Komentari

fleurdelise.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • tičerica

    veselo ti je započela godina... kad čujem tvoje probleme, odmah mi se moje muke s mojim cd-ima i priručnicima koji nedostaju čine manje.
    baš mi je drago da si "upiknula" dobar razred.
    a što se kurikuluma tiče, ja sam ti to slušala na sjednici samo na pola uha (sjednica se protegla na dobra 2,5 sata, nakon prvih 45 minuta sam se počela lagano isključivati), ali mi se po glavi vrtilo samo: bože, kakva glupost... dobro, neke stvari se mogu unaprijed znati, tipa nastave izvan škole kada se preklapa s određenim gradivom, ali točno znati u 9. mjesecu gdje će se u 5. ići na ekskurziju (koliko se sjećam, to se treba vidjeti ponude, pa dogovoriti s roditeljima što oni ustvari mogu financijski podnijeti i sl...), to je apsurd. a što ako se dogodi nešto nepredviđeno, npr. u veljači saznaš za gostovanje neke predstave na engleskom koju bi tvoji učenici mogli pogledati, ali ne smiješ ih odvesti jer to nije predviđeno u tvom kurikulumu... straaaašno.
    sve mi se više čini da bi razrednici trebali imati svoje tajnice, jer količina papirologije lagano prelazi sposobnosti jedne osobe.

    avatar

    04.09.2008. (11:09)    -   -   -   -  

  • tičerica

    za mališane (2. razred) cd imam, kao i za 4 razred engleski 1. jezik (dobrotom jedne mlađahne kolegice koja se sjeća kako je doći ko mula i ne znati tko koga i gdje). ali za engleski 2. jezik kao i za njemački 5. i 6. razred ih nema. za njemački se profilovac ogradio: nije do nas već do lokalnog distributera, mi smo poslali njemu, ali on zaboravio vama. a za engleski (za koji inače nemam ništa - koristim udžbenik male sestrične koji smo jedva našle na tavanu, i posuđeni priručnik iz knjižnice male škole) sam zvala lika iz školske knjige, koji je rekao: joooj, baš danas dolazim u vašu školu, nosim neke komplete za strane jezike, vjerojatno je i vaš tamo, ako nije, poslat ćemo vam ga hitno. i naravno da se zlotvor nije pojavio. =:-

    avatar

    05.09.2008. (00:22)    -   -   -   -  

  • tičerica

    hi, it's me again. :D eto, vidiš, to su ti prednosti kada ne predaješ u svom šoru, nego se voziš pola sata na posao: možeš promoliti glavu iz dvorišta bez da ti netko viče: učiteljice, učiteljice!!! zato si niti ne tražim nešto bliže. :D

    avatar

    05.09.2008. (22:52)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    Sve to stoji, da ni sam ne znam što bih prokomentirao. Vidim da su svugdje problemi isti ili barem slični, pa bi to valjda trebala biti nekakva utjeha. No, to isto znači da bismo trebali na tim problemima i poraditi, a sad... Uglavnom, slažem se i s prednostima rada u drugoj sredini. Putujem svakodnevno 40km na posao u drugi grad i to mi uopće ne predstavlja problem, jer znam da mirno mogu prošetati svojim gradom a da me nitko ne uznemirava. Doduše, kad sam radio u osnovnoj, to je čak bilo i simpatično, ali ove srednjoškolce ne želim sresti "ni pod Razno".

    avatar

    06.09.2008. (01:24)    -   -   -   -  

  • tičerica

    evo mailića, morala sam si napraviti novi alias jer mi je ružni t-com obrisao adresu kojom sam se koristila 10 godina kada sam ugasila pretplatu (iako sam tražila da me prebace na onaj osnovni model bez pretplate, baš da bih zadržala adresu i alias): d.ticerica@gmail.com
    a što se tiče staro/novo - meni baš i treba onaj udžbenik koji se u četvrtom koristio prije 3 godine, tako da sam ti zahvalna do neba i nazad!

    avatar

    06.09.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • Akademska stranputica

    Hm, da. Razredništvo je nešto što mi ne pada na pamet u skoro vrijeme. =) Imam i prekovremenih pa mi ne treba još i to opterećenje. Ali, neka. Drago mi je da ti je lijepo s njima. Trebaš ih od početka trenirati da ti se ne otmu kontroli jer će više tebe slušati nego druge nastavnike.

    avatar

    06.09.2008. (15:29)    -   -   -   -  

  • Mama u alarmu

    Kako je lijepo dane provoditi s klincima. Jesu naporni ponekad, ali imaju tako neiskvaren pogled na svijet. A što se tiče papirologije... glavno da se učenici rasterete HNOS-om, ali nekog se nauštrb toga mora opteretiti. Pa ti pjevaj i piši, i piši, i planiraj, i piši, i ispunjavaj, pa opet malo piši i tako unedogled...

    avatar

    18.09.2008. (22:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...