Komentari

fleurdelise.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • tičerica

    koje je to zlo s roditeljima koji ne žele prihvatiti svoju djecu kakva jesu - sa svim njihovim manama i ograničenjima, već misle da će dijete, ako se samo oni ponašaju prema njemu ovako ili onako, postati ono što oni žele.
    a što se tiče ove "fufe", da se mene pita, takvima bi se promptno oduzela djeca. imam osjećaj da bi jadničku svugdje bilo bolje nego s njom.
    čestitam na preživljenom roditeljskom, i samo tako nastavi. :D

    avatar

    28.09.2008. (20:12)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Onaj koji se kod Luki2 "uspjenio" zbog rikavanja kompjutera kod otvaranja njenog bloga sam vjerojatno bio ja. Naravno da ga sad brze otvaras, kad je po mom savjetu ostavila na strani samo 4 posta i ponesto maknula. Bilo ih je prije tridesetak odjednom sa stotinom slika. To jedva podnese i najjaci sistem. A da ne govorimo o onima sa sporijom vezom .... Osim toga ovisi na koji nacin njoj dolazis. Ako dolazis preko naslovnice i kliknes samo naslov posta, otvorit ce ti se samo taj post, koji se, naravno, brze otvara. Ako kliknes njen nick, otvorit ce ti se svi ostali postovi koje je na strani ostavila i tu kod sporijih sistema mogu nastati problemi.

    avatar

    28.09.2008. (21:27)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Tako mi je žao bilo pročitati o onoj nebrižnoj majci... takve ne shvaćaju da su one djeci zapravo najveći problem. A zamisli tek kako je djetetu koje je svjesno u kakvom okruženju živi, a ne može protiv toga i svaki dan se mora vraćati u istu disfunckionalnu okolinu. Užas. :(
    Ovoj drugoj mami je vjerojatno teško samoj sebi priznati da djevojčica treba ići po prilagođenom programu,a time joj samo šteti jer ovako neće mnogo postići...
    I fascinantno mi je kako pričaš o roditeljskom, nikada ga nisam promatrala iz perspektive profesora i svega onoga što on/ona mora proživjeti govoreći pred svim tim ljudima, pogotoco prvi put. Stoga, čestitam! :)

    avatar

    28.09.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Jako lijepo si opisala sva događanja (lijepa i ona malo manje lijepa) u školi i oko škole - puno je to briga; i od kuće vjerojatno ponekad razmišljaš o tim mališanima...
    No, vidim da lijepo i savjesno radiš - i što je najvažnije - djeca Te vole! I to je najveća
    sadisfakcija! :)))
    Što se tiče uživanja u životu - da, u pravu si, doista se trudim uživati u svakoj sekundi...
    No, ne daj Bože reći to ili napisati - ne tako davno, odgovorila sam na komentar jednog tate (obitelji), čija je djevojčica jako bolesna, a oni očajavaju...Pokušala sam reći da ne smiju tako, da moraju vidjeti i dugu, i sunce, i bar malo ružičaste boje...Bila sam popljuvana! :((((
    Tako je to danas - ako si sretna (sretan) - kao da nešto nije u redu s Tobom...Kako možeš i kako se osuđuješ u današnje vrijeme govoriti o sreći- a kamoli živjeti je?! :((((
    Ne uzrujavam se - negativne misli šaljem daleko od sebe....
    Što se komentara tiče, Blogomoljac me upozorio- doista je bilo 30 postova na stranici, pa je otvaranje išlo sporo...Čini mi se da su i administratori nešto updejtali...:)))); osvježili - jer doista sada ide bolje - kod svih! :)))
    Onda se javio NF, i opet pokušao navesti da smanjim na jedna post - e, tu je granica tolerancije pukla; rekla sam mu da se ne brine za ovaranje moje stranice - jer je na mojoj ignore listi! :))))) I sve u najboljem redu; svi sretni i zadovoljni...:)))
    Pusa, laku i ugodnu noć žele Ti Luki+Goldie

    avatar

    28.09.2008. (22:54)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Pozdrav mopsiću! :))) Od mene i od Goldie :))

