Komentari

nkdubravamladi.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • neki

    Meni se čini da kod 01. godišta nije problem u velikoj klupi (jer oni ulaze po 2. minute u igru), nego je problem šta neka djeca i roditelji misle da su novi Modrići i Dudui, a onda ne odigraju ništa, kao danas naprimjer.

    avatar

    25.10.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • DDD

    Niti u jednom trenutku nije mi bila namjera dovesti u pitanje kompetentnost trenera Zembera ili mu se na ovaj način miješati u posao. Dapače, mislim da svi treneri ove škole, unatoč uvjetima, rade izuzetno kvalitetno. Ali kako svatko od nas ima neko svoje mišljenje tako je i ovaj blog zamišljen kao mjesto razmjene mišljenja roditelja tj. glasnog razmišljanja.
    Ja mislim da je odlično imati 20-30 dječaka u kategoriji. Kamo sreće da ih je i više. Ali kada na utakmici imate veliki broj igrača, upravo se događa da svi, osim nekoliko standardnih, igraju po 2-3 minute a to im nije dovoljno da se uopće snađu na terenu. A kad biste im pak dali više vremena onda ne bi svi došli na red pa bi bili s pravom silno nesretni. Stoga mislim, dakle to je samo moje skromno laičko mišljenje bez uvrede ikome a kamoli treneru, da bi na utakmicu trebalo voditi manje igrača koji bi imali više prilike za igru. Tako bi svake subote uz okosnicu ekipe igrala druga djeca koja bi uz veći užitak imala i više prilike da se pokažu.
    Inače ne vidim ništa loše u tome da djeca od 7 godina sanjaju da budu novi Modrići ili Dudui. Sumnjam da oni sami imaju neke druge motive upisa u nogometnu školu. Na kraju se nekome možda san i ostvari. A što se tiče roditelja zaista nas ima svakakvih, od jedne do druge krajnosti, ali uz vjerujem većinu umjerenih, ipak smo u prosjeku normalni. Dokaz tome je i ova parlamentarna razmjena mišljenja.

    avatar

    25.10.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • živac

    Djeca 2001. godišta teško mogu misliti da su novi Dudui. Roditelji da. Zagići II su početno godište i tu se situacija (igrač) snima.
    Mislim da preveliki broj zamjena, pogotovo djece koja svojim mogućnostima jako odudaraju, nije dobar. Niti za djecu. Daleko je korisnije postojanje dviju momčadi od kojih jedna igra ligaške utakmice, a u drugoj se djeca "kale" (uče) igrajući prijateljske utakmice. Ili kod brojnog i kvalitetnijeg godišta kao što je '98., ako je ikako moguće, omogućiti igranje u nekoj nižoj lizi. DDD je u pravu.
    Želio bih vam dati primjer iz Njemačke u kome u "E-junioren" godištu igra moj nećak ('99. godište), a otac mu je trener tog godišta. Kao što je poznato oni igraju 6+1 na terenu koji varira od veličine našeg do nešto manjega - ovisno o tome kakav klub ima. U godištu može trenirati najviše 12-tak djece ili se formira nova ekipa. Trener ne mora imati licencu i u 99% klubova (možda su Bayern i Muenchen 1860 izuzetak) taj posao obavlja volonterski - u navedenim mlađim godištima (svaka kategorija ima dva godišta). Od stručnosti trenera bitnije su njegove pedagoške sposobnosti i mali broj djece na treningu - dva puta dnevno po dva sata za '99. godište. Na utakmicu se zovu 2, rijetko 3 zamjene što bi značilo 4 zamjene u našem slučaju. Igraju višekružno pa pobjednici iste jakosne skupine formiraju novu skupinu... Taj sistem znaju i oni počesto mijenjati, prilagođavati.
    Uputio bih vas na web stanicu na kojoj se prate utakmice mladeži u njemačkim ligama. Ja naravno pratim nećaka ali možete snimiti situaciju i u drugim njemačkim pokrajinama navedenim na lijevoj strani stranice čija adresa slijedi - (označite ju i kopirajte držeći tipku Ctrl i kliknuti na slovo c, a zatim označite adresu na vašem pretraživaču i kliknite kombinaciju Ctrl+slovo v). Adresa stranice je http://www.fussball.de/fussball/servlet/content/62. Na njoj kliknite na "E" ili "F-Junioren" i potom na "Kreis Muenchen". Obratite pažnju koliko liga ima i koliko se takmiči momčadi u svakoj. Vidjeti ćete da neki klubovi imaju po 5, 6 momčadi u dva godišta (kao naši zagići, limači, mlađi pioniri...) i da se svi službeno natječu - jasno neki u "E1-stark" ligi, a neki u slabijima (moj nećak je u "U 11 (E3) Süd 14" i to je po snazi druga jakosna skupina u kojoj su na čelu tablice i po mišljenju šogora prejaki su za tu ligu, a preslabi za "stark" ligu iz koje su prošle godine ispali). Stavite to u kontekst Zagreba, broja stanovnika u odnosu na Muenchen i broja klubova (posebice broja momčadi svakoga kluba) koje se službeno natječu. Moj je zaključak da je njima bitno da se čim više djece bavi športom, da se pritom svi službeno natječu (i kod njih su razmišljali o ukidanju tablica ali su se roditelji i klubovi protivili ) i da trener radi s brojem djece koji mu omogućava da ih nešto i nauči - meni je ovo zadnje najbitnije.

