Komentari

akst.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • tičerica

    čini se da nam je ovih dana isto na pameti...
    mene muči to što uživam u razredu (zbilja sam se pronašla u tome, izuzev ocjenjivanja), ali ne uživam u pedagoškoj dokumentaaaacijiiii (sablasan prizvuk). a udajem se iduće godine. ne znam baš da će nam uživanje riješiti pitanje grijanja i benzina. a neće mi biti ni pretjerano zadovoljstvo jesti krumpir-paprikaš i krumpirom tijesto. a neću ni od uživanja i zadovoljstva kupiti namještaj niti platiti režije... pa se pitam koji sam k... studirala i patila se i krv pišala (doslovno, na hladnim kolodvorima kao student-putnik više puta divljački nahladila urinarni trakt), kad ću svejedno raditi za crkavicu (jer to će postati kada nam zamrznu plaće a cijene nastave divljati) koju će mi pojesti inflacija, i svejedno morati kopati baštu (što sam se zarekla da nikada neću)...

    avatar

    16.11.2008. (14:16)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    Ništa, čini mi se da ne gine saditi grincajg, rotkvice i ostale dogodovštine :)

    avatar

    16.11.2008. (14:43)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    Kao što bi velika pčela rekla maloj: "Eeeee...!"

    avatar

    16.11.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • Karota

    Vidis, klinci su ti barem toliko krasni da ti kazu kako te ne daju ;) , a sad zamisli da ti je uz mizeriju od place jos i tlaka radit taj posao.

    Sadjenje povrca je kul. Povrce ujutro, citanje teorije navecer. To mi je plan B. Plan A se zove "glumim kucanicu i citam teoriju" i ukljucuje udaju za bogatog ferovca :D al kako nikad od mene postene sponzoruse, cini se da cu se ipak morat priklonit planu B. Mogu i radit u struci, al struka mi je toliko mizerna da su vece sanse da se udam za bogatog ferovca. :))) Uglavnom, povrce sigurno nema roditelje mesare. I suti :D

    avatar

    18.11.2008. (23:13)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    hehe. dobra ti je ova fora s bogatim ferovcem! a da možda i ubozir uzmeš slastičare? ni njima ne ide loše, a k tome ti može i kolače kuhati. gdje ćeš bolje! :)

    avatar

    19.11.2008. (15:40)    -   -   -   -  

  • tičerica

    akademac, kolači se PEKU. :D rofl!
    e, da sam ja bila pametna dok sam bila mlađa, pa slijedila karotin plan rada... imala sam frenda koji je, ispalo je, bio lagano zatreskan u mene. e, on je sada bogati ferovac. kao apsolvent honorarac je na pola radnog vremena imao duplu moju plaću (s putnim troškovima uračunatim), a bojim se i zamisliti koliko sad zarađuje. e, di mi je pamet bila... ;D

    avatar

    19.11.2008. (22:54)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    no, dobro! može se i meni koji lapsuz dogoditi!! ;)

    kak bi neki rekli - nije sve u novcima. ima nešto i u kolačima! ;) hehe

    avatar

    20.11.2008. (17:55)    -   -   -   -  

  • Karota

    I u cokoladi!!!

    avatar

    21.11.2008. (01:03)    -   -   -   -  

  • Bernardov riff

    Nekoliko puta sam od strukturnjaka raznih vrsta čuo ono genijalno: Pa u prosvjetu se ne ide radi novaca! (joj dečki, kaj bu proračun rekel!)
    Tako je!
    I, kako reče jedan moj znanac: Kad zima stisne, ljubav ne grije!
    A najluđi mi je bio jedan ministarac na seminaru, kad reče: Nama je cilj postići takvo stanje da učitelj, kad na stol dobije ponudu recimo banke, da ide tamo raditi za petnaest tisuća, kaže: ne, hvala, ja ostajem u školi!
    Kakav se gromoglasan smijeh prolomio u dvorani!
    I ja tezgarim, i mnogi kolege također.