    avatar

    28.09.2008. (22:59)    -   -   -   -  

  • tičerica

    za sada sam si s neta skinula cambridgeove english grammar in use, english vocabulary in use (to je strogo za stručni), za svoje potrebe našla sam i stranicu hrcak.srce.hr, gdje ima dosta znanstvene publicistike (tamo sam si "upecala" i par krasnih članaka iz područja glotodidaktike, jedan ksenije gal o poučavanju izgovora u prvom razredu, pa jedan melite barišić o učenju po postajama, pa isto tako odličan članak prof. bagarić o motivaciji za učenje engleskog nasuprot njemačkom... zbilja divnih stvarčica ima).
    idućeg tjedna idem po knjižarama tražiti neke knjižice koje mi je mentorica označila kao obaveznu literaturu - mirjana prebeg-vilke "vaše dijete i jezik", prof. petrović "teorija nastave stranih jezika", pa skijarov: "jezik i govor u nastavi stranih jezika"... ali ne znam koliko ću imati sreće s tim, obzirom da su godine izdanja od '87. do '99., možda prije da zavirim u antikvarijate, ili odmah šogiju tutnem lovu da mi iskopira s faksa (on studira na filozofskom pa može sve to normalno podići, za razliku od mene koja bih morala ostavljati osobnu tamo i sve...)
    nego, ti si onda na VUŠ-u studirala? pitam, jer spominješ zbornike, pa metodičke časopise - o tome smo ti mi slabo slušali, još manje toga vidjeli, mi smo ti se zaj***** s gramatikama i sintaksama raznim - a puno više bi nam koristilo bolje metodičko usmjeravanje. nadam se da će to s bolonjezima zbilja prikladnije riješiti, iako mi nije jasno kako će naše dvije metodičarke na anglistici i dvije na germanistici uspjeti dvije godine studenata nositi same...

    avatar

    28.09.2008. (23:18)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Ma daj, isprika je bila potpuno nepotrebna :))). Nisam to uopce shvatio kao napad, samo sam ti pokusao objasniti u cemu je bio problem ;). Pozdravcek ;)

    avatar

    29.09.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ljudi, čini se, zaboravljaju jedno kada ostavljaju mala, bespomoćna stvorenja: sve se vraća, sve se plaća....Kada dođe čas...:)))
    Zabranila bi anonimnost vlasnika; svi psi bi morali biti čipirani i vlasnik bi za njih bio odgovoran...Kazna za napuštanje?! Tri mjesečne plaće - pa da vidiš kako bi se zabrinuli...Za novce, ne za životinjice :((((
    U potpunosti si u pravu - ako dozvolimo crnim mislima da nas preplave, ostajemo statični - i ništa ne radimo za sebe, ni za druge :((( A to je žalosno! Stoga - imam svoju put, koji volim zvati putem radosti...:)))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    29.09.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • tičerica

    znam da su moje legice iz srednje koje su otišle na vuš svu silu vremena provodile po školama (kao i da vaše cijele postave nije bilo na faksu tamo negdje u proljeće, kad su vas sve otjerali u škole :D), a kako je to sada, ne bih znala.
    a ako se tebi čini da si ti nepripremljena upala u školu, pazi ovo: mi smo imali pedagogiju i didaktiku na drugoj godini, po dva sata tjedno - sačuvaj bože, samo štrebanje teorije i definicija iz pedagogije, i analiziranje nekih fiktivnih situacija u idealnim uvjetima iz didaktike. potom psihologija i glotodidaktika na trećoj, opet dva sata - iz pishologije smo opet štrebali napamet građu živčanog sustava, morali neke statističke izračune raditi, štrebati što su to psihoze, neuroze, fobije i sl., a adhd, disleksiju i druge poremećaje u učenju nam nitko nije ni spomenuo (osobno smatram da bi nam više koristilo da smo učili nešto o tome), glotodidaktika čista teorija - vjerojatno najkorisnija stvar do tada. na četvrtoj dva sata metodike tjedno (please, vodi računa o tome da sam dvopredmetno studirala, dakle sat engleske, sat njemačke metodike). opet malo teorije, pa crash-course iz pisanja godišnjih planova, pa malo držali sate jedni drugima (da, smijurija, po dvoje zajedno. :D), onda nas otjerali u škole, tamo vidjeli u tjedan dana 40 mentorskih sati, i morali svatko po 4 sata održati (po 1 u svakoj kombinaciji: osnovna, srednja x engleski, njemački), i odgledati 10 sati kolega na djelu - to mi je bilo najtraumatičnije razdoblje u životu, jer se od nas očekivalo da nestanemo iz škola do uskrsa, da mentorice mogu normalno raditi, a da istovremeno budemo na svim predavanjima. a predavanja ujutro, a krežma jednosmjenska škola... katastrofa!
    kako će se to na filozofskom riješiti sad kada dođe bolonja može se samo pretpostavljati... toplo se nadam da će se više naglaska staviti na praktične stvari.

    avatar

    29.09.2008. (14:01)    -   -   -   -  

  • tičerica

    a bi mi vjerovala da ti kažem da je ta profa inače cijenjena metodičarka v. p.(-t.)? (sad, ako pratiš stručne članke, znaš o kome se radi. :D) i ja sam ostala na paf kada je tu teoriju (koja mene fascinira godinama, još u srednjoj sam ju slučajno otkrila i prepoznala se u njoj) spomenula samo usputno, tek toliko da bi ju odbacila kao fiktivnu i neosnovanu. :(

    avatar

    02.10.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • bubnjar trenč mortara (a.k.a. tonkpils)

    nju post imam...ali ako planiraš pročitat onu knjigu od dr houseina :-), onda nemoj pročitat post...barem ne odlomak iz knjige... :-) baj-baj!

    avatar

    08.10.2008. (01:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...