Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • slaven178

    koje fotke...mokar sam
    Nemanja careeeee

    avatar

    20.07.2008. (15:59)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    He, he, ako ti kažeš...

    avatar

    20.07.2008. (17:05)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..mi se chini da se ovaj post oteo kontroli, tu fali malo Sv. Augustina: -)

    avatar

    20.07.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • lolina

    hahaa ovo je fakat podmuklo ;))) ilustrirano;)))

    avatar

    20.07.2008. (19:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Volim ja tebe, Lo, ti si najpametnije moje.

    Cvebo, poslah ti mail, ali mi se vratio - pošalji mi mail s neke adrese koja šljaka.
    Inače, post se nije oteo kontroli - bio je u petak, i to redovan, ništa posebno.

    Glede Gustla, on je od svih svetaca, po mom sudu, najretoričniji, i stoga najsumnjiviji.
    Ne bih griješio dušu, ali sve ove godine, a čitam ga gotovo tri desetljeća, čini mi se fake: taj me osjećaj progoni od prvog susreta s Ispovijestima, i ne mogu si pomoći: briljantan je, prepameten - kao što znaš rado citiram sve te fore u rasponu od definicije vremena (kad ne pitaš, znam, kad pitaš, ne znam) pa do vječnog umiranja kao specifične perverzije koju je taj dobri čovjek patentirao, skupa s paklom za nekrštenu dječicu - ali mu nikako ne mogu vjerovati na riječ, dapače: čini mi se da je Augustin shvatio kome valja staviti na raspolaganje svoje spossobnosti, a ono tolle, lege, tolle, lege, čini mi se dokazom više da me preosjećaj ne vara. Da regio egestatis i fundus arcanus! Ha, ha, my foot!

    avatar

    20.07.2008. (19:59)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    1) Ivo sere Limenku, onaj dio o svecenstvu.
    Jel netko od vas zna koliko je ljudi za ex. sistema isla iz zajebancije u crkvenu gimnaziju, osim ako osoba nije bila u sjemenistu? A lepi Ivo je studirao barem godinu u Rimu. Igrao nogomet. Legenda kaze da je zbog neke Talijanke pala kvaliteta igre u nogometu i tako je prestao studij teologije u bratskoj Italiji.
    Osobno mi nije bistro zakej genijalac si kritvori taj dio biografije. Mislim je i nije.
    2) Ja sam ljut na A.A. jerbo je u Ispovijestima presao relativno lako preko neoplatonisticke faze. Fucka se meni za manihejsko svecenstvo, tvoju majku i jadnu ljubavnicu, davaj buraz opis onih neoplatonitonistickih meditacija, kaj si videl, gade pokvareni. Zakej si presel na krscanstvo ? Meni je tu kljuc, a ovaj suti. Mozes mislit djecje brojalice. Lazljivac.
    Inace best-sell/buy od KS-a. Izislo vec 10. izdanje.
    Glavno da su mene u 10 godina vjeronauka (Bogu fala sto etika postoji, vjeronauk treba sterat ognjem i macem iz skole, nista, ali nista, ne steti vjeri kao vjeronauk, trebalo bi barem punoljetnost cekat) naucili da je glavna misao doticnog za Crkvu u Hrvata da "tko pjeva, duplo moli". A ja mrzim crkveno pjevanje.
    3) Nemres verovat, jos sam nekaj htel prosrat se, ali sam zaboravil. Mozda se setim.
    (Cist, sumnjam.)

    avatar

    20.07.2008. (21:14)    -   -   -   -  

  • Marole

    Ponovno sam pročitao intervju. Čudom se ne mogu načuditi toj bolesti. O čemu oni tu pričaju, ovo je prebolesno, nemam riječi. U kojem su oni odnosu? Oh, da mi je samo znati.

    avatar

    21.07.2008. (01:45)    -   -   -   -  

  • Marole

    Jedina logička objašnjenja su da ja ovo, ili umišljam, ili da je Jergos zveknuo dietilamid lizeričnu kiselinu i izmislio ovaj intervju.

