Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • jja

    Odlicne su fotke uz psot he,he

    Slazem se da je dorucak vazan, ne znam jesam li u zivotu izasla tri puta van bezd orucka. Da pazim na klopu znas isto (bas u sklopu novog pisem o tome) da pazi da ne pojedes negdje hessenskisir s muzikom, na to bi ti mogao zeludac opako reagirati. Sluzbeni naziv mu je Handkäs mit Musik“ -a ti msili odakle je dobio naziv sa muzikom, misli se naime na muziku koju nakon njega proizvodis na wc-u LOL

    Kuham svaki dan, sad u tjednu iskljucivo za sebe, muz dodje za vikend ond akuha on. Dok je jos radio ovdje, kuhao bi on tri puta tjedno, tri puta ja a jedan dan se islo u neki fini restoran.

    U djetinjstvu se doma jelo za dorucak zgance, trgance, polevku, jaja na oko, kuhana jaja, na kruhu domaci pekmez, griz i slicno. Sad bih ja isto to ali nemam vremena ujutro za spremiti pa se jedu uglavnom zitarice (sama ih mijesam iz ducana zdrave hrane) ne gotove su prepune secera i nisu posebno zdrave. U to uvijek friskog voca sad recimo grozdja.
    Osim toga jedem slani dorucak friski sir, sunka i slicno na pumpernicklu. Za vikend se pocastim maslacem i croisanttima ili jajima sa sunkom.

    Ja sam imala tu srecu da je mama svaki dan kuhala frisko, odmah bi se to jelo, zamrzavala je samo velike kolicine voca, povrca i mesa. Sve drugo je sa stednjaka islo na stol. Kad si razmislim koji luksuz, nisam ni znala kako se dobro zivjelo.

    Takod a imam tu naviku od doma da nista ne spremam unaprijed, navika eto. Onda uglavnom kuham brza jela kojima ne treba duze od pola sata pripreme a u ekspresnom loncu je i gulas za pola sata gotov.

    Jaja ne jedem puno tako da nikad nemam na stnd by kuhana u frizideru, ali me tvoj post inspirirao na neka jela, idem si odmah upisati ih na jelovnik.

    "Prvo - obroci su uvijek bili SARENI!"

    Jako volim i ja ovo pravilo :-)

    "Peto - za svaki obrok nesto SALATASTO - za dorucak kiseli krastavci ili list salate u sendvicu, za rucak ili veceru kompletna salata"

    Potpis. Jako lijep inspirativan post.

    I ja volim pocistiti radnu plohu, da me ne ceka nered nakon finog obroka.

    "napraviti vikendom u vecim kolicinama (kad vec gubite vrijeme u kuhinji)"

    He,he vikendom smo najkrace u kuhinji a vise po prirodi, okolo po izlascima ili je chill out day. To na srecu nisam pokupila od mame - unistiti si vikende stajanjem u kuhinji po dva tri sata.

    avatar

    19.09.2008. (16:35)    -   -   -   -  

  • Mila

    Prvo: uzivam u hrani! Zatim: svidaju mi se slikice. prvo sam pomislila da ce post odnositi na psecu hranu, ovako je jos bolje. :)

    volim jesti fine stvari. pod finim stvarima podrazumijevam kvalitetne namirnice, svjeze pripremljeno i ukusno, bez masnoca i soli. sol nadomjeste zacini, a ponekada soja sos, ovisno o jelu.

    odrasla sam s bakom i djedom i doruckujem od malih nogu zahvaljujuci djedu koji je bio pobornik zdrave prehrane i kvalitetnog nacina zivota cijeli svoj zivot. jednostavno mi je usadjena navika dorucka. oduvijek jedem zdravo i to se na meni primjeti.

    Preko tjedna kuham 2 obroka dnevno, ali imam svoje receptice koji mi za 20-30 minuta daju krasne obroke tako da ne provodim puno vremena u kuhinji, a vikendom najcesce ne kuham jer smo vani.

    Volim i slatko i slano, priustim si ponekada i odlicni kaloricni sladoled (trenutacno je u frizideru cokolada s peanut butter cups) ili cinnabon peacon rolls, ali pazim na kolicinu. Volim sve vrste mesa, ok govedina i konjetina mi bas ne sjedaju, povrce jedem sve osim svjezih krastavaca koje zeludac ne podnosi, bez mlijeka i mlijecnih proizvoda ne mogu, voce u zadnje vrijeme jedem nesto manje i pretezno grozdje i jabuke i mozda bananu ujutro dok se ne sjecam kada sam zadnji puta pojela kolac. Naime, na kraju obroka, umjesto slastica kao deserta, poceli smo konzumirati sir, bademe, grozdje ili jabuke i to mi puno bolje sjeda.

    avatar

    19.09.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jao sto sam uzivala citajuci ovaj post. mislim da cu ga procitati jos koji put i poskidati par ideja. onaj lazni burek bih rado probala, zvuci odlicno.
    i slike su fenomenalne, gdje ih samo nalazis !??
    slazem se da je dorucak jako vazan. volim sareno, volim salate. kod mene je cesto bilo i juhe i salate, uz glavno jelo. na kraju bi se glavnog jela najmanje pojelo. inace sam prije dok sam radila ko konj od jutra do sutra kuhala za par dana unaprijed. da bude neceg toplog na zlicu kad se vratim s posla. muzu te stvari nisu bitne a i nepredvidljiv je sto se dolazaka na veceru tice. tako da se kuha za i zbog klinaca ali stvari koje smekaju i njima i svima nama (ko u mojoj kuharici za djecu). neka od jela koja si nabrojala me podsjecaju na djetinjstvo, morat cu ih poceti i ja raditi. joj kad se samo sjetim igranja kod slavonske bake.....samo bi premoreni i znojavi dosli po "meze" i dobili lepinju namazanu svinjskom masti, posoljenu i posutu s malo mljevene paprike....koja delikatesa :)!

