Komentari

iskustvenost.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • rU

    ukinuo bi premijere?
    a gdje bi onda ljubiteljice kazališta pokazivale svoje nove toalete primjerene predstavi: crvena za carmen, bijela za opheliu ... :-)

    p.s. ni ja ne volim kišobrane:

    hey, Big Spender,
    potrošismo sve dane
    i sve noći godine ove,
    trošeći ludo
    i javu i snove,
    ne štedeći ništa
    za kišne dane

    hey, Big Spender,
    nemojmo ni nagodinu
    trošiti pare ...

    .. na kišobrane ...

    avatar

    01.11.2008. (10:55)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    e dragi moj pjesniče..........prisjećam se divnih trenutaka kada smo hrlili na predpremijere i uživali u trenutcima sjedinjenja sa onim što se događalo na pozornici........... da rU ima pravo, ako ukinemo premijere što će se dogoditi sa skupim haljinama........a mi smo na predpremijere dolazili u trapericama i bili beskrajno sretni.......:-)))))

    avatar

    01.11.2008. (11:14)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Je, u pravu si.
    Još nosim traume iz najranijeg djetinjstva kad bi me nona uzela, stavila na autobus ili vlak i putujmo do grada u kojem se daje opera ili predstava za koju je ona bila sigurna da ju moram vidjeti, učiti voljeti.
    Pa me mater i ona upisale u prave i u lutkarske glumice da tamo gubim vrijeme, a mogla san umjesto toga lijepo povazdan skitati po ulici kako i priliči djeci.
    Eh, skoro su me uspjele naviknuti na sve to :)))

    avatar

    01.11.2008. (11:39)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Dobro jutro, dobar dan! Ovdje je sunčano jugo, a to je neki paštroč od vrimena, ali glavno da ne pada kiša jer mnogi ovog vikenda beru masline, a neće ni pokisnuti toalete onih koji večeras misle pohoditi teatar.
    Nisam baš tetralna osoba, pa baš i ne idem tako često u teatar, a na neku premijeru nisam nikad bila, osim na svojoj kad sam zaglumila u omladinskoj predstavi u mom Solinu,za neki važan datum. Režirao nam tada mornar, R.R. iz Pule. Još mi odzvanja u ušima od njegove dernjave, i tada sam znala da to nije za mene. Haha, ali R.R. je sve ozbiljno shvatio i sada je kazališni redatelj o kojem ponekad pročitam neki osvrt u kulturnom prilogu u novinama.
    Dinaji i tebi želim da što prije uspijete ukrasti malo vremena svojih života i krenuti na putovanje u krajeve tvog djetinjstva, a usput posjetiti i najljepšu uvalu njenog djetinjstva. Mislim da bi to bila jedna vrlo isplativa krađa. :-)))

    avatar

    01.11.2008. (11:55)    -   -   -   -  

  • smotani

    istina... nekako smo svi, zauzeti svojim problemima i mislima, sve manje prisutni na tim premjerama ... zašto? ma, baš zato što sada to postaje glamur faca (da ne velim...), i više nije niti bitna predstava nego ko je nazočio premjeri, i da, onda umjesto prikaza scene vidimo bogato napunjene stolove nekakvim specijalitetima.... i pitam se.. da nije pogrešan filmski prilog? I, naravno da svih poslije boli glava... jer računi za taj "domjenak" sigurno su veći od razno raznih sitnica za koje su i režiser i direktor svim snagama uvjeravali cijelu ekipu da nisu potrebni za uspješnost same izvedbe.... da ne govorim o prokišnjavanjima, hladnoći....ali, ono srce koje sudjeluje u izvedbi...ono je nezamjenjivo.. i baš zbog tih srca, a i toaleta koje dame spominju :), potrebne su nama, običnim smrtnicima premjere.... a...za one druge...da bi bili viđeni..premjerni party :)))
    Topli ti pozdrav ostavljam :)

    avatar

    01.11.2008. (12:00)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Evo i mene u posjeti. Evo, pročitao sam današnji post, kao i predhodni, vješto i stručno napisan i protkan finom ironijom. Nisi napustio teatar, jer on je u tebi, a svi skupa smo u velikom teatru, u komediji. Lijepi ti pozdrav upućujem ispod borova posvađanih jugom. p

    avatar

    01.11.2008. (13:39)    -   -   -   -  

  • misko

    Zamisli, poslušao sam tvoj savjet i uopće ne idem u kazalište.
    Sram me bilo!
    A da stvar bude još gora, najbolji mi je prijatelj glumac i redatelj u kazalištu "Ivan Zajc" i da bude moja još veća sramota, godinama mi besplatno nudi karte ...uvjerava me kako su prošla vremena kad se moralo dotjerati za večer u kazalištu, ali se nikako ne mogu zamisliti kako ulazim u kuću umjetnosti obučen u traperice, kožnoj vindjakni i sa tenisicama na nogama.

    Ako smijem reći: odlično je napisano sa krasnom niti ironije koja daje punoću okusa štivu.

    Lijep pozdrav iz kišovite Rijeke.

    avatar

    01.11.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • dordora2

    Prekrasna sličica teatra, ali odmah se osjeća da ju je napisao netko tko istinski voli teatar, pa je čak i fina ironija tu samo da upotpuni sliku.
    Nisam nikad bila na premijeri, ali sam čula od mnogih koji sve znaju o teatru (ili gotovo sve) da je zapravo samo pretpremijera pravi i istinski teatar...
    Srdačan pozdrav ...)))))))))

    avatar

    01.11.2008. (15:23)    -   -   -   -  

  • necutako

    svaki je dan jedna premijera.......
    ....pozdravljm te i zelim ti uspjesnu danasnju premijeru...:)

    avatar

    01.11.2008. (23:28)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    ...a kad ja volim :-))

    ...a kao i za sve stvari koje jako volimo, tako rijetko si ih
    uspijem priuštiti... al* sad su okolnosti malo promijenile , pa ću možda češće ugrabiti
    malo vremena ..
    Osmijeh i topli pozdrav

    avatar

    01.11.2008. (23:32)    -   -   -   -  

  • Webstilus

    Otvoren je novi portal za pisce, umjetnike, novinare i znanstvenike: www.webstilus.net
    Pišite, čitajte što su drugi napisali, objavljujte, osvajajte nagrade!

    avatar

    02.11.2008. (01:48)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    I ja bih ukinula premijere, zašto ? Jer se tada u teatru skupljaju svi oni snobovi željni da budu viđeni... kao i njihove skupe toalete, a mi skronijih primanja, željni predstava, osjećamo se malo izgubljeno. a oni su uostalom i prvi za stolom s hranom, pićem...
    A kiša ? Hahaha , imaš pravo , uništi mi sav trud, cipele, frizuru....no kad bi se predstave davale samo kad se ništa drugo " značajnije " ne događa, teatar bi bio sasvim i nepovratno - prazan !

    avatar

    02.11.2008. (11:10)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Vidim je ovdje vlada sloga !
    Ukinuti premijere !

    S razlogom.

    Lijepu i tihu želim ti ovu krasnu noć ovog po malo čudno toplog mjeseca studenog.

    avatar

    03.11.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...