Komentari

niniane.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • ronin

    ovo je odlično. to je stoga jer kol'ko vidim super se zabavljate. ne znam ko je luđi od vas dvoje, zapravo to si ti Niniane.
    vidim da ti se muž ugleda na Silent Boba, i to dobro. ja naravno sam se sad zahaklao na ovo kaj delate i naravski se pitam zakaj niste niš dosad poslali na RAF ili još bolje na Trash Festival. Sram vas bilo.
    Imate dara, a onda će bit i para.:))

    avatar

    24.09.2008. (16:47)    -   -   -   -  

  • niniane

    @ronin: Hvala na velikom komplimentu:-))) Zapravo i imamo u planu neki trash filmić koji ne bi bio tek spot na neku copyrightom zaštićenu pjesmu, ali smo zasad u fazi sklapanja priče i dogovora s nekim frendovima koji bi sudjelovali.
    Ali ako/kad nešto napravimo i ako i pošaljemo nekamo, svakako ću to javiti ovdje;-) A vidim na tvom blogu, koji ponekad škicnem zbog jako dobrih i zanimljivih informacija;-), da imaš dobar popis festivala i linkovlja. Pa znam gdje ćemo potražiti informacije:-)
    Hvala ti još jednom.

    avatar

    24.09.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • ElectricFrog

    Hey hey hey!

    Moram priznati da si me, opet, obradovala :)
    Baš mi je drago da sam rješila tvoju dilemu :D

    A žao mi je što ne mogu pogledati tvoje filmiće, nemam neki odgovarajući add-on za Firefox a zajebaje me net.. Ali tvoj blog će biti prva stvar koju ću posjetiti čim budem rješila ovaj/ove problem/e. :-)

    avatar

    25.09.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  • tičerica

    ovaj put ti odgovaram na tvom blogu, jer ne bih htjela da ti uslijed mog novog rantanja promakne odgovor: i ja sam ljuta što se mora birati između psihologa i pedagoga u školi, jer smatram da oni obavljaju drugačije funkcije, bave se drugačijom problematikom uz drugačiji pristup, i jedan teško može zamijeniti drugoga. ali u maloj školici možemo biti sretni što makar pedagoginju imamo. doduše, sirotica je na pola radnog vremena, jer škola ima cca. 150 učenika (iako, po zakonu, obzirom da je škola na području od posebne državne skrbi, trebali bi imati pravo na full-time pedagoginju, i jadnica ne bi morala u nastavi odrađivati pola satnice - tj. raditi dva posla).
    u velikoj školi imamo i pedagoginju i psihologinju, a na 700 učenika one imaju pune ruke posla. (ne znam jesi li primjetila kako su pedagozi ustvari zatrpani administracijom, i kako im se valjda pola posla svodi na prikupljanje i ispunjavanje formulara i statistika, umjesto na rad s djecom?) mogu ti reći da su senzibilizirani na poremećaje u učenju i ponašanju, da se puno pažnje pridaje ranom dijagnosticiranju adhd-a, disleksije, disgrafije, diskalkulije i sličnih poremećaja, te senzibiliziranju nastavnika prema djecom s tim i inim (nagluhost, slabovidnost, govorne mane...) poteškoćama. doduše, i to senzibiliziranje bi moglo biti pojačano u vidu radionica i seminara koji bi nam dali neke ideje i smjernice. također sam došla u situaciju da sam radila dva mjeseca prije nego što sam saznala da je jedna djevojčica u postupku utvrđivanja disleksije (dakle, disleksična je, samo nema papir) - što sam saznala nakon što sam joj ispravila i ocijenila diktat, a potom i bilježnicu (!), pa otišla pitati pedagoginju koji je njezin problem, jer su mi sva ona obrnuta b i d, s i z, te gutanje i premještanje slova bez ikakvog reda upalili crvenu lampicu.
    isto tako, nisam sigurna koliko je "stara garda" nastavnika spremna suočiti se s time da su djeca koju su godinama proglašavali glupima, vikali na njih, rušili ih i uništavali im samopouzdanje, možda bila bolesna. pa je onda lakše nastaviti i djecu "s papirom" tretirati jednako, jer bi inače morali sami sebi priznati kako su pogriješili i istraumatizirali generacije ni krive ni dužne djece...

    avatar

    25.09.2008. (20:43)    -   -   -   -  

  • niniane

    @Poison Ivy: Ajooooj, baš mi je žao, nadam se da ćeš ubrzo riješiti problemčić s pluginima - zna se da ja volim besramnu samopromociju... ;-) Kidding, zapravo sam ove filmiće stavila jer smo oboje ocijenili da su dovoljno smiješni da ih damo drugima na uvid u nadi da će ih nasmijati;-) A smijeh, ipak, produžava život;-) U svakom slučaju, kad napišem novi post, stavit ć filmiće u box.
    @tičerica: Koliko se sjećam svog rada u školi (koja je isto bila mala pa sam isto bila na pola radnog vremena i obavljala posao i psihologa i pedagoga), zaista je prenatrpano administracijom do te mjere da se stručni suradnik ne može posvetiti djeci ni upola koliko bi trebalo... Drago mi je zbog očitog napretka po pitanju dijagnostike i senzibilizacije - moj muž je i dan danas disleksičan i disgrafičan zato jer nitko nije ni pomislio, kad je bio u nižim razredima osnovne, da je možda takav neki problem u igri. Zato mi je drago i zbog edukacija kojih, hvala Bogu, ima u školstvu dosta, iako se slažem s time da je "stara garda", kako si ih prikladno nazvala, jako otporna na promjene (moj ravnatelj je bio pred penzijom i jedva sam ga uvjerila da učenicima može dobro doći radionica o nošenju s tremom, posebno jer je bilo dosta klinaca koji su "zablokiravali" kod usmenog odgovaranja. Žalosno je jedino to što je nastavnica o kojoj sam ti pisala u komentaru - mlada).

    avatar

    25.09.2008. (23:38)    -   -   -   -  

  • ElectricFrog

    Hahahahah, pogledala!

    Genijalno!
    Married with (no) Children ostavlja dojam u početku kao oni stari cool filmovi, a kasnije kao neki moderni reality show. Valjda glazbe radi.
    Fora sa titlovima u X-Files mi je posve. Pokušavam shvatiti koju epizodu gledate, ali ne ide mi.. Ah, nisam ih dovoljno puta pogledala xD.
    Bloopers je Lol :)

    Lijep ste par, cool :)

    avatar

    27.09.2008. (10:31)    -   -   -   -  

  • niniane

    @PoisonIvy: Heh, drago mi je da ti se sviđa;-)
    Što se epizode tiče, to je epizoda "Kitsunegari" iz pete sezone, nastavak epizode "Pusher" iz, čini mi se, treće;-)

    avatar

    28.09.2008. (14:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...