Komentari

putkopriva.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Šijanac

    Daj objasni koja je osnovna razlika između pojedinih opcija, te okvirno koji su cjenovni okviri svake. Vjerujem da bi to bilo zanimljivo svima.

    Iskreno ovo sa električarem mi je malo bez veze (sa strane proizvođača montažnih kuća). Generalno sam kabel (ako je dovoljno dimenzioniran) neće raditi nikada probleme, već eventualno loše povezani spojevi, utičnice i prekidači gdje eventualno može doći do iskrenja. Nekako sam očekivao da kuća već ima predviđenu instalaciju koju oni sami povežu, te eventualno jedan kabel iz razvodnog mjesta za rasvjetu. Da li si morao prije sa njima dogovoriti gdje želiš imati prekidače kojima ćeš npr. paliti i gasiti istu rasvjetu ili od svakog utora (prekidač, utičnica) do razvodne kutije ide po jedan trožilni kabel, ili možda čak sam bužiri pa kasnije to sam povežeš ?

    Ovo da će te sami kasnije raditi glazuru je po meni možda bilo nepotrebno, jer ona ne određuje koji ćeš parket ili pločice korisiti. Ok, generalno može zbog idelane visine i razlike kod npr. laminata i parketa (okvirno 15 ili 22 mm), te pločice (okvirno 8 do 12 mm), no tavke odluke ste mogli donijeti prije bez završnog dezena pločica ili parketa.

    Pogledaj si koliko ti ima prostora kada otvoriš ulazna vrata od dna krila vrata do betonske podloge. Spusti cca 18 mm (pločice, ljepilo i prostor da se vrata slobono mogu dignuti) i dobio si prostor za glazuru. Makni još 50 mm (što je minimum za debljinu betonskog dijela glazure) i dobio si slobodan prostor za izolaciju na podu gdje su pločice. Te makni još 10 mm i dobio si prostor za izolaciju gdje je parket (od 22 mm). Da li imaš tu dovoljno prostora za staviti željenu izolaciju ? Mi smo iskreno napraviti propust u gradnji svoje kuće, gdje su nam svi znanci, kazali kako se stavljaju vrata na 10 cm od visine betonske podloge i onda smo na kraju plaćali skuplji materijal za zvučnu izolaciju kako bi dobili zadovoljavajuće podatke. No tebi tu treba i toplinska izolacija (za koju nema specijalnih materijala).

    avatar

    18.08.2008. (10:52)    -   -   -   -  

  • Mlade Koprive

    Bok Šijanac,

    glavni faktor ALL INCLUSIVE sistema je LOVA !!!

    Kada bi imalo dovoljno love, zasigurno bi pretjerivali i naručili deblje zidove, dodatnu termo, hidro, naravno i zvučnu izolaciju, u svakom slučaju bi iskoristio njihove zidare, malere, električare, tesare, keramičare, parketare, vodoinstalatere i ostalu raju koju oni imaju na platnom spisku i čije usluge isto tako iznajmljuju, točnije daju ti ključ u ruke !!!

    ALI.... ove stvari koje si do sada pratio da je njihova izvedba, to je klasično, financijski najprihvatljivija gradnja kod njih za nas !!!

    Za oluke moraju uzeti kooperante, kao i za glazuru i sve dalje.
    Što se tiče elektrike, čuj, to bi me sa njihovim majstorom koštalo tri puta skuplje nego u mojoj režiji --- kužiš ?!?!

    Isto tako i vodovod i grijanje za koje bi i tako morao naknadno uzeti svoje majstore za podrum!

    Tu sam iskopao nešto o montažnim kućama, način gradnje i sve potrebno:

    Gradnja montažne kuće izvodi se pod stručnim nadzorom specijaliziranih stolara i tesara, koji kuću postave za nekoliko dana, nakon čega se već mogu početi zaključni radovi, tako da je vrijeme useljenja u kuću još samo ovisno o vama.

    Naručitelj – investitor montažne kuće - mora sam ili uz našu pomoć najprije osigurati parcelu i sve potrebne dozvole za gradnju (lokacijska dozvola, građevinska dozvola).

    Za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole investitoru je potrebno idejno rješenje za dobivanje lokacijske dozvole, a nakon dobivanja lokacijske dozvole glavni projekt za dobivanje građevinske dozvole. To sve vam mogu pripremiti naši arhitekti/projektanti.

