Komentari

opsa.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Shelly Kelly

    Iskreno mislim - sa deset godina boravka u BiH i osam međunarodnjačkog staža - da je jednostavno kraj godine i treba izbalansirat planirana i potrošena sredstva... khm.
    U BiH civilni sektor, NGO scena i mediji niti ne mogu funkcionirati u smislu i interesu cjelovize zemlje - Dayton je u glavama i dalje; građani/birači fatalistički apatični prema promjenama koje iziskuju napor (vidi izbore). Dodik uspješno postavlja RS do limita odcjepljenja; Lajčak & Co. su na svjetskoj turneji zdvajanja - dakle, uloga civilnog društva u procesima integracija, ha...?
    Ajmo od procesuiranja osumnjičenih za ratne zločine, od nacionalne ravnopravnosti u zakonodavnoj vlasti, preko povrata imovine (neboder u Brodu, recimo); izbrisanih naselja bez ičije odgovornosti; neodgovornosti duboko upletene međunarodne zajednice...
    Mislim da BiH ne može uvjerljivo - sebi ili drugima - premišljati integracijske postupke, jerbo nema strukturu i mehanizme, s kojima bi mogla ići dalje.
    Utoliko... iste se teme eto vrte, zvučnozvučeče... Roma Education, Roma IDs, trafficking, Euro-integration, civil society mechanisms and political accountability... nnnda.
    Pozdrav

    avatar

    23.10.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • davdagic

    Nažalost stanje u Bosni i Hercegovini svakako nije sjajno! Međutim, međunarodna zajednica ulaže trajne napore u stabilizaciji te zemlje, a u tome traži i partnere, najprije u civilnom društvu gdje se malim koracima ipak rade pomaci u izgradnji stabilnije države koja će jamčiti svim svojim građanima sigurnost i prosperitet. Ne treba se zavaravati da je to put koji će biti jednostavan, ali on nije niti nemoguć!

    Isto tako problemi u Bosni i Hercegovini nisu samo u nepovjerenju među tri konstitutivna naroda, oni se nalaze i u drugim političkim pitanjima koja prate sve tranzicijske zemlje, te se ni takvi problemi ne mogu zanemarivati.

    avatar

    23.10.2008. (12:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...