    avatar

    26.10.2008. (14:02)    -   -   -   -  

  • dada

    Da to je tamo sve super ali djeca treniraju samo 2 puta tjedno. Svi imaju ujutro skolu. Trener ima uvjete o kojima mi mozemo samo sanjati. Klub u 14. Ligi ima dvije umjetne trave s reflektorima. I trenerima se placaju samo troskovi puta, to je tocno ali oni treniraju klince bez ikakve licence. Ko ce tebi u Zagrebu od trenera raditi svaki dan po 4h i to besplatno? Di ce trenirati sve te kategorije ako ih se stvori?

    avatar

    26.10.2008. (15:42)    -   -   -   -  

  • Novi

    Treba naglasiti da je "B" momčad pobijedila 5:1 ekipu koja je do sada imala sve pobijede, i pokazali su jako dobru igru. Samo tako dalje!

    avatar

    27.10.2008. (07:45)    -   -   -   -  

  • Novi

    Čitam vaša razmišljanja pa da i ja iznesem svoje.:)::)
    Prvo, potpuno je krivo uspoređivati se s Njemačkom ili nekom zemljom koja je puno veča, puno bogatija, i sve naj, naj u usporedbi s nama.
    Bilo bi bolje prilagoditi se uvijetima koje mi imamo, a ne sanjati o nečemu što nemamo.
    A što to imamo? Dva terena u katastrofalnom stanju za djecu, koja su grbava i nemaju travu. Rasvijetu?..pa tko normalan može govoriti da je to rasvijeta...ono nije ništa i tamo se ništa ne vidi. Lopte?...pogledajte s čime vam djeca treniraju....izgleda kao lopta..ali nije. Svlačionice?...prije kao neka ostava za alat. A svi pričaju o nekim rezultatima, pa kako gospodo???
    A šta imamo onda?...Pa najbolju djecu na svijetu!!!

    avatar

    27.10.2008. (08:16)    -   -   -   -  

  • LIMA

    Teško da djeca od 7 godina misle da su novi Modrići i Dudui a i njihovi roditelji takodjer to je još prerano za bilo kakva mišljenja a onaj koji ima takvo razmišljanje i piše takvo nešto na našoj stranici mislim da mu nije mjesto među nama pa ga molim da takvo nešto zadrži za sebe i više troši energiju na utakmicama navijajući za naše malce

