Komentari

kabulskeprice.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Amorfia

    da, to nije vijest za naslovnice :/ očito je lakše strpati cijeli jedan narod u isti koš s natpisom "zlikovci"

    avatar

    13.11.2008. (11:01)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    O kako mučna priča. Sirota Malikova familija i on sam.
    Dobro da si to napisala, treba reći istinu.

    avatar

    13.11.2008. (13:03)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    kako hrabar covjek. bas uzasna prica :(
    brinem za vas.

    avatar

    13.11.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • Komsija iz Ichikawe

    Tihi i neznani heroji, kakvih je bilo i bice mnogo...
    Nit' su Hrvati ustase, ni Srbi cetnici, ni Nijemci SSovci, pa izgleda ni Afgani teroristi...pa ni svi Klingonci nisu krvozedne ubice, pogledajmo Worfa npr...
    Samo sto CNN-ove i ostalu bratiju ne zanimaju ti tihi i pravedni ljudi, njih zanima zlo i krv....
    Procitati o srdjanu aleksicu iz Trebinja, slicna a razlicita prica....

    avatar

    14.11.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  • Komsija iz Ichikawe

    Zaboravih pomenuti vojnika Sulca koji je odbio da ucestvuje u streljanjima u Kragujevcu '41. za sta je za nagradu dobio da se priljuci civilima koji su bili streljani....

    avatar

    14.11.2008. (00:55)    -   -   -   -  

  • Nena

    U našim vijestima uopće nema spomena o otmicama u Afganistanu. Za Hrvatske medije taj dio svijeta ne postoji. Stoga zahvaljujem na informacijama koje nigdje ne možemo naći.

    avatar

    14.11.2008. (08:17)    -   -   -   -  

  • biljoteka

    Koliko sam ja slušala i čitala o toj otmici nigdje nije spomenut afganistanackoji je izgubio život braneći stranca

    avatar

    14.11.2008. (09:57)    -   -   -   -  

  • Pajo Pakšu

    R.I.P. MALIK:(
    Na zalost ovakve stvari se dogadjaju i u mojoj domovini ijako mislimo da smo sto svjetlosnih godina ispred afganistana.
    vjeruj kad pane mrak i meni je strah iznjet smece van pa camim kraj prozora sa kesicom cijelu noc cekjajuci da grane sunce i omda pogledam lijevo i desno pa brzo odlozim kesicu.
    dokle smo dosli? da se ni ja ni afganistanac ne osjecamo sigurni u svojoj domovini.

    Pajo Paksu

    avatar

    14.11.2008. (20:22)    -   -   -   -  

  • Saw

    Pa slušaj! Nije baš nešto! Al vrlo poučno? Hahha. Nažalost vakve se stvari često događaju. A što moš. Takav je život. Pun uspona i padova. Iako je više uspona nego padova. Triba se pomirit s tin. Teško...je....teško....vrlo teško..... ma što vrlo...jako teško..... A što moš. Valjda je ovo bila neka utjeha.

    avatar

    17.11.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  • londra

    ja se pitan koliko je Malik pametno postupio...vjerojatno je zna sta mu se sve moze dogodit i s kin ima posla..za mi je...

    avatar

    17.11.2008. (17:15)    -   -   -   -  

  • faganel

    samo san se doša javit. Pročitat ču posli dugo mi je

    avatar

    17.11.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • Iz Nacionala

    Otmice i smrt na ulicama KabulaAfganistanci svoje ministarstvo unutarnjih poslova smatraju gnijezdom korupcije, a bivšeg ministra kraljem zločina

    Nacionalova suradnica u kabulskom naselju Karte Char, na mjestu gdje je ubijena britanska humanitarna radnica Gayle WilliamsKarte Parwan je veliko kabulsko naselje. Sastoji se od četiri dijela, koji se označavaju brojevima. U tom naselju nalazi se stara britanska ambasada, uništena za vrijeme talibanskog napada na Kabul. U naselju osim rijetkih stranih državljana živi i nekoliko generala te Afganistanci gornjeg srednjeg sloja koji su se nekako uspjeli spustiti s okolnih brda i skupiti dovoljno za najmninu.

    U naselju Karte Char prije nekoliko dana ubijena je britanska državljanka Gayle Williams. Williams, koja je osim britanskog imala i državljanstvo Južnoafričke Republike, volontirala je u kršćanskoj organizaciji Serve Afganistan.

    Talibanski glasnogovornik nije gubio vrijeme. U izjavi danoj agenciji France-Presse izjavio je da je Gayle Williams ubijena zbog širenja kršćanstva. Ni mediji nisu gubili vrijeme, te su bez velikih provjera objavili tu vijest, ponovo potpomažući talibansku propagandu. Većina stanovnika Afganistana zna da talibani znaju često preuzeti odgovornost i za djela koja nisu počinili, kako bi dobili još malo medijske pozornosti.

    Iako provjerenih informacija o ubojstvu humanitarke još nema, kabulskim ulicama kruže drukčije priče. Navodno, ubojstvo Gayle Williams bila je obična pljačka. Prema neprovjerenim izjavama očevidaca, motorist je pokušao humanitarki oduzeti ručnu torbicu. Kada je ona pružila otpor, jedan od dvojice motorista izvukao je oružje i ustrijelio je.

    Prema drugoj priči koja kola Kabulom Gayle Williams ubijena je zbog nekog osobnog obračuna, ali trenutačno nema izjava koje bi potvrdile te glasine.

    Gayle Williams radila je humanitarne poslove u Afganistanu, a ubijena je u KabuluIstraga je još u tijeku, a general Monir Mangal, zamjenik šefa sigurnosti pri Ministarstvu unutarnjih poslova, tvrdi da je privedeno nekoliko osumnjičenih. Njihov identitet, zbog sigurnosnih razloga, nije objavljen. Mangal je dodao kako je motocikl korišten u ubojstvu 34-godišnje Gayle Williams pronađen, te kako je to područje zbog istrage zatvoreno.

    Većina Afganistanaca oštro osuđuje ubojstvo humanitarne radnice. Ahmad Anwari, prevoditelj, kaže: “Ubiti ženu je čin protiv islama, ubiti gosta je čin protiv tradicije.”

    Prema strancima kao gostima većina Afganistanaca se odnosi s poštovanjem, bez obzira na razlike u religiji. Razlike uglavnom izazivaju pozitivnu radoznalost, a diskusije izazvane različitostima često postaju sredstvo za širenje vidika i domaćinima i gostima.

    Naselje Karte Char bilo je preplavljeno policijom samo dan prije ubojstva humanitarke. Iz istog naselja dan prije otet je 63-godišnji Homayun Shah Asefi, čovjek koji je bio jedan od vodećih kandidata na proteklim predsjedničkim izborima. Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za taj zločin, a glavni sumnjivci su, naravno, talibani. Farid, vozač koji živi u tom području, rekao je da ulicom kruže priče kako su otmičari tražili milijun dolara otkupnine. To je već treća otmica u glavnom gradu Afganistana u samo jednom tjednu. Novinarka iz Kanade i sin službenika banke Azizi također su oteti. Ni za te zločine nitko nije preuzeo odgovornost.

    avatar

    17.11.2008. (18:56)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Čuvajte se, pusti cvjetaču i pazi na živu glavu, ja se također brinem. :(

    avatar

    19.11.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...