Komentari

euklid.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Ciril

    A što ako je Laptalo stvarno kriv?
    Sve što znamo o slučaju je ono što su nam ispričali naši mediji.
    Možemo li im baš bezuvjetno vjerovati?

    avatar

    17.07.2008. (21:03)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Kapetan brode ne može odgovarat za zapečaćeni i kontejnizirani teret. To je potpuno jasno. To je jasno svima osim sucu koji je okrpio ovaku kaznu. A ako je kriv laptalo, onda su valjda krivi i njegovi časnici... koji su prema sucu nevini i oslobođeni! Nešto tu ne štima.

    avatar

    17.07.2008. (21:59)    -   -   -   -  

  • Nesvrstani

    Ponekad ne triba prinaglit sa zaključcima. Postoji, izgleda, i druga strana medalje. Ako je ovo u Jutarnjem istina, onda je bolje da su ga uvatili Grci nego naši. Sjetite se Andabake.

    avatar

    17.07.2008. (22:05)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Nesvrstani, a što su to u Jutarnjem uopće rekli a da nije muljanje i uopćavanje kao uostalom i cijeli ovaj postupak? Kao da ga nisu oni onda bi ga mi... ma daj molim te koja prozirna argumentacija - najobičnije bijedno pranje ruku.
    Činjenice govore sve, čovjeka su uhvatili i osudili samo zato jer je kapetan broda. Nikakva veza sa drogom mu nije dokazana. Nikakva. To je jedino bitno.
    Kako vozač autobusa može znati kojeg kuaca mu putnik sa zadnjeg sica drži u torbi u boxu?
    Kako kapetan putničkog aviona/pilot može odgovarati za nož/bombu u ruci nekog terorista?
    Laptalo je očito trebao poslužiti za primjer. Ali kome? Dilerima?
    Zašto onda nisu uhvatili one koji su teret trebali preuzeti?
    E pa u tome je stvar - što njih nisu uhvatili, pa je izvisio nevin čovjek.

    avatar

    17.07.2008. (22:21)    -   -   -   -  

  • šarli

    @nesvrstani, modesti: jasno je da o ev. krivici ne možemo ništa tvrditi. mene zanima samo to o zapovjednoj odgovornosti i stvarnim dokazima. samo suđenje i čekaje suđenja je, recimo, čudno. A jutarnji i taj anonimni policijski službenik koji sad to kaže, gdje su oni bili do sada? ako je čovjek prononsirani diler koji je konačno pao u ruke pravde, pa što to nisu rekli odmah?
    ja tu mnogo stvari ne razumijem.

    avatar

    18.07.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • skaska

    da ne ulazim dublje sve mi je to plitko

    avatar

    18.07.2008. (00:16)    -   -   -   -  

  • didi

    Naravno da i prokleti grci znaju da čovjek nije kriv, prokleto dokazivanje nadmoći nad Hrvatskom. Gdje ste Mesiću i Sanaderu kad treba nevinog hrvata izvuč iz zatvora?! Bitno je da se kazne smanjuju silovateljima i ratnim zločincima jer su, jadni, bolesni, ali nevinog čovjeka je sasvim u redu strpat u zatvor. Naravno da Mesić i Sanader ne žele ništa komentirat u medijima kad ne smiju! Kukavice proklete! Europska Unija drži monopol i to je više nego očito. Zašto se hrvatima ne bi sudilo u Hrvatskoj kao i svakoj drugoj normalnoj osobi! Ali nEE! Mi šutimo jer neki žele pod svaki cijenu uči u prokletu uniju. Gdje je dosad bio onaj murjak koji tvrdi da su našli dilera i da se zna tko je, ali Hrvatska šuti, a Grčku boli kurac. Bit će bogatiji za 200 000 eura, a glupli isto toliko. Nije ovo mrlja za Hrvatsku reputaciju! Ovo je govno na Grčkom pravosuđu i na Europskoj Uniji! Uostalom Laptalu nitko normalan ne bi sudio! Čovjek je radio svoj posao i nije mogao znati da mu je netko na brod donio drogu.
    Akcija? Natjerat Mesića i Sanadera da guknu i obrane nedužnog čovjeka. Ako su već tamo gdje jesu, nek rade svoj jebeni posao, svi ga radimo!

    avatar

    18.07.2008. (00:44)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Lijepo vam je rekao prvi post, a što ako je Laptalo stvarno kriv? Visoki izvori iz hrvatske policije jasno su nakon presude poručili da bi ga, da nije grčka, uhitila hrvatska policija jer ga je već dugo vrijeme pratila upravo zbog droge, za koju tvrde da je znao da se krijumčari preko njegovog broda. Jasno je da su mediji moćni i da su svi novinari pomodno krenuli u kukanje. Lijepo čovjek pita zašto im baš bezuvjetno vjerovati? Što zaista toliko znate o slučaju da bi "natjeravali" Mesića i Sanadera da se miješaju u pravosuđe?

    avatar

    18.07.2008. (09:13)    -   -   -   -  

  • Nesvrstani

    @modesti, euklid: Ma pravo i pravda odavno ne stanuju na istoj adresi (ako su ikad i bili cimeri). Mi o ovom slučaju znamo samo ono šta nam serviraju iz naših medija, a isto tako ne poznajemo ni grčko pravo i njihove zakone. Prave okolnosti slučaja vjerojatno nikad nećemo saznati. Meni je najviše sumnjiva količina droge. 51 kg u nekim svjetskim okvirima i nije količina oko koje bi se zamarali veliki dileri i karteli. Koliko vidim po webu ta količina droge na ulici vrijedi cca 3-3,5 mil. eura. Ovo mi je više izgleda kao neka privatna poduzetnička inicijativa ljudi koji su spremni investirati u ovakav poduhvat. Ili je sve čista navlakuša gdje, dok se love mali miševi, pravi mačci provlače velike količine u nekim drugim kontejnerima na tržište. Šta se tiče ovoga o Sanaderu i Mesiću i njihovoj ulozi u svemu: zamislite da je situacija drukčija, da je u Hrvatskoj grčkome kapetanu na brodu nađena droga i da grčki premijer i predsjednik urgiraju na sud da ga puste. Ma koliko taj nevin bio, mislim da bi i mi na to gledali kao na pritisak na nezavisno hrvatsko pravosuđe. Pritisak naših političara bila je samo predstava za mase i ništa više. Predstava koja je možda na kraju i rezultirala ovakvom drakonskom kaznom Laptalu. Ponavljam: Ako (i samo ako) je Laptalo ipak kriv, bolje da su ga osudili Grci nego naši.

    avatar

    18.07.2008. (09:15)    -   -   -   -  

  • šarli

    @Nemetz, Nesvrstani. Ne znamo dovoljno, to je jasno. Slažem se i da nije dobro reagirati emocijama više nego razumom. Novinama također ne vjerujem. Evo, danas policija demantira Jutarnji.
    Što se krivice tiče, i taj drakonski sudac zapravo je presudio da Laptalu nije dokazana efektivna krivica (koja bi cijeli ovaj razgovor učinilo bespredmetnim). Sve je ostalo na zapovjednoj odgovornosti, Sad bi bilo dobro da netko pribran potraži slične slučajeve osuda zbog zapovjedne odgovornosti pa da vidimo sudsku praksu i da se razjasni u kolikoj mjeri kapetani brodova zaista mogu imati kontrolu nad ukrcanom robom. A čini se da nemaju onoliko koliko su imali nekoć. I za kraj, sam dvodnevni tijek suđenja i nepružanje prave prilike za obranu (ako su izvještaji o tome vjerodostojni) dodatno ojađuje.

    avatar

    18.07.2008. (14:47)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Tko sa sigurnošću od nas može tvrditi jeli kriv ili nije ....ili automatski nije kriv samo zato što je naš čovjek ?

    avatar

    19.07.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • Press-online

    Ako je Laptol stvar kriv, onda i treba odgovarati za zlocin - No, ako nije kriv, onda je zlocin zatvoriti nevinog čovjeka

    avatar

    20.07.2008. (20:22)    -   -   -   -  

  • bagy

    Napravio svoj blog login probajte jel radi:

    http://bloger2.freehostia.com/index.HTM

    avatar

    21.07.2008. (23:50)    -   -   -   -  

  • seky himself

    Ja sam vjerojatno buduči pomorac i svi moji buduči kolege su bili zgroženi kad smo čuli tu vjest.
    Laptalo je osuđen vjerojatno jer nisu mogli naći drugog krivca. Kriv je mogao biti bilo koji od časnika ili netko sasvim 10-ti.

    avatar

    23.07.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...