    avatar

    27.10.2008. (09:26)    -   -   -   -  

  • živac

    Novi
    bilo bi dobro da još jednom pročitaš što sam napisao. Naime, bogata zemlja ne plaća trenere najmanjeg uzrasta. Ni u toj bogatoj zemlji nemaju svi umjetnu travu. Ima većina. Oni imaju puno bolju organizaciju a to se može i bez novaca. Članarina im je manja nego kod nas - dobro za svake utakmice neki roditelj skuplja dobrotvorne priloge idući od jednog do drugog gledaoca i nije ga (bogatu Njemačku) sram.
    Kažeš da bi bilo bolje prilagoditi se uvjetima koje imamo?! Pa što drugo i radimo??? Ali ako i sam kažeš da se "čupamo" na talent djece i da su nam (u Dubravi, ali na sreću ne i svima drugima) uvjeti katastrofalni onda tražiti da imamo uvjete (čitaj umjetnu travu s rasvjetom) kao i drugi, lopte... ne znači "sanjati" nego tražiti, inzistirati, dobre osnove za rad nogometne škole.
    Kada sam govorio o Njemačkoj govorio sam prvenstveno o organizaciji njihove lige, broju djece na treningu, a to nema veze s novcem - čak im često na službenim utakmicama sude treneri. Sličan primjer bih mogao dati iz Australije koja je bogatija od nas (a koja nije) ali nema razvijen nogomet kao mi. A ipak je puno stvari u organizaciji klubova bolje.
    Zaboravih čestitati "B" momčadi. Moram reči da sam to i očekivao. U nastavku prvenstva pobijediti će i Kašinu i očekujem skok na prvo mjesto.

    avatar

    27.10.2008. (11:28)    -   -   -   -  

  • Novi

    A šta misliš tko če osigurati bolje uvjete za djecu?..i kako?
    Tko bi trebao kupiti lopte?
    Tko treba napraviti umjetnu travu?
    I gdje idu te naše članarine?..i ne zaboravimo da od saveza se dobiva novac za omladinski pogon...
    Spominješ organizaciju...nije to do organizacije do je do mentaliteta i kulture ljudi.
    Zamisli da kod nas sude treneri..::))):.na svakoj utakmici bi trebala biti interventna policija...

    avatar

    27.10.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • DDD

    Prema onome što kažu u klubu, već nekoliko godina ne stižu ova namjenska sredstva. Možda je problem u tome što je prije nekih 12 godina tadašnji GNK Dubrava ušao u neki spor sa gradom oko igrališta u Međugorskoj. Ne ulazimo u razloge i povode, ali spor nikako da se okonča, pa je u međuvremenu osnovan NK Dubrava mladež, koji od tada djeluje na Klaki. Zbrka je još veća kad pogledate neke stranice na internetu. Na jednima se spominje GNK sa sjedištem na Klaki a na drugima NK sa sjedištem u Međugorskoj. Dakle, čini se da su samo rijetki do kraja upućeni u cijeli slučaj. I tako sredstva ne stižu do kluba. Navodno kapne nešto sitno iz Vijeća četvrti, ako se ne varam, a ono što se dobije od ZNS-a to mu se i vrati za troškove sudaca i sl. Što se tiče članarine, predsjednik kaže da ona ne pokriva niti troškove trenera. Pa kako onda funkcionira klub koji ima sve moguće natjecateljske kategorije? Ako netko zna neka i nama javi.
    Ono što mi znamo je da smo osobno ljetos zaustavili gradonačelnika na Klaki da mu ukažemo na problem, a on nas je jasno pozvao da mu se javimo u ured. U uredu gradonačelnika su pak delegaciju kluba i roditelja uputili na gđu. Kuhtu i još nekolicinu odgovornih za sport u gradu. Raprava se je sa uvjeta skrenuta na pravnu podlogu boravka kluba na Klaki, koja, niti nakon nekoliko pokušaja, do danas nije ugovorno riješena. A to je samo kratki sadržaj sage o uvjetima rada nogometnog kluba Dubrava.

    avatar

    27.10.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • Novi

    To je veliki problem...tu se stvarno nezna prava istina, ili se nama ne želi reči.
    Problem oko umjetne trave je i u tome što NK "Dubrava"..kema koncesiju na Klaku..pa tako i nemože raditi nikakve radove...

