Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • tonka tiki

    toliko ljubavi.... koje se nema kome dati... niti od koga primiti...
    žao mi je na pesimizmu kojim narusujem tekst
    samo iskustvo
    ili neiskustvo možda...
    ... u nalazenju primatelja/davatelja ljubavi

    avatar

    12.07.2008. (01:57)    -   -   -   -  

  • pero126

    ma to je posljedica ovog "ŠTO SAM HTIO REĆI O "GOLOJ ISTINI""
    ufatila covjeka ljubav a to je pod stare dane i pod mantijom nezgodno

    prava ziva ljubav za zenu bi ga mogla i ubit, nije to ona besmislena krscanska ljubav za sve svasta i za nista, nego vatra i strast ...

    dakle oprezno i uzivajte u ljubavi

    avatar

    12.07.2008. (07:41)    -   -   -   -  

  • vanilla

    kaj se mene tiče ljubav je najobčnija pušiona, i kod mene nikad ništa drugo nije ni bila ne trebaju mi nikakva propovijedanja, idem na mise i sve i razmišljam o svemu, ali ovo neću poreći, ni koliko je samo život nepravedan i koliko neki križevi nemaju kraja!

    avatar

    12.07.2008. (09:55)    -   -   -   -  

  • buhzuztzuuj

    idi jadan

    avatar

    12.07.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Ljubav spaja, laku noć...

    avatar

    12.07.2008. (12:50)    -   -   -   -  

  • Mo Chuisle

    Hodočašće u Lurd - otvoreno pismo Vojnom ordinarijatu
    Ponedjeljak, 09 Lipanj 2008

    50 međunarodno vojno hodočašće (PMI)
    16. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes 2008. godine

    Poštovani,

    poštujući nadležnost Vonog ordinarijata i trud oko organizacije svih dosadašnjih hodočašća hrvatske vojske i policije u Lourdes, a nadasve poslanje povjereno od Krista Gospodina, te u duhu kršćanske skromnosti i Božijih zapovjedi, dužni smo upozoriti i ukazati na propuste, kako se oni više ne bi ponovili.
    Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba, poštivajući nadležnost Vojnog ordinarijata, zatražila je 19. veljače 2008. odobrenje za izbor duhovnog vođe hodočasnika, o čemu smo potom i pismeno potvrdili patera Vijekoslava Lasića, za našeg duhovnog vođu.

    Do 20. svibnja, dan prije puta, ništa sporno nije bilo u našem izboru, jer smo u više navrata razgovarali s gosp. Klarićem, koji ni u jednom trenutku nije imao prigovora, vezano uz patera Lasića, te je sasvim sigurno da su svi nadležni bili upoznati s navedenim.

    Stoga nas i više nego čudi postupak mons. Josipa Šantića, da na takav način i mimo svake uljuđene komunikacije, "zbog osobnih razloga", spriječi patera Lasića u njegovom poslanju.

    Još više nas rastužuje, kao vjernike i poštovatelje Crkve postupak mons. Šantića, kada je hodočasnike koji su hodočastili majci Božjoj u Lourdes, s molitvom za pravedno suđenje generalu Anti Gotovini, kada ih je mimo svakog dostojanstva svećenika, grubo opsovao riječima: "...Marš natrag u Zagreb...", ukoliko ne udovolje njegovim zahtjevima.

    Gospodo Crkveni dostojanstvenici, predstavnici Vojnog ordinarijata, sami prosudite o dostojanstvu i kršćanskom duhu koji nas je sve trebao voditi i vezati u Kristovu nauku ljubavi prema bližnjemu. Prosudite i o motivima dugogodišnjih hodočasnika, Gospa nas sve vidi, ali od svih očekuje da izvršavaju čistog srca svoje poslanje.

    Postrojavanje hodočasnika bi svakako trebao voditi netko iz vojske ili policije, a ne netko koga ne zanima vjera, hodočašće, vojska ili policija, tko ponižava ratne vojne invalide i već godinama pod okriljem hodočašća u Lourdes dolazi isključivo zbog parade, a na uštrb vjernika i potrebitih.

    U Lourdesu se pokazalo nešto što ni u jednoj vojsci svijeta ne postoji, pa tako ni u regularnoj Hrvatskoj, a to je izmišljena "Postrojba zapovjednika" obučena u počasne odore, na koje većina od tamo postrojenih nema pravo, a čija čast sama za sebe govori djelima. Ti "Zapovjednici" i časnici, svoje invalide stavili su na začelje kolone, da koračaju iza njih.

    Takozvani zapovjednici nemaju svoju zastavu niti oznake, a hodočašće im se svodi na pijančevanje u hotelu.
    S druge strane su im više nego očito smetala obilježja, zastave HVIDR-e i Republike Hrvatske, koje smo mi s ponosom nosili i isticali.

    To je na žalost, samo dio zakulsinih igara koje su se događale u Zagrebu i Lourdesu, u cilju spriječavanja našeg hodočašća.

    Gore navedeno ne odnosi se na nekolicinu iznimno korektnih i odgovornih stvarnih zapovjednika, koji su poštivali hodočašće i svoje suborce.

    Mi, invalidi Domovinskog rata, nećemo prigovarati ni na udaljeni, ponižavajući i nadasve neprilagođen smještaj invalidima, jer prihvaćamo svu skromnost hodočasnika, ali ne možemo prihvatiti uvrede i duhovno siromaštvo.

    U duhu praštanja koje Gospa Lurdska moli za sve nas, tako i mi ratni vojni invalidi Domovinskog rata, nadasve poniženi hodočasnici ovogodišnjeg hodočašća u Lourdes, molimo da u buduće povedete računa da se takvo što više nikomu ne upriliči, jer je ispod svakog dostojanstva Crkve, vojske, policije i samih hodočasnika.

    S obzirom da i sami kažete da ste najodgovorniji za organizaciju, vjerujemo da da ćete u buduće o navedenim propustima voditi više računa i da se oni više neće ponoviti.

    U vjeri da su naši interesi zajednički srdačno Vas pozdravljamo.

    Uz poštovanje,

    za Zajednicu udruga HVIDR-a Grada Zagreba

    Ivan Pandža, predsjednik

    avatar

    12.07.2008. (12:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...