Komentari

akst.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • tičerica

    mala ispravka, kolega: scheiße, ali nevermind. :D
    a onda toplo suosjećam s tobom... ovo što opisuješ je istovremeno katastrofa, ali i svakodnevica našeg obrazovnog sustava. je*eš školu iz koje ne možeš izbaciti problematične slučajeve. što im možeš? rušiti ih? pa da se još jednu godinu bakčeš s njima? no thx.
    u normalnom svijetu, možeš letiti iz svake škole - čak i iz najgore i najjadnije državne. a kod nas? učenik se može izbaciti ako škola (?!) nađe drugu školu koja će ga primiti. (a ne bi me iznenadilo, poznavajući naše bistre zakone, da je potrebna i pisana suglasnost roditelja da bi se dijete izbacilo iz škole. :D)

    avatar

    11.09.2008. (00:02)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Podsjećaš me sad na blog Patnje mladog prosvjetara :((( Užasno je što, kao što kod sebe pišem o učiteljima-idiotima, isto tako ima i učenika-idiota pa je time školstvo u još goroj poziciji. Ovo što ti pišeš nisu samo mali ispadi na satu, već puno veće zlostavljanje koje bi se trebalo nekome prijaviti jer drugima oviis učenje o tome, a i tebi karijera ako reagiraš tako da se dotičnom učeniku ne svidi. Držim ti fige da sve ipak ne izmakne kontroli :(

    avatar

    11.09.2008. (00:58)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    E, da. Nema kod nad pojma zlostavljanja učitelja. Samo zlostavljanja djece. Kako to reče jedna osoba na položaju - nikada nije problem u djeci, uvijek u učielju. Ma JEL?? Kada ti probisvjet istrese sadržaj sendviča na stol i uživa pri tome, baš me zanima jesam li ja taj koji nije normalan. Ili mu se još trebam i namjestiti da mi i ošamari?

    avatar

    11.09.2008. (18:31)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    moja mama radi u srednjoj skoli (poljoprivredna i veterinarska) u jednom malom mjestu blizu varazdina..ona je stroga i sve al je zbog toga i postovana..klinci neki su s posebnim potrebama i nekad zna bit i delikvenata..dogodile su joj se mnoge ruzne stvari a i mnogo lijepe..
    jednom je neki roditelj dosao uvjerit moju mamu da treba dat 2 njegovom sincicu i da on ima doma pusku..a moja mama njemu-kak ona ima metke pa da neg donese sam pusku da se budu dogovorili...nije vise nikad dosao od straha...mali je isao na popravak i naucio za taj 2...
    moja mama stvarno voli svoj posao iako je tada kao najbolja studentica mogla radit i na fakultetu kao profesor..jer je rekla da je njoj to slobodno vrijeme koje daje taj posao idealan jer je mogla bit s nama doma i odgajat nas.. i da ni jedan velik posao s dobrom placom to ne moze nadoknaditi...
    eto ukratko sto je meni moja mama rekla...
    sretno :)

    avatar

    14.09.2008. (15:01)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    Eh, ima Kinky Kolumnistica pravo, i meni su ovi događaju i stavovi bili previše poznati nakon što sam pročitao tekst :-))) Ne znam što bih rekao. Bez obzira na to koliko ima loših učitelja i koliko svi mrze školu i s gađenjem je se sjećaju, ja sam prvenstveno razočaran stanjem "s one strane katedre", dakle učenicima. Ja kao učenik nisam doživio veća poniženja (a psovali su mi, tukli me i rasplakali neki nastavnici) kao sad kad sam profesor. Svi oni koji se sjećaju svih tih čudovišnih spodoba koje su im razorile djetinjstvo ili što već, slobodno se mogu mijenjati sa mnom na jedan tjedan. Baš me zanima bi li i dalje pjevali istu pjesmu, tj. naricali istu žalopojku o svojim školskim danima.

    avatar

    16.09.2008. (23:54)    -   -   -   -  

  • fleurdelis

    Općepoznato je, naravno, da djeca danas smiju doslovno što hoće, a mi se moramo sklupčati i plesati kako oni hoće! Ako ga pogledaš onako kako se njemu ne sviđa, zlostavljaš ga, ako podvikneš, i opet ga zlostavljaš...pa halo...da mu dam pljesak za svaku ružnu riječ ili pohvalnicu ispišem za fizički obračun??
    Mogli bismo...kako je sve krenulo, ne znam...rasteretimo djecu, dajmo im potpunu slobodu, demokracija, pravo odlučivanja...što ne bi sami sebi predavali, ocjenjivali se, maturirali i završili samostalno svoje školovanje...a mi...pa neka nas dobro natuku i zaključaju u ormariće...ionako je sve podređeno djeci!

    avatar

    19.09.2008. (00:32)    -   -   -   -  

  • The Sims 3 Sapunica

    Pročitao sam prošli post i razveselio se da ti je možda napokon krenulo kako spada kada ono šok u ovom postu - opet se zlovolja vratila i opet djeca nikako da se oslobode, a?
    Vjerojatno si sada zbunjen jer si tek na početku, ali vjerujem da ćeš se znati s vremenom nositi s time. Uspostavit ćeš autoritet kojem se nitko neće moći suprotstaviti. Za dvadesetak godina, kada budeš imao gro iskustva iza svojih leđa, vjerujem da ćeš se nasmijati ovome kada se budeš prisjećao prošlosti. Djeca kao djeca, ne vole školu pa ih sve to deprimira. Možda malo oživjeti nastavu kroz igru? Kakvu to školu vodiš? Osnovnu ili srednju?
    Pozdrav. :)

    avatar

    22.09.2008. (02:56)    -   -   -   -  

  • Luzerov blues

    Ima ih (nas) i onih koji su spremni slušati, pisati, truditi se, znati. No zbog nekoliko svjetlijih točaka se doista ne isplati ispaštati.

    avatar

    22.09.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...