloj bagri ne znači ništa... oni su trenutno zauzeti guljenjem "banane", umjesto poduljih zatvorskih kazni radi veleizdaje.

    avatar

    24.11.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Nije mi nešto jasno? Čemu taj potpis koji se ubilježio u sustav? Naravno da se može krivotvoriti, ali opet isto pitanje - čemu?

    avatar

    26.11.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Svako vrijeme nosi svoje breme (mislim da sam upravo to već negdije danas napisao). Znaš i sam da skoro više i na vlastiti komp ne možeš uči ako ne upišeš ispravnu lozinku, da idem u krajnosti. Veliki sistemu želeči uvesti vlastita osiguranja nastoje na definirati matematički. U takvoj definiciji više nema mjesta ni jednom suvišnom ili manjkavom znaku. Ili te ima ili te nema. Koliko su neki postupci temeljeni na zakonu druga je riječ. Naši su potpisi o otisci i tako već pohranjeni čim smo izvadili osobnu.
    Pozdrav u ime oboje.

    avatar

    30.11.2008. (11:09)    -   -   -   -  

  • Gothic Utopia

    evo u splitu su upravo uvode pokazne karte sa čipom, preko čipa prate broj učinjenih koraka i broj prođenih km i na taj način naplačuju...odjeba san to drzin se stare pokazne.

    na ovu temu pogledaj te dok. film zeitgeist...podjenjen se u 3 djela prvi govori o religijama, drugi o napadima na blizance a treci o bankarskim kompanijama i čipovima

    avatar

    06.12.2008. (17:16)    -   -   -   -  

  • andrej

    Odličan članak.
    Što se tiče čipova, velika većina nas dobrovoljno nosi čipove. Kolega s posla je radio u VIp-u i kaže da oni u svakom trenutku mogu locirati korisnika (ako je mobitel uključen). Šta će nam čipovi kad imamo mobitele, a i za očekivati je da će nam te čipove zamaskirati u nešto što služi nekoj drugoj svrsi.
    I ja sam gledao Zeitgeist i preporučio bi ga svakome (Zeitgeist Addendum mi je bolji od prvog dijela).

    avatar

    17.12.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...