    Poslije toga slijede navedene faze gradnje:

    1. faza: iskop za temelj, podrum, priprema temeljne ploče ili podruma (Krivaja može preporučiti izvođače)
    2. faza: postavljanje montažne kuće – standardna dobava od strane Krivaje (izolirane vanjske stijene sa ugrađenom i finalno obrađenom stolarijom (prozori i ulazna vrata), izolirane unutrašnje stijene, u stijene ugrađene tuboflex cijevi za električki razvod kablova, stropovi, krovna konstrukcija, sa svih strana obloge stijena na vanjskoj strani obrađene sa toplinskom izolacijskom fasadom (bez zaključnog dekorativnog sloja). Ova faza, po kojoj je kuća na prvi pogled uskoro gotova, gotova je zavisno od veličine i same arhitekture kuće od 3 do 7 dana.
    3. faza: krovno-limarski radovi
    4. faza: fasadni radovi van objekta – dekorativni završni sloj na fasadi
    Faze od 1. do 4. su uključene u visoki „roh bau“.

    Od 5.faze nadalje prema dogovoru: naručitelj – investitor sam sa svojim podizvođačima ili u našoj režiji.

    5. faza: razvod instalacija u objektu
    6. faza: suho-montažni ili betonski estrih
    7. faza: zaključni radovi: parket, keramika, unutrašnje stepenice, sanitarna keramika i oprema.
    Prije same gradnje, svaka se kuća koju je naručitelj – investitor izabrao, izrađuje u proizvodnoj hali. Prednost ovakve izrade je sigurno racionalnost, ekonomičnost, veća neovisnost od vremenskih uvjeta i sama kvaliteta izvedbe. U proizvodnji je sav postupak lakše kontrolirati i lakše nadzirati. Radove izvode radnici sa iskustvom i to profesionalno i u skladu sa propisanim postupcima. Vrlo je važno kod same izrade da su svi elementi napravljeni sa minimalnim tolerancijama. To je uvjet, da se svi rubovi montažnih elementa kod montaže precizno slažu, što je vrlo važno zbog zahtijevanih specifičnosti pojedinačnog objekta.

    Ostale usluge pored same gradnje:

    transport i montaža
    uređenje gradilišta
    preuzimanje vođenja gradnje
    koordinacija i nadzor zaključnih radova
    predaja kuće sa svom dokumentacijom


    Znači, inaju i oni opcije koje se dodatno naplaćuju, a mi smo smatrali da ih možemo samo odraditi i na taj način nešto ušparati.

    Pročitaj pa vidi....

    avatar

    22.08.2008. (12:51)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Ok, to je u redu. Na kraju ljudi znaju da su ovi sa montažnim kućama prilično fleksibilni po pitanju razine dovršenosti gdje si pojedinac može nači najprikladniji model završetka doma.

    No ono što moraš priznati je da je cijena koju si naveo daleko od završne cijene do useljenja. Sami grubi građevinski radovi, koji se bez problema nađu (neki su nudili i niše), za zidane kuće onako po sječanju od prije par godina (sada treba dodati inflaciju) su bili oko 150 eura/m2, sa krovnom betonskom pločom, a bez završnog pokrova. Kada bi se išlo na drveni krov (kao tvoj), vjerojatno bi bilo još jeftinije jer se ne bi radila jedna ploča. Naravno sada bi trebalo izračunati kolika je cijena još te dodatne količine materijala i instalacija koje su prisutne kod tebe.

    Nego si pogledao one visine koje su ti dostupne za podloge. Vjerojatno da si dogovorio sa njima izradu glazure, njihovo bi bilo da osiguraju dovoljnu visinu, te točno pozicioniraju vrata. Ovako ti postoji mogućnost da nisu to napravili za onu silnu debljinu koju si naveo.

    avatar

    22.08.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Implicite

    Bok kopriva,
    Pitanje: razmišljam o uzimanju Krivajine kuće dogodine. Oni vele da mogu doć sa svojim nacrtom i da bi kuća od 82m2 izišla nekih 31.500 eur u visokoj gradnji (387eur/m2), te da u to nisu uključeni:
    temelji
    laminat
    limarija
    podna izolacija
    pločice
    prozorske klupice

    E sad mene zanima, po tvom iskustvu, što će mi još falit do useljivosti i kolko bi ovo što sam naveo plus još što ti misliš trebalo koštat?
    I koji mi je najbolji način za temelje postavit? Jeftin, al da ne propadnu dogodine?
    S tim da brijem ić na Frigan toplinsku pumpu i podno grijanje (koje bi izišlo cca.12-14k s obzirom na veličinu prostora).
    I da pitam; za građevinsku, slivne vode i priključke sam računao 10.000. Jel to realno?

    tnx

    avatar

    23.08.2008. (16:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...