    avatar

    25.11.2008. (07:17)    -   -   -   -  

  • imam dakle jesam,mislim d

    Povjesno gledajući:A da niste malo zaglupili i deprimirali djecu pa danas imamo malo obrazovanih.I oni kaj su obrazovani,možemo slobodno reći,ono Matoševsko:"..diplome u rukama budala.."Imam djecu,i zlo mi je na roditeljskim sastancima kada slušam političke parole i poruke...Isto je kao i prije samo što umjesto Marksizma imamo drugačiji naziv.Nešto kao Franjizam.Ostanite podobni i gologuzi i svi će u budućnosti postati takvi jer je takve mnogo lakše gu.....He,he.. Mesar će najduže opstati.Znate ono o hranidbenom lancu...

    avatar

    25.11.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    To što ti takve stvari slušaš na roditeljskima ne znači da su kod svih takvi. Podoban sam toliko da sam se morao odseliti na drugi krak hrvatske da uopće počne raditi. Lijepo li je biti nepodoban, zar ne?

    avatar

    25.11.2008. (19:57)    -   -   -   -  

  • imam dakle jesam

    I znači savjet je:odseliti se.Moj savjet je da se udružimo pa nek se oni sele u umobolnice.A što se tiče siromaštva,evo slijedi jedan citat iz jednog filma(ne mogu se sjetiti naslova) koji me osobno živcira:"Siromaštvo je stanje duha".Živcira me jer je tamo prikazan tako da se misli na materijalno a radi se o dječijem filmu.Jezik mi je otpao objašnjavajući djeci značenje i pravi smisao.Mnogi,na žalost(oni izhipnotizirani TV-eom) žive u tom uvjerenju.Nek ti bude za sada utjeha bogatstvo duha, a za budućnost trebali bi svi zajedno se malo trgnuti iz sna...
    Oprosti na generaliziranju.
    Lijep pozdrav

    avatar

    25.11.2008. (23:05)    -   -   -   -  

  • imam dakle jesam

    Obet ja!Evo ovako:
    Ravnatelje škola i vrtića postavljaju lokalni mjesni odbor koji je uglavnom u načelu sastavljen od tipova čija je stranka na vlasti, kojima je jedini motiv života u se,na se i poda se.Neki članovi imaju završenu samo osnovnu školu .Sastaju ses ravnatelji-ma/cama,banče,kurvaju se okolo po vikendicama,a bilo je ludih tuluma i po vrtiću gdje su ujutro čistaćice čistile njihove bljuvotine,kondome itd. i da ne nabrajam koliko su neki ogavni i prema vlastitim obiteljima.Neko im je anonimno prijetio pa su se sad preselili u kleti.Te kurve i kurviši su inače oženjeni ljudi.Ništa njima nije sveto.
    Uglavnom se na tim tulumima odlučuje tko će koga podržati,tko će raditi u njihovoj,a ne našoj školi i ostale smicalice.S njima uvijek su i naši "dragi" sa socjalne skrbi.Narod se ulizuje jer neki žele mjesto čistačice,kuhara ili domara,ili žele uvaliti svoje djete koje je završilo pedagoški.Koja mizerija!Tako su zaposlenici(cca.petina kvarta) ucjenjeni i nemoćni jer su uglavnom htjeli to ili ne postali vezeri.
    OVAKO:Zato se trebamo udružiti i zahtjevati da svi zaposlenici i svi roditelji odlučuju tj. tajno glasaju tko će biti ravnatelj škole ili vrtića ,Da se kandidiraju po svim demokratskim i profesionalnim principima,a ne ovako:po stranačkim,i po babinim i stričevim principima.Riba smrdi od glave,pa treba stisnuti glavnu ribu da nam to ozakoni.Jer ovo je sramota da društvo postaje kao životinjski hranidbeni lanac.Mesar iznad profesora!Vi ne možete zaobići ravnatelja,ali ovakvi ravnatelji neće nikada pomaknuti prst ako ne vide svoju osobnu promidžbu a to je pošto poto zadržati tu famoznu direktorsku fotelju.Ta fotelja je njihov identitet,iza tog identiteta je mali čovječuljak kojeg ne bi ni pogledali jer ga ne bi primjetili.Oni su bez toga ništa i zato se očajno svim pipcima žele zadržati.Vi ste mladi i ako se mirite sa ovakvim stanjem,kad osnujete obitelj i dođu djeca,morati ćete konobariti ili pitaj boga što drugo, da prehranite obitelj.Nećete se smijati,biti ćete umorni,biti ćete depresivni kao većina nas.I vaša djeca će trebati budućnost.A ja,radije ću se ubiti nego da se selim.U koji krak Hrvatske da se ja selim?Za sada se samo svađuckam na tim rod.sastancima.
    Pozdrav iz noćne smjene

