Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • merkat

    Pozdrav Tim !

    avatar

    10.07.2008. (20:45)    -   -   -   -  

  • Neven

    Mir tebi brate.

    avatar

    11.07.2008. (09:00)    -   -   -   -  

  • Valentina

    Dragi Timoteju, vidim vrata ste odključali pa mogu ući i kao anonimac, no za svaki slučaj nabavila sam i ključ, svratila sam da bih se oprostila i od vas.
    U ovaj blog prostor zalutala sam sasvim slučajno ili mi se tada samo činilo a ostala, kada malo bolje promislim, ne svojom voljom. Puno sam toga ne naučila nego saznala: da moji dragi katolici, jer katolkinja sam po rođenju i po majci i po ocu, bježe od svega što je Božje: Božjeg jezika (molitve)... izvrću ju na mali milion načina, bježe od stege - poniznosti i poslušnosti stvarajuči vlastiti prostor u kojem će štovati Boga na svoj način, post kao da je đavolje sredstvo, ... o tome govoriti bilo bi ravno ...tražim pravu riječ... ne nalazim ju jer i kao dijete bilo mi je draže promatrati moju baku kako bez puno riječi ali s puno vjere korbačom odnosno štapom pravi znak križa ispred zaprežnih kola prije nego ova krenu i prvo što se dijete, u mom kraju u to vrijeme (kažem u to vrijeme, jer ovo je vrijeme mode a ne vjere...i možete me pobijati koliko god hoćete, ja ću reći slijepi ste jer nemate vjere imate samo svoju vjeru...tu ne mislim na vas osobno ili samo na vas), naučilo bilo je: napravi čast Bogiću, to bi značilo sklopi rukice u čast Bogu, to je bilo prvo što sam ja naučila. Naučila sam puno toga u svojoj obitelji, danas još više znam, razumijem posljedice nazirem uzroke i to ne umovanjem nego molitvom, postom, poštovanjem Božjeg dostojanstva... unutarnjim prosvijetljenjem. Što bih, Bože moj, mogla napisati a da ti to već nije poznato, što bih to trebala otkriti a da Ti za to ne znaš, Tebi kome je poznato i ono prije i ovo sada i ono što će biti,... što bih trebala reći kako bih opravdala tvoje povjerenje podareno mi, kojim sredstvima poslužiti se a da bih postigla učinak koji Ti želiš, jer i ovih riječi ne bi bilo da nije bilo onoga prije, a ovo bi mogli biti samo obrisi onoga sutra...ove misli su posljedica osjećaja koji nije ni tuga ni radost ali i jedno i drugo...možemo li mi svojim riječima vjerodostojno govoriti o prošlosti, dostojanstveno o sadašnjosti, sa strahopoštovanjem o budućnosti, što mi to možemo, možemo samo smiješno govoriti o stvarima o kojima malo znamo, o okolnostima koje površno dotičemo, o onostranosti u koju smo zagazili kao da smo snjom na ti, o svetim stvarima... pa svetost se živi a ne govori... I ova bujic riječi je izazvana...doprinos je to Istini, to je jedini put koji poznajem jer je moj, put Isusa Krista, put mojih predaka i sve činim da to bude i put mojih potomaka očišćen od grijeha, utjecaja Zloga. Molim za ustrajnost u molitvi:
    Neka vode ozdravljenja poteku u prošlost po majčinu i očevu rodu mom i neka očiste moje obiteljsko stablo od svakoga grijeha i utjecaja Zloga. Dolazim pred Tebe, Oče, i molim Te da oprostiš meni, članovima moje obitelji, mojoj rodbini i precima, svakome od njih koji se predao Tebi protivnim moćima, koji nije častio Isusa Krista i Blaženu Djevicu Mariju, u Sveto Ime Isusovo ja sada vraćam svako područje koje je Sotona uzeo i vraćam ga pod Gospodstvo Isusa Krista. To je samo jedna od molitvi u nizu molitvi koje molim da bismo po milosti Božjoj ja i svi članovi moje obitelji bili postavljeni iznad svakoga Zla, oslobođeni. Nismo li svi mi radi toga u ovoj suznoj dolini, koju smo pretvorili u kazalište raznovrsnih predstava, ali predstava i ničeg više od toga.
    Dragi moji blogeri ovom bujicom riječi opraštam se od svih vas koje sam na bilo koji način dotaknula. Tuga, radost, sreća... prvo prelazi u drugo, drugo oblikuje treće... da sretna sam, sreću želim svakom čovjeku... vrata tog Puta bila svakom otvorena.

    avatar

    11.07.2008. (09:19)    -   -   -   -  

  • Neven

    Jako lijepo napisano, ali moram iznijeti svoje gledanje na stvar, jer nemam pravo sutjeti. Od Darwina pa sve do danas teorija evolucije se razvija i oblikuje trazeci formu koja bi zadovoljila sve upitnike i nedoumice. To je teorija koja se postavila kao odgovor na pitanje tko smo mi i odakle dolazimo. Izraelski narod je trazio, citamo u knjizi o Samuelu, da se covjeka stavi za njihovog gospodara. Biraju covjeka za kralja umjesto Boga. Isto tako i mi danas, stavljamo nazovimo je "konvencionalnu znanost" na pijedestal namjesto Bozje rijeci. U Svetom pismu sve pise tako zorno, ali premalo se druzimo sa Biblijom. I jos jedan problem je taj da je suvremen covjek prestao vjerovati u cuda. Bog je stvorio cijeli ovaj svijet u sest dana, ali mi onda kazemo da je biblijski pisac bio alegoricno raspolozen pa dani predstavljaju milijarde godina. Zatim prelazak preko Crvenog mora objasnjavamo nekim tektonskim pomicanjem, ili nekakvom vecom osekom i tako dalje i tako sve dublje u Bibliju od Stvaranja prema Novom zavjetu osporavamo cudesa koja je Bog cinio kroz povijest. Znamo tko je knez ovoga svijeta i da mu je cilj da nas udalji od Boga. Zato i jest teorija evolucije danas svjetski priznata u svijetu znanosti, znanost koja se dici time da priznaje samo ono sto je dokazivo, a pogledaj oko sebe sve a sami dokazi koji pobijaju tu teoriju. Nekoc je crkva palila ljude za koje je smatrala da progovaraju protiv Bozje rijeci. Pogledaj danas konvencionalnu znanost. Znanstvenici poput Robert Gentrya, Halton Arp i mnogo drugih do jednog trenutka uglednih i priznatih znanstvenika, no cim su poceli rusiti temelje konvencionalne neznabozacke znanosti izbaceni su sa svojih pozicija i proglaseni lunaticima ili sl. Stvaranje i evolucija nikako ne ide zajedno. Pise u Bibliji: Ili si vruc ili si hladan. On će oboriti zavodnike čovječanstva, oborit će licemjere i one koji su hladna srca. Mlake će ispljunuti iz svojih usta.

    avatar

    11.07.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Valentina, Valentina, brineš se i uznemiruješ za mnogo, a jedno je potrebno. (Lk 10,41-42) Ljubav - put najizvrsniji (1 Kor 13) i sveza savršenstva! (Kol 3,14). Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. (Rim 13,8)

    Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese! (Br 6,26) :-)

    avatar

    11.07.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...