Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • NEMANJA

    Ovo je Loretta Lux. Dolje je - fascinantno, zar ne? - Christophe Gilbert.

    Što se tiče Blechtrommela, može se pogledati i na ovom mjestu.

    avatar

    13.11.2008. (12:03)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    BTW, Pero, što misliš o hrvatskom povijesnom bankrotu? Ne mislim samo na ishod 1945., ni na 1941., mislim ponajprije na dva autohtona totalitaristička dvadesetostoljetna zla? Kod nas je naime i komunizam i fašizam bio endemičan, na nesreću. Kakav narod!

    avatar

    13.11.2008. (12:17)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Khm, Hrvatska je propala kada se u tridesetima zatvorila vrata mladima u politici.
    Starcevic je oko sebe skupljao frisko stasalu gradjansku klincadiju, tamo nekakve ucitelje, pravnike, raspope i slicnu ekipu cije su obitelji tesko sakupile para, pa djecu poslalo na skole u Zagreb, Bec i Prag, a ovi su se, umjesto da idu u crkvu, bavili su se politikom. Citanje "skodi" u toliko jer potice covjeka da misli, svaki misaoni proces, obicno tjera covjeka na akciju, a to su ti ludi steklisi. To je druga polovica 19. stoljeca.
    Onda je opet Stjepan Radic previse citao, pa malo palio zastavu, pa je Starcevic umro, pa ga steralo u inozemstvo, pa se ovaj vratio doma i pokrenuo cijelu naciju u politicki zivot, ukljucivo i klince. Pa su ubili Stipicu, pa je dosao Macek, tip koji se valjda rodio star i zatvorio klincadiji ikakav put u politiku, gurnuvsi klincadiju u ruku komunista i ustasa, jer mladost=ludost=ekstremnost, a Macekov HSS je odbacio kompletnu omladinu.
    Mi smo narod koji vjecno kasni. I Starcevic je apsurd. Kasni za Europom, ali za lokalne prilike je ispred svih, jos i danas je svjez, ja to tvrdim bez zajebancije, ako nista drugo mu se ne zeli priznat, onda po pitanju vjerske tolerancije.
    Ali s fasizmom i komunizmom, mi smo in (i prije sam to pisao), mi smo u duhu vremena, nama su ustase i KPH europska legitimacija, mozemo vikati pa pogledajte Francusku, Njemacku i Italiju, oni su isti kao i mi, imaju svoje komuniste i svoje fasiste.
    S prvom Jugoslavijom, Hrvati su dosli na prag dobrovoljnog samounistenja, pa glupavom logikom u Drugom svjetskom ratu, krenulo se na masovno unistenje drugoga. Ako uzmemo da su Srbi za vrijeme Kraljevine SHS sa zandarmerijom i drzavnom aparaturom provodili teror i isli rastakat hrvatsku naciju, onda je jos tragicnije da smo mi Hrvati, odgovorili istom, ako ne i gorom mjerom s ustasama :(. Jasenovac se ne moze izbrisati, osim dolje kleknut i plakat i derat se "mea culpa", ne zbog Fumica i slicnih, nego zbog sebe.
    U periodu 1861.-1941. jedva smo se uspjeli naci, ali smo u isto vrijeme se pogubili :(.
    Ako su mozda u ovom periodu svi puno citali i svi radili puno sranja, sad je jos gore, sad se ne cita (mozda se i ne stigne), a Sanader me sve vise podsjeca na Maceka :(
    Nemam dojam da sam ista pametno rekao, ali postoji jedna opasnost da se dio mladih opet poekstremi, jer se prvenstveno njihovi roditelji njima ne bave, skole ne mogu, Crkva nece, Starcevic je davno umro, samo ovaj put ekstrem ce ici bez ideoloske podloge, nego nesto u stilu Paklene narance.
    Ali kad se covjek najmanje nada, onda se nesto dobro dogodi.

    avatar

    13.11.2008. (16:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...