    avatar

    26.11.2008. (02:12)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    Jasno mi je o čemu ti pričaš... Ne mogu se složiti s tobom da se treba radije ubiti nego seliti (prema tome bi se pola SAD-a trebalo ubiti, ako ne i više). Stvar je u tome što kriterij zapošljavanja (trenutno) nisu kvaliteta, znanje i ideje za posao koji obavljaš nego nekakve druge stvari. Upravo zato ću se ja radije odseliti negdje gdje će cijeniti moje akcije nego nekoga moliti (ili nedajbože potkupiti) kako bih dobio posao u rodnom gradu. Tamo su se potrpali svi koji nisu od tamo. Nije da mogu nešto puno učiniti protiv toga što su najgori studenti pozapošljavani po najboljim mjestima. To je odluka ravnatelja i nikog drugog. Mogu napraviti scenu i završiti u novinama. Baš me zanima tko bi me onda zaposlio. Rijetki žele imati osobe s pedigreom izgrednika. Znaš kako se nekada reklo - nemoj da talasaš!

    No, opet nisu svi ravnatelji isti i ne treba generalizirati. NA dva mjesta na kojima radih imadoh vrlo pozitivna iskustva što me je i začudilo jer sam i sam došao sa stavom da muljaju čim zinu. Rekao bih da puno više ima mutnih poslova u većim gradovima. Tamo je i pritisak na radna mjesta veći.

    avatar

    26.11.2008. (20:06)    -   -   -   -  

  • imam dakle jesam

    Pa ja sam iz najvećeg grada koji postaje teška primitivna selendra!Gledaj,hvala Bogu da nisu svi isti.Pa ja govorim o jednom kvartu.Takve pojave bi se iskorijenile kada bi neposredno građani odlučivali.Prvi korak nam je udružiti se u neku udrugu koju će podržavati i roditelji i učitelji.Jel ti je jasno da vi ne možete bez nas i mi ne možemo bez vas.
    Bok

    avatar

    26.11.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    Jasno da ne možemo djelovati odvojeno. No, nitko me ne može uvjeriti da moja karijera treba ovisiti o mišljenju jednog roditelja i tome jesam li znanje djeteta ocijenio onako kako on smatra da njegovo dijete treba imati. Ali, svakako se slažem da bi trebali djelovati suradnički i zajedno, a ne na suprotnim stranama kako to već ide danas.

    avatar

    27.11.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • Protiv nasilja

    draga stranputico. hvala ti na javljanju na nas blog. svatko moze pomoci a mozda i za tebe bude nesto. javi se na mail pa cemo o detaljima.
    mare

    avatar

    28.11.2008. (23:11)    -   -   -   -  

  • hik

    hik

    avatar

    29.11.2008. (21:18)    -   -   -   -  

  • obet ja

    A sad mi te ža
    što živaca nemam ja
    pa mi te ža.(imam neki živčanitis,više volim parne datume,he,he)
    Slušaj ovo ti je pouka.I to svima reci da nas ima i takvih.Ne šaljem ja djecu u školu radi ocjena nego radi znanja i stjecanja radnih navika.Povijest je učiteljica života.Vrlo je važno neiskrivljeno prenositi povjesne činjenice.Učite ih kritičnosti.Ne djelite svijet na crno i bijelo jer će početi sanjati crno-bijelo.A sada počinje sat pecanja:Nikad ne vjeruj debelim šefovima i njihovim medijima.Kada oni kažu: Kupujmo tunguzijsko ,Prijevod:prodajmo tunguzijsko.Treba privući strani kapital,oni ga odvlače da bi što jeftinije oni kupili.Treba štedjeti-drži u čarapi.Sve čitaj obrnuto.Tko tebi može narediti da ti ulažeš kapital baš ovdje.Leglno možeš ulagati i negdje drugdje.Zašto mi ne bi privukli dividendu k sebi kao Ameri,tj. Židovi(koji su vrlo obrazovani) pa je trošili ovdje.Kod nas dođe mjesečno dva-tri čovjeka koji to kuže.Savjetuj se s brokerom u nekoj najbližoj banci,dal je legalno kupiti strane.Naš narod je neobrazovan ili je hipnotiziran porukama medija(to čine svi imperijalisti svijeta,a najbolji su u tome SAD:sve u celofanu "rodoljublja")Evo od danas skupljaj povjesne činjenice na ovom linku i provjeri kolika je bila prije dva tjedna:
    http://markets.ft.com/tearsheets/performance.asp?s=F:NYQ.Ne zaboravi:kada igraš rulet ne stavljaj sve na jednu kocku.(znalo se desiti npr.9.rujan-tko je normalan to očekivao?Zar ne?)A i ne moraš igrati,slobodno promatraj kraj stola.Ne napuštaj svoj posao koji voliš.Evo, sad smo se udružili na neki način.Sat budućnosti:Mislim da trebamo postati socijalnoosjetljiva zemlja referenduma.Primjer Švicarske.Treba prepisati od njih,smisliti, što ja znam,nešto da ne ovisi o tome koliko je tko dao petica.Ma mislim da nisu ljudi toliki kreteni.Treba objasniti da smo u simbiozi.A što se tiče o.dohotka prosvjetara,polaganja drž. matura,lošeg programa,igra oko kniga tj. izdavača i ostalih problema o kojima ti znaš više nego ja:Trebamo im objaviti barem neku peticiju s tisućama potpisa svih nas i poručiti im: Ne!Dosta je toga!
    Napravi s ovim komentarom isto kao i s ona dva predhodna.Jesi li čuo onu vijest o onom tipu što je na facebooku pisao o debelom šefu.Trebali bi drugačije komunicirati...U stvari kako hoćeš.Bok

    avatar

    30.11.2008. (03:03)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Simpatično napisano. :)
    Pouka je u tome da ne treba trčati za novcima, a k tome ne treba obavljati posao jednolično i bez ikakve volje. To jesti, biti mentalitet žrtve koja karakterizira osobu čiji posao obavlja kako joj je u opisu navedeno, bez ikakve energije i jednoličnim pristupom obavlja radne zadatke. ;-)

    Kada bih imao i malo novaca, trudio bih se ne ograničavati se i kupovati kolače koje najviše volim. :))

    avatar

    30.11.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • imam dakle jesam

    dominic-nije sve u kolačima.Možeš si priuštiti koju knjigu ili putovanje,kazalište ili običan provod s prijateljima.Ne želim da samo egzistiramo.Pa nismo biljke

    avatar

    30.11.2008. (16:38)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    Apsolutno se slažem!

    avatar

    30.11.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • lektira

    lektira
    lektire
    lektirice
    referati
    državna matura

    avatar

    24.01.2009. (00:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...