    avatar

    19.09.2008. (20:18)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ako je riječ o hrani, receptima, prehrambenim navikama, priboru za kuhanje i sl. onda se osjećam pozvanom ostaviti komentar. Kratko i jasno, volim kuhati i volim jesti.

    avatar

    19.09.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Predivne fotke, a bogme i opis svih fiinih obroka, i kako ih spraviti! Obavezno doručkujem; volim također pripremiti si sve u male zdjelice - pa u zamrzivač; obožavam voće i povrće, miljeko, sireve, jogurte - ma, sve mliječno! :)))))
    Na ovaj ću se post rado vraćati! :)))) Ugodan vikend i pusa i pozdravi od Luki+Goldie :))))

    avatar

    20.09.2008. (01:07)    -   -   -   -  

  • jersey-girl

    ogladnih dok sam citala post! veliku vecinu stvari radim kako si napisala! pogotovo ovo sa posudem, nema mi nista mrze nego nakon rucka prati svo sude od kuhanja + tanjuri i pribor. doduse kod nas u kuci je obicaj da svatko svoj tanjur sam opere i stavi u perilicu, ponekad koji ostane u sudoperu pa onaj tko je zadnji za stolom to pospremi.

    avatar

    20.09.2008. (01:52)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Drago mi je da i Tbe veseli kad mala wufka papa! Maggie je preslatka, a tek kad papa - mora biti pravi medenjak! :))) Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    20.09.2008. (03:10)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Baš kvalitetan i inspirativan post, volim čitati takve o hrani, kao i gledati kulinarske show-ove i sl. Odmah da kažem da sam identična što se tiče pranja posuđa odmah tijekom kuhanja - mrzim nered u kuhinji, da sve bude zapackano i pobacano uokolo. A i nakon jela odmah operem da sam mirna i da se mogu lijepo napapana posvetiti ostalim užicima.
    On živi sam (i, hvala Bogu, izrazito je uredan primjerak muškarca koji drži do higijene i izgleda svog stana, onoga što jede, pije i sl) pa tamo kuham(o) i dosad mu se sve svidjelo, a vjerujem da će tako biti i ubuduće :)
    Jako volim tjesteninu, a preferiram integralnu i tricolori. Rižu također. I njoke. Uz to MNOGO (pod tim mislim na oko 10 vrsta u 1 obroku najčešće) povrća koje pirjam na maslinovom ulju i dodam riži/tjestenini/njokima. Takav "umak" je manje kaloričan od onih teških umaka (najviše kalorija mu daje maslinovo ulje, ali ni njega nema puno već se pirja u svom soku). Povrće su mrkvica i peršin na kolutiće, kukuruz, grašak, rajčica, paprika (crvena, žuta, zelena), feferonke, patlidžan, tikvice, krumpirić, luk, češnjak, mahune, blitva, brokula... Ma, ima svega. Povrće na taj način volim više od klasičnih čušpajza od kojih, ipak, obožavam kelj s krumpirićima, špinat (AH), grah i.... Zatim, volim i gljive. Od mesa, svinjetinu ne jedem uopće (osim u kulenu i domaćoj šunki). Piletinu i puretinu samo bijelo meso (koje na prutiće stavljam u gore navedene priloge, prethodno također ispirjane). Teletinu također. Janjeći but ispod peke s mladim lukom mi je favorit! :) Volim i divljač - najviše s krumpirom i slatkim umakom, npr od višanja. Ribu mnogo više volim morsku, nego riječnu, iako i dobro pripremljenu riječnu mogu pojesti. Ljuti fiš s domaćom tjesteninom, mmm! :) Što još? E da, volim i kuhano meso, kuhano povrće i neki fini umak - od rajčice, kopra i sl. Mlijeko s 0.9%mm pijem svakodnevno - samo najčešće uz kruh premazan margarinom i pekmezom od šljiva ili kajsije, mljac! :) Volim ga i u kavi koju volim fest slatku, u kakaou, ma općenito volim mlijeko. Jogurt nešto manje jer ne volim kiselo.
    Domaće juhe uživam kuhati, napravim dosta gusto, prepunu povrća i tjestenine, onako bistru i žutu kao dukat, a i krem juhe su mi mile, dapače. Ne iz vrećice. Dobila sam od Njega kompliment da pravim najbolju juhu na svijetu ;))
    Sokovi, recimo, njih isto najviše volim domaće - svježe, od svega i svačega, a najjednostavnija je limunada s medom, odlična vs. bubrežnih kamenaca. Iduće godine idem samoinicijativno u berbu bazge i pravit ću sama sok od bazge koji me podsjeća na djetinjstvo. A mogla bih i od višnje, hmm...
    I slastice... istina, ne mora uopće biti skupo da bi bilo fino. Volim i obični sladoled, puding, svoju domaću toplu čokoladu zimi, sa cimetom i narančom. Čokolino :) A od kolača ne volim one suhe, već da su bogati kremom i sa što manje šlaga, od njega mi je zlo. Pravim finu baklavu, zasitnu, slatku, kakva i treba biti, ali je preprefina! Jučer sam pravila čokoladnu tortu s malo ruma, gosti su se oduševili.
    Isuse, mogla bih o ovome još satima pisati, ogladnijela sam u hipu pa idem - jesti. :)

    avatar

    20.09.2008. (13:51)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Samo da dodam da uživam i u mlincima!

    avatar

    20.09.2008. (13:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...