Komentari

thanatz.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • alethea

    iz nepoznatog razloga mi ne radi blog editor????? inače, prestajem pušit, patim od nesanice i hiperaktivna sam. koji mi je k s blogom?

    avatar

    13.10.2008. (20:25)    -   -   -   -  

  • a.

    ona mi kaze: imate li vremena za caj?
    docnije u njenoj kuci, kaze jos: pravicete mi drustvo dok se kuva? ulazim u veliku kuhinju, rafovi su prazni i obasjani svaki svojim svetlom, opisanim, okna na vratascima su tamna i skrivaju posudje. dok posluje kazem: voleo bih da kuvam ovde. ona me upita: vi ste kuvar? odgovorio sam da nisam, kroz smeh.ali voleo bih da nabavljam povrce, da po tezgama razgledam listove, njihovu cvrstinu, da se potom vratim tamo gde je ono koje mi izgleda najbolje, da odmerim plod po plod, da se cenkam. ona rece: a zasto? odgovorih: u u gradu u kome zivim cenkati se, na svakom mestu, neka je vrsta obaveze i mnogi to vide kao dokaz da jos ima ljudskog odnosa. ja sam vise za kupovinu bez licnog pecata, samo ovde je posredi umece da se obicna stvar kupi kao da je vanredna, i kao da je ne dobijas zato sto je placas, nego bas zato sto si to ti.
    stavlja cajnik na sto, zajedno sa soljama i keksom. seda i kaze: i sta biste posle radili sa povrcem? rekao sam da bih ga ocistio i pripremio, i ostavio u vodi celo popodne; potom bih cekao, pred malim televizorom, da se skuva.
    (...)...
    ona odmahnu glavom: ne, mislila sam da kazem ustvari kako biste spremali samo za sebe? potrudio bih se, odgovorio sam. ona je odgovorila: kao da niste sami? postavili biste stolnjak, isekli hleb i stavili ga u korpicu? razmislio sam, napravio lice kao da sazimam: mislim da je forma vazna kada covek jede sam. ona rece: znaci, unapred biste pripremili trpezu; ne biste ustajali i odlazili do frizidera svaki cas, i jeli biste tako? rekoh: nego kako, ako sam do tada citavo pre podne pripremao povrce? potom sam rekao da bi to zavisilo od okolnosti, ne bih znao, ne znam. i dok jedete gledali biste televiziju?
    rekoh: da, televizor mi je uvek upaljen, ali bez tona. sluzi mi kao nekada muzika, samo sto mi sada vise prijaju slike kao pozadina.

    avatar

    15.10.2008. (23:00)    -   -   -   -  

  • eviltwin

    uz luk trebaš maslo i petrusimul. bar megleu je to dobro ispalo :)

    avatar

    02.12.2008. (12:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...