    avatar

    21.07.2008. (01:47)    -   -   -   -  

  • dr.Kuro

    Čitam, čitam i nemrem bolivit. Moj oMiljeni pisac (poslije Aralice) konačno dobio zasluženi Memorijalni centar.

    avatar

    21.07.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Sinoć je u prepunoj dvorani DKH održano predstavljene nove knjige uglednog književnika Miljenka Jergovića- "Željezni čar zapadnog kolodvora". U njemu se pripovijeda o uglednom sarajevskom sveučilišnom profesoru dr. Hermanu Fišeru, cijenjenom lingvistu i ozbiljnom znanstveniku njemačkog porijekla, koji je u predratnom Sarajevu bio sinonim austrougarke uljuđenosti i građanske pristojnosti, no imao je jednu pravu balkansku strast. Naime svake Nedjelje Herman bi se utopio u gomili na stadionu Grbavica, gdje bi sudjelovao u vrevi gomile na tribini, ponašajući se kao i svaki Željin navijač, vičući na protivničke i svoje igrače te suce, kao da je pomoćni radnik u TASu, a ne ugledni akademik. Paralelno s njegovom pričom pratimo i onu Mehmeda Muzurevića, robusnog beka Želje, koji je mogao ostvariti i svjetsku karijeru da nije bilo njegovih, u najmanju ruku nesportskih, navika. U drugom dijelu priče njihove će se sudbine na neobičan način spojiti. Fišer će početkom rata napustiti Sarajevo i otići u Berlin, prihvativši mjesto predavača u jednoj uglednoj sveučilišnoj ustanovi. Mehmed pak završi kao branitelj grada, biva ranjen, ali srećom se dobro oporavi i završi kao trener lokalnog njemačkog trećeligaša. Fišer, iako Nijemac i nogometni zaljubljenik, u svojoj se pradomovini osjeća kao u egzilu i ne može probuditi svoju nogometnu strast, "guilty pleasure" iz bosanskih dana. Naime, on jednostavno ne može navijati za Njemačku reprezentaciju, a ni bosansku jednostavno više ne osjeća kao svoju. Zatim slijedi jedan niz neobičnih i pomaknutih događaja na kraju kojih, jedne čudne i usamljene noći, Fišer zaluta u jednu kavanu gdje se okupljaju njegovi bivši sunarodnjaci i on, prvi put otkako je u novoj/staroj domovini, probudi u sebi one čudne gotovo demonske porive, koji su do tada izlazili iz njega samo na utakmicama. U toj burnoj pijanoj noći upozna i Mehmeda koji je, ne moramo to naglašavati, čest gost te kavane, a kojega je nekada davno gledao sa tribine i upućivao mu povike. Nakon toga, probudi se nešto od one stare strasti i Fišer od sada postane strastveni navijač Mehmedovog trećeligaša, koji igra na malom stadionu kraj Westbanhofa. I tako je Fišer naučio da se i tamo u daljini može za nekoga navijati, uostalom on bar može psovati na besprijekornom i tečnom njemačkom, zbog čega se prvi put otkako je stigao, tek tu na tribini, prestao osjećati strancem.

    Prikladni uvodni govor prilikom predstavljana održao je premijer republike Hrvatske dr. Ivo Sanader, koji se ispričao što zbog državničkih obaveza ne može ostati na cijelom događaju, ali je tom prilikom naglasio da je ovoj roman međunarodne težine, i da će se osobno svojim kanalima potruditi da knjiga nađe put do nekog ozbiljnog njemačkog izdavača, jer bi roman, s obzirom na tematiku, mogao izazvati interes njemačke čitalačke publike.

    avatar

    21.07.2008. (12:42)    -   -   -   -  

  • markiz

    Volio bih nekako pomoći Milenku Jergoviću.
    Kada jednom padne u nemilost režima, ovdje ga čeka siguran posao.

    avatar

    21.07.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...