Komentari

kuca-r.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Šijanac

    Bacio sam pogled malo na linkove sa strane pa vidim odakle je inspiracija za 'nežbukanje' ukopanog zida. Iskreno po meni malo hrabro. Kako će to izgledati kada se beton natopi vodom pa se počnu formirati nekakve alge, gljivice ili tko zna što. Da ne kažem oni metalni držači oplate kada korodiraju. Možda će to neka kemija dobro riješiti, no po meni malo hrabro. Sigurno su izvedbe slobodnih betonskih ploha morale imati i drugačiji princip izvedbe, možda neki aditivi i sl.

    Zanimljiv je dizajn kuće. Mi smo težili jednostavnosti gradnje (kako smo sami gradili) i što većoj korisnoj površini, no mislim da se kod jedno obiteljskih kuća isplati uložiti u moderniji dizajn. Ne znam da li će onaj otvor sa strane na terasi moći nekako priručno (pomično) zatvoriti, no ja bih vam to predložio, jer će te dobiti sigurno nekih mjesec dana više korištenja iste, kada jače pada kiša i puše vjetar.

    Glede djece, unuka i sl. naravno da ste napravili jedinu ispravnu odluku. Na kraju krajeva nitko ti ne brani kada dođe vrijeme njihovog udomljavanja da im pomogneš tada, a ne već sada kao rješavati njihovo stambeno pitanje, kada tko zna gdje će završiti. Prošla su vremena tipa po selima gdje bi najstariji sin ostajao sa roditeljima pod mus i nastavio obrađivati djedovinu ili nešto slično.

    avatar

    04.10.2008. (18:07)    -   -   -   -  

  • davor_sk

    Kuća će stvarno lijepo izgledati! Ovo što je Šijanac napisao u vezi betona potpisujem - goli beton jako brzo promijeni svoj izgled, pogotovo ako je jače izložen atmosferilijama, ako nema sunca da ga posuši i slično.Razmisli o nekoj kemiji da ga premažeš ili jednostavno ga premaži nekom betonskom bojom. Sretno!

    avatar

    11.10.2008. (07:32)    -   -   -   -  

  • kuća R

    Vidim da gola ab zidna stijena stvara zabunu - radi se o unutarnjoj plohi stijene, dok će vanjska ukopana ploha biti odgovarajuće zaštićena hidroizolacijom i toplinskom izolacijom, kao što se inače zaštićuju vanjske plohe podruma. Znači, nikakvo natapanje vodom, utjecaj atmosferilija i slično ne dolaze u obzir, osim ako majstori zabrljaju.
    Primjeri, uglavnom iz Čilea, na koje upućuju linkovi, zanimljivog su oblikovanja, ali zbog fizike zgrade nisu primjereni našem klimatskom podneblju.

    avatar

    15.10.2008. (11:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...