Komentari

urbkult.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • tvrtko

    Na žalost ne slažem se da je ovo preguravanje. Cesta ima 2 regularna traka koja se u jednom trenutku stapaju u jedan. Naravno auto koji je u lijevom traku se mora prestrojiti i pri tome oni u desnom traku imaju prednost.. To su činjenice po prometnim pravilima .

    Opcija koju autor bloga zagovara je da svi stanu odmah u desni trak, znajući da je tamo negdje ispred suženje. To je po mom mišljenju pogrešno jer zašto onda uopće imamo lijevi trak? Kad bi se svi ravnomjerno rasporedili po oba traka imamo dvije prednosti:
    1) Ulica se neće zakrčiti sve do onog tamo prije semafora blokirajući eventualno dodatno promet
    2) Pristojni vozači zanjući da je takva situacija naizmjence će se propuštati , jedan iz desnog, jedan iz lijevog traka i promet će biti protočan koliko taj jedan trak dopušta. Čak i više nego da je na cesti samo jedan trak jer se lakše uključivati dok su vozila u pokretu.

    Komentar odaje tvrdoglavost i inzistiranje na pravu prvenstva u krivim situacijama tipičnu za zagrebačke vozače.

    Prema tome ovi u lijevom traku nisu učinili ništa krivo, ako daju desni žmigavac i netko ih pusti to je njemu na čast. A nromalno da se pri tom guraju jer da se ne guraju ne bi vjerojatno ni bili pušteni. Kod nekih u desnom traku to ostavlja dojam da su ovce, ali zapravo im je krivo da se sami toga nisu sjetili.

    avatar

    15.10.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...