    Što se tiče sredstava koja dolaze u klub na račun omladinske škole...tu je situacija isto jako nejasna...pa nebi komentirao...
    ali ako predsjednik kaže da članarine ne pokrivaju plače trenera..i to mi je isto malo nejasno...nebi se s tim složio...

    što duže razmišljam o ovom svemu vidim da mi je sve manje jasno....puno je toga nejasnoga..

    avatar

    27.10.2008. (14:32)    -   -   -   -  

  • ČARLI

    KOME OVDJE NE PAŠE NEKA ODE U DRUGI KLUB GDJE ĆE MU UVIJETI BOLJE ODGOVARATI. SAMO NE ZNAM DA LI ĆE I ODNOS MEĐU RODITELJIMA I DJECOM U TOM DRUGOM BOLJEM KLUBU BITI KAO I OVDJE. TU TRENIRAJU DJECA NAS OBIČNIH LJUD. PUSTITE DJECU DA SE DRUŽE I IGRAJU NOGOMET ZA SVOJ GUŠT.

    avatar

    27.10.2008. (21:19)    -   -   -   -  

  • vjerni

    Čarli je u pravu. Oko čega vi razbijate glavu? Da bi bilo lijepo da su bolji uvjeti svakako da bi. Zato dragi moji pustite djecu da se druže i uživaju u onome što vole

    avatar

    28.10.2008. (08:55)    -   -   -   -  

  • živac

    ČARLI i vjerni
    vjerujem da nitko od roditelja na razgovara s djecom o ovim problemima. Nebi ni mogli jer su premali, a nebi bilo dobro o tome niti pred njima razgovarati jer će se samo zbuniti.
    Roditelji, većina, redovno plaćaju članarinu i imaju o tome pravo diskutirati na civiliziranom nivou. Ja sam član Kluba i plaćam godišnju članarinu a za djecu plaćam mjesečnu članarinu. Zašto bi onaj koji misli da se može bolje trebao o tome šutjeti ili se povući i otići iz Kluba?! Svi smo dolazeći u Klub vidjeli uvjete i većina (?) je znala što to znači za trenažni proces. Trebamo se prilagoditi datim uvjetima i tražiti ono što nam pripada. Tražimo to za djecu i njihov kvalitetniji rad na treningu. Neznam koliko je vas igralo nogomet na "zelju", od milja zvano pomoćno igralište na kojem djeca treniraju, ali roditelji su odustali jer je tako grbavo da može doći do istegnuća ili uganuća. Srećom djeca su lakša i to se kod njih teže može desiti. Rasvjetu treba forsirati jer je na Vijeću Gornje Dubrave izglasano postavljanje razvodnog ormarića i rasvjete za treniranje - da slučajno nebi palo u zaborav i zaključilo se kako treba od toga privremeno odustati.
    Sredstva dobivena od ZNS-a ne pokrivaju troškove koje klubovi imaju prema ZNS-u. Minus nije veliki ali je uistinu minus. Holding, radi spora koji spominje DDD, sredstva doznačuje jednom gradskom uredu, umjesto nama, a on ih izgleda nenamjenski troši. Klub se velikom većinom financira od mjesečnih članarina koje u svakom slučaju pokrivaju rad trenera, pa i više od toga. Pitanje zašto se ne naplati sva članarina je drugi par rukava. Određeni dio sredstava daje predsjednik jer i prva momčad mora funkcionirati, a Uprava u tri godine za Klub nije niti dala niti našla sredstva. Tvrdim da se uz bolju naplatu članarine, nove članove Upravnog odbora (spremne dati na godišnjem nivou određeni-dogovoreni iznos novca) i bolju organizaciju Klub može podići i na viši nivo.

    avatar

    28.10.